Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tá skoro dvojhodinová stopáž je neúnosná (darmo, Roger Corman to dobre vedel, keď točil svoje sword and sorcery), príbeh je otrepaná rozprávka o "proroctve", tentokrát so svalnatým Doktorom Dolittlom, tých zaujímavých lokácií a masiek je tu v konečnom dôsledku pramálo a scény s rozprávaním so zvieratami sú často veľmi krkolomné. Ale Tanya Roberts je neodolateľná! ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

80% - Když jsem chodil na základku, byl pro mě Pán Šelem prostě atrakce. Hlavní hrdina mi byl vždy sympatičtější, než mainstreamový Conan, a vůbec mi celková fantasy atmosféra krásně zalezla pod kůži. Skvělé prostředí, poctivé herecké výkony (dvě fretky jasně dominují), výborná hudba... Zkrátka film, co si na nic nehraje, a přináší nám to, co od něj čekáme. Odsuzovat ho pro jeho "béčkovost"? K smíchu... ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Další z 80´ conanovek, která ale oproti jiným není ani dnes odkázaná na pouhou milosrdnou strunu nostalgie, protože i přes své nízkorozpočtové zázemí a jednoduchý děj nabízí dobrodružství, mající hlavu a patu, sympatické hrdiny (Tanya Robertsová ve slušivém mini sukýnkovém outfitu) a především disponuje obdivuhodnou schopností Dona Coscarelliho z minima vytěžit maximum (dobrá volba exteriérů, pěkně vyvedené kulisy, výborná práce se zvířaty). Skutečně bych nevěřil, že i dnes mne film bude bavit způsobem, jakým na mne působil v dětství. 75% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koprodukčný dobrodružný fantasy snímok "Pán šeliem" (The Beastmaster) som prvý krát videl niekedy v roku 1988, keď som mal jedenásť rokov. Bola to pirátska kópia na VHS kazete s príšerným dabingom. Moc to veru vtedy na mňa nezapôsobilo. Nudil som sa pri tom. Teraz po viac ako tridsiatich rokoch, keď už mám po štyridsiatke, som si tento titul znova pozrel. Na DVD s profesionálnym dabingom. Ale ani tento raz som nebol nadšený. Opäť som sa pri tom viacej nudil ako bavil. ** ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Stary kultovy fantasy film, kde Dar sa spolcil zo zvieratami a spolocnymi silami sa vybrali vyhubit zlo. Mimochodom Dar bol velmi chudobny pretoze toho na sebe nemal prilis moc:) Vsade na okoli ukazoval svoje svalnate, ale hlavne skostnatele telo:) Ked ho mam porovnat s inym filmom a to konkretne s Barbarom Conanom, tak Pan seliem je ovela slabsi film. Ziadna krv po zasahoch meca a tie suboje by aj mohli byt lepsie. Najzaujimavejsia scena bola s tymi cudesnymi tvormi, ktore obet s laskou objali a zachvilu len po nich zostali kosti. Tak ich milovali, az chorobne moc:) Ani hlavny zaporak vo mne nevzbudzoval ziadny strach, bol skor trapny a bez svojich poskokov by bol v prdeli:) Celkovo hodnotim film kladne, ale mohlo to aj byt lepsie. Chybali mi tam nejake fantasy priserky, ktore by tento film viac ozivili. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Film The Beastmaster byl natočen podle románu z roku 1959 "The Beast Master" od Andre Nortona. (Beastmaster4)
  • Producentovi Dinu De Laurentiisovi se film líbil natolik, že Coscarellimu nabídl režii filmu Ničitel Conan. Coscarelli to odmítl, jelikož se mu nelíbil scénář. (mi-ib)
  • Darův černý tygr je ve skutečnosti obyčejný pruhovaný tygr obarvený na černo. Když se tygr napil, tak se mu barva smyla, proto jsou kolem huby vidět jeho přirozené pruhy. (mi-ib)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama