Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 2

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (2 035)

verbal 

všechny recenze uživatele

Prosím tu spoustu místních podivných existencí, aby si vypláchli vlastní výkaly z úst. Mám na mysli ty, co masturbují nad originálem z roku 1981 a jedním dechem hřímají nad stupiditou, komerčností a obsazením rimejku. Já teda viděl naprosto věrnou, důstojnou a zábavnou předělávku, kde pouze Trnku nahradila WETA, zbuznělého Hamlina slizský pokrfejs z Avatara, hnusnou Andromedu ještě hnusnější Andromeda a jako bonus přibyl vynikající pan Mikels a Gin bez toniku. Takže opravdu pohoršeně vrážím svou bílou hůl do zbývajícího oka zdejších "majestátů"!! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Je lépe přepsati báji o Perseovi tak, jak se do dnešních dob dochovala či snad vzít balíček karet Medusa, Akrisios, Perseus, Pegas a další (i z jiných pověstí) a pořádně ho zamíchat? Pro obé snadno najdeme pro i proti, u výsledku míchačky "Souboj Titánů (2010)" pak snadno proti a těžko pro. Děj snad není ani příliš podstatný - od HW blockbusteru s hrdiny, cíly, jichž třeba dosáhnout a monstry, která stojí v cestě čeká divák heroické činy (taky tam pořád hraje heroická hudba), jimž bude vévodit akce, akce, akce. Od světa mýtů chtějí se bytosti nevídané a výprava velkolepá. Všechno tu je. Akce však postrádá jakýkoliv nápad - drtí se kameny, seká se mečem, vzduchem létají lidé a šípy, lidé se ohýbají, uhýbají, skáčou a běhají... leč nic konkrétního, na co by člověk mohl do budoucna vzpomenout, spatřiti nelze. Krajina a monstra občas předvedou nějakou tu krásu i hrůzu, já osobně však mám raději filmy, jež skrývají více než přebarevné, rozpohybované ilustrace k fantasy románu. Klady bych tedy měl shrnuté, vzhůru dolů na zápory. Zápory, prosím, netlačte se. Začal bych herci, ale proč ty chudáky kritizovat, když museli ztvárnit postavy s psychologií, chováním, slovní zásobou i oblečením zápasníků wrestlingu. I přes hrdě nošené označení 3D, měli rozměr povětšinou jen jeden - tu mužnost, tu mocichtivost, tu zhrzené otcovství - doplněný o vzpouru proti božímu (ne)řádu. Jelikož byli takto chudě vybaveni povahou, museli v každé scéně, v níž zrovna nebojují, buď machisticky machrovat nebo deklamovat jak Mussolini: "Ach ti hrozní bohové, udělali mi to, to a to a já je nemám rád a já se jim postavím a nebudu kopat za jejich tým, i kdyby mě draftovali vším zlatem světa navěšeným na trojské Heleně." Pořád! I celá slavná 2.5D technologie, která umožňuje zdařile simulovat vystřihovaný betlém, stojí za starou belu. Nicméně, dvakrát jsem se upřímně pousmál, u sovičky a SPOILER - vzkříšení Ió s většími prsy - KONEC SPOILERU. Je ovšem možné, že to druhé se mi jen zdálo. Nevadí, i tak to hodnotím kladně. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Tak oproti Titánom z roku 1981 je toto na omnoho vyššej úrovní či dejovo, hereckými výkonmi alebo famóznym prevedením vizuálnych efektov Hadesa a samotného Krakena. Veľmi vydarený remake.......Soundtrack Ramin Djawadi: 1. The Storm That Brought You To Me ,2. There Is A God In You ,3. Perseus ,4. You Can't Hide From Hades ,5. Medusa ,6. Scorpiox ,7. Argos ,8. You Fall, You Die ,9. Written In The Stars ,10. Pegasus ,11,. Bring Everything (But The Owl) ,12. Killed By A God ,13. Djinn ,14. Eyes Down ,15. You Were Saved For A Reason ,16. Redemption Through Blood ,17. I Have Everything I Need ,18. King Acrisius ,19. It's Expensive Where You Are Going ,20. Be My Weapon ,21. The Best Of Both ,22. Release The Kraken ,23. It's Almost Human Of You, ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nejstarší vyprávěné příběhy jsou zapsány ve hvězdách..... O Titánech, bozích a lidech, kteří už dále nechtěli snášet jejich tyranii. Ale hlavně o putování Persea, syna Diova, který se narodil, aby zabil Krakena. Všechno polopaticky (rozuměj - ,,pro děti“) vysvětleno a do toho efektní efekty. Film je naštěstí zajímavější než stupidní Percy Jackson, ale spokojenější budou zase ti mladší. My starší potřebujeme (někdy) víc než pěkné obrázky, plochou akci a slavné herce, kteří nemají co hrát. Ono pověstné ,,VYPUSŤTE KRAKENA“ zde nemá onu potřebnou sílu, stejně jako S.Worthington (a to ho má rád!) TADY nemá (na rozdíl od M.Mikkelsena) žádný charisma. Ale i ti mladší brzy zapomenou. Ne na Persea, ale na TENTO FILM. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Můj život nestojí za nic a můžou za to Bohové. 2.) Potřebuji rychlokurs v ovládání meče. 3.) Bojím se o (svého) Krakena. 3.) Kolem baráku mi lítá černej Pegas. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Ze všech stran jsem slyšen jenom samé posměšky a neúctu k tomuto filmu, ale uznání a obrovská chvála jsou na pravém místě. Tento snímek je dokonalý v každém směru, přesně jako jeho předchůdci se mu nedá skoro nic vytknout a kdo říká něco jiného, tak ať se podívá znovu a tentokrát ať zkusí otevřít oči ! ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Sandály, které nosí ve filmu Perseus (Sam Worthington), jsou boty Nike Trainers s namalovanými prsty. Herec nemohl nosit opravdové sandály, aby mohl provádět některé kaskadérské kousky. (Ruuzha)
  • Společnost Warner Bros. v severním Walesu oslovila 90 procent místních společností, aby jim poskytla auta, karavany, bezpečnostní agentury, 22 hotelů a dodavatele jídla. Filmování v této lokaci se zúčastnilo kolem 200 lidí a celé natáčení provázela přísná bezpečnostní pravidla. (Lynette)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama