Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Spíš, než sci-fi, je to hlavně fantasy. Ta sci-fi vložka tam vůbec nemusela být, naopak byla zcela zbytečná a ničemu moc neužitečná. Jinak docela dobré. Kromě choreografie soubojů, které byly značně nedoladěné, se kladl důraz na celkové zpracování, sice čerpající hlavně z různých pohledů na rozlehlé lokace, ale jinak obsahující i hromadu vyvedených kulis a vůbec i scén se zvláštními efekty na svou dobu. Ohledně postav klasika a fakt, že to původně měla být adaptace dračáku, je cítit z každého záběru. Tedy, samozřejmě, bez draků, ale co na tom sejde. 65% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Srdcovka z mládí boj s časem krutě prohrála. Kde jsou takové Star wars kouzelné, tam planeta Krull vypadá spíš odpudivě. Respektive interiéry a efekty hlavně v druhé polovině filmu. V první naopak na plátně čarují exteriéry, které jsou opravdu nádherné. I kostýmy jsou na dost vysoké úrovni. Hlavně jsem ale měl za to, že byl film plný emocí a hrdinství. Po skoro čtyřiceti letech už jsem z takový pocit bohužel neměl. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Možno bude chvíľu trvať, kým si zvyknete na zastarané triky, ťažkopádnu akciu a niektorí možno neprehryznú nápad skĺbiť starovekú fantáziu (plnú mýtov a legiend) s čistokrvnou sci-fi. Samozrejme, nikto nehovorí, v akej presnej dobe sa dej odohráva, ale vidieť v jednej scéne, ako vojaci bojujú mečmi proti nepriateľovi, vyzbrojenému laserovými puškami je... divné. Inak je ale Krull magický epos, ktorý som prvý raz videl ako dieťa a tak sa mi nostalgicky zapísal do srdca (ak by som ho prvý raz videl ako dospelý chlap, asi by mnou švihlo a dal by som max. 2*). Funguje ako nenásilný humor (Ergo Veľkolepý), tak výprava, ktorá sa neustále mení (Čierna pevnosť vyzerá fantasticky). A sprievodcu naprieč (nestagnujúcim) dejom nám robí bombastická hudba. Hrdinovia sú pestrí; nechýbajú klasické postavy (odvážny mladík s poslaním, múdry čarodejník), ale je tu aj záhadný Kyklop a banda spočiatku nebezpečných lúpežníkov (nájdete Liama Neesona?), ktorých charizmatický vodca však má zlaté srdce a tak sa nakoniec pridajú na stranu dobra. Typovo presný, príjemný kasting. Bonbónikom je potom hravá réžia chlapíka, ktorého to evidentne bavilo, stádo koňov a „Odula“. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

V podstatě strašné blbost, ale ty 4* prostě dát musím. Planeta Krull je totiž jeden z filmů, které si pamatuju z dětství (jako třeba Tron, Flash Gordon, Barbarella ale třeba i Hvězdné války), kdy jsem na ně čučel s otevřenou pusou a žral řežisérovi z ruky každou pitomou scénu, kterou mi předhodil před nos. Čert vem zastaralé efekty, děj, který se skládá vlastně jen z "přijedeme někam, splníme úkol, jedeme dál, splníme úkol, jedeme dál ... a zabijeme příšeru a všichni můžem tančit mazurku:)", mizerné herecké výkony nebo častou nelogičnost děje. Princ je frajer, Princezna kočka, Liam Neeson mazák, Stařec ví všechno, Věštec je důstojnost sama, Kouzelník popleta je srandovní, Kyklop jednooký, Hvězda skvělá a "Příšera" dostatečně záporácká. Tak co si přát víc? Rozhodně lepší než pozdější levné italské výblitky s krycím názvem "Princezna Fantagiro." ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Po sci-fi prologu s obrovitou mimozemskou lodí přilétající k titulní planetě, který působí jako vykradený ze Star Wars, následuje už jen čirá fantasy podívaná. Děj je pohádkově přímočarý, přesto zůstává zábavný a napínavý. Nekteré speciální efekty už dneska zkušeného hltače hollywoodský filmů rozesmějí, ale výtvarná podoba Planety Krull je pořád ohromující. Škoda, že místo toho aby byl finální střet s místním Sauronem velkolepý, je spíš nudně prostoduchý. 7/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)
  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)

Reklama

Reklama