Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Film trpí nevyvážeností, střídají se zde výborné momenty s hluchými místy, ale to je pro některé režisérovy rané filmy příznačné ( podobným problémem už pouze místy trpí i jeho předposlední Bubba Ho-Tep ). Pro mě je to ale jediná slabina. Beastmaster je dobrá, typicky Coscarelliovská fantasy zábava, které nechybí na rozdíl od Barbara Conana nadhled ( nehledě na lepšího hlavního představitele ), má jedinečnou atmosféru a zvířata ( výborné fretky! ) jí dodávají originální šmrnc. Nostalgie nemá s mým hodnocením nic společného. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Další z 80´ conanovek, která ale oproti jiným není ani dnes odkázaná na pouhou milosrdnou strunu nostalgie, protože i přes své nízkorozpočtové zázemí a jednoduchý děj nabízí dobrodružství, mající hlavu a patu, sympatické hrdiny (Tanya Robertsová ve slušivém mini sukýnkovém outfitu) a především disponuje obdivuhodnou schopností Dona Coscarelliho z minima vytěžit maximum (dobrá volba exteriérů, pěkně vyvedené kulisy, výborná práce se zvířaty). Skutečně bych nevěřil, že i dnes mne film bude bavit způsobem, jakým na mne působil v dětství. 75% ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Herecky ani režijně to není žádná pecka, ale ať si kdo chce co chce říká, tohle byl tehdy prostě kult. Dodnes nepochopím, která vychovatelka nám to pustila ve družině, když mi bylo tak 8.... každopádně od té doby mě fantasy táhne. A možná byly lepší filmy i v té době, ale já znal tenhle, jenom tenhle. M. Singer pro mě není žádný sympaťák a jeho herecké neschopnosti z Dara dělají celkem nešiku a nehrdinu, který má před sebou dlouho cestu k tomu, aby se hrdinou stal. (trvalo mu to asi díl a půl). Dost pomáhá nádherná T. Roberts a zvířecí parta v čele s naprosto unikátním černým tygrem Ruhem. Toho jsem žral nejvíc ze všech! Filmařina podprůměrná, nostalgie ale tady bere vše! ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

80% - Když jsem chodil na základku, byl pro mě Pán Šelem prostě atrakce. Hlavní hrdina mi byl vždy sympatičtější, než mainstreamový Conan, a vůbec mi celková fantasy atmosféra krásně zalezla pod kůži. Skvělé prostředí, poctivé herecké výkony (dvě fretky jasně dominují), výborná hudba... Zkrátka film, co si na nic nehraje, a přináší nám to, co od něj čekáme. Odsuzovat ho pro jeho "béčkovost"? K smíchu... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Predlho som hladal na youtube priserky, ktore som si len matne vybavoval z detstva. Tieto obalili svoju obet akoby kridlami, aby ju akosi "natravili", ze potom vypadli len kosti. Dnes som nasiel na jednom kanali, prispevok cloveka, ktory presne takto polozil otazku. Nuz, v momente ako som si pustil toto fantasy, par postav sa mi v pamati vynorilo. Je to taka rozpravkova blbina, ktoru som ako maly chalan zral a tusim sa i bal tych monstier. Dnes uz neodporucam, film mal pre mna len nostalgicku hodnotu. Existuje snad este jeden dovod, preco si film pozriet. A to, ze tu hra, na tu dobu casto v tomto zanri obsadzovana, nadherna, Tanya Roberts s uzasnymi ocami. Hrala i v peknom filme Sheena (1984) ,ci nejakej bondovke. R.I.P. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Don Coscarelli prodal všechna svá práva na příběh a postavy studiu, proto neměl z pokračování Pána šelem a televizního seriálu ani cent. (mi-ib)
  • Režisér Don Coscarelli sa rozhodol zasadiť príbeh do obdobia doby bronzovej, pretože bol veľkým fanúšikom herca Stevea Reevesa, tvorcu špeciálnych efektov Raya Harryhausena a subžánru "sword and sandal". Ten dominoval v Taliansku v rokoch 1958 - 1965 a vyznačoval sa zobrazovaním historických a biblických eposov, tzv. kostýmových drám. (beso74)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama