Reklama

Reklama

Pán šelem

Trailer

Obsahy(1)

Maax, nejvyšší kněz kultu boha Ara je pro svou zálibu v dětských obětech poslán králem města Aruk Zedem do vyhnanství. Pomstychtivý kněz vyšle jednu ze svých tří čarodějnic, která těhotné královně kouzlem odejme ještě nenarozené dítě. Zabít jí ho ale zabrání náhodný svědek, který je pak vychová jako vlastního syna, kterému dá jméno Dar. Během dospívání Dar zjišťuje, že má schopnost telepaticky komunikovat se zvířaty a potom, co barbarský kmen Hunů v čele s Maaxem vyvraždí Darovu vesnici, obklopen zvířecími spolubojovníky vyráží na cestu za pomstou, na níž ho čeká i odhalení tajemství jeho původu. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Možná by pomohlo, kdybych Pána šelem viděl už jako dítě, protože jediné co by mohlo tuhle fantasy zachránit, by byla nostalgie. Špatné je všecko, od herců, přes děj, lacinou výpravu, až po naivní mytologii. Z celého snímku přímo čiší kouzlo osmdesátek a v nouzi se dá obdivovat krásná Tanya Roberts, ale to je asi tak všechno. Dobrodružství svalnatého Dara z rodu Emurytů je natočené a zahrané tak špatně, že veškeré klady hravě vymaže. Druhou hvězdičku přidávám za spolupracující zvířátka. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, na ktorý som veľmi rád díval ako malý a patril medzi moje najobľúbenejšie. Teraz som po rokoch opäť vytiahol so skrine snáď aj 20 rokov starú kazetu nemotorne dabovanú len jedným hlasom a musím povedať, že moje pocity boli dosť zmiešané. Film má dosť predvídateľný, tisíckrát obohratý dej bez výraznejšej pointy, ktorý sa podľa mňa nedá ospravedlniť iba zvezením sa na vlne spustenej ,,Barbarom Conanom". Na druhej strane aspoň nenudí, čomu určite vďačí svojej 90 minútovej stopáži. Prostredie je vybraté dobre, krvilačná horda Junov (v češtine Húnov, originály vyslovovanej ,,Čangs") pôsobí až démonicky a je príjemným spestrením, hudba s tradičným heroickým ústredným motívom veľmi solídna. Herecké kreácie sú také, aké sú, preto mi z nich najzaujímavejším prišiel načierno natretý tiger. Pri hodnotení som váhal či nedám 4*, ktoré by boli chápané tiež ako povinnosť ku spomienkam, nakoniec ma však premohol triezvy rozum, a aj keď toho mierne ľutujem, musím prihoršiť. ,,Beastmaster" bol v roku svojho vzniku ďalším z rady tuctových filmov, a hoci je i dnes oddychovým filmom, (možno i pre deti), jeho kvalita rozhodne stúpla. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem si asi jako 9 letý kluk vybrečel u rodičů a byl tak mým prvním originálem na VHS :-). Kazetu jsem pak neskutečně ohrál a velmi dlouho čekal, než jsem film až asi ve 23 letech sehnal na DVD. Nejde o nijak strhující zážitek pro široký okruh diváků, ale osobně jsem byl Pánem šelem okouzlen a už mě to nepustilo. Svalnatý hrdina, který hledá svůj osud a pomstu doprovázený zvířecími pomocníky, tomu jsem nemohl jinak, než propadnout. Rů, Šarak, Kodo a Podo, to jsou jména, která mi zůstanou navždy v hlavě :-). Navíc, kolik fantasy filmů bylo tehdy natočeno, kolik těch minimálně průměrných?! I dnes je to žánr, kde se lepší kousky hledají jak jehla v kupce sena, když tedy myslím ty klasická epická fantasy díla, kde jsou základem kouzla a meče. Když se na film podívám dnes, tak samozřejmě vidím i druhou stránku, ale i tak nemohu hodnotit jinak. Na Pána šelem koukám ze svého pohledu, který jsem si vytvořil dávno, a už se nezmění. Jde o velmi srdcovou záležitost (s neodolatelnou hudbou Lee Holdridge), kterou pokořil až Pán prstenů. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Herecky ani režijně to není žádná pecka, ale ať si kdo chce co chce říká, tohle byl tehdy prostě kult. Dodnes nepochopím, která vychovatelka nám to pustila ve družině, když mi bylo tak 8.... každopádně od té doby mě fantasy táhne. A možná byly lepší filmy i v té době, ale já znal tenhle, jenom tenhle. M. Singer pro mě není žádný sympaťák a jeho herecké neschopnosti z Dara dělají celkem nešiku a nehrdinu, který má před sebou dlouho cestu k tomu, aby se hrdinou stal. (trvalo mu to asi díl a půl). Dost pomáhá nádherná T. Roberts a zvířecí parta v čele s naprosto unikátním černým tygrem Ruhem. Toho jsem žral nejvíc ze všech! Filmařina podprůměrná, nostalgie ale tady bere vše! ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Další fantasy filmek kde očividně tvůrci neměli dost finančních prostředků. Kde exotickou černou šelmu očividně zaskočil obyčejný, přemalovaný tygr ale když nebudete brát Pána šelem přiliš vážně, nebude vám to vadit jako to nevadilo mě. Tahle vyloženě béčková conanovina mě skoro vůbec nenudila a její hrdina je vyloženě originální. Kolik fantasy hrdinů mluví s fretkami (Kódo a Pódo):)) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Darův černý tygr je ve skutečnosti obyčejný pruhovaný tygr obarvený na černo. Když se tygr napil, tak se mu barva smyla, proto jsou kolem huby vidět jeho přirozené pruhy. (mi-ib)
  • Film The Beastmaster byl natočen podle románu z roku 1959 "The Beast Master" od Andre Nortona. (Beastmaster4)
  • Režisér Don Coscarelli sa rozhodol zasadiť príbeh do obdobia doby bronzovej, pretože bol veľkým fanúšikom herca Stevea Reevesa, tvorcu špeciálnych efektov Raya Harryhausena a subžánru "sword and sandal". Ten dominoval v Taliansku v rokoch 1958 - 1965 a vyznačoval sa zobrazovaním historických a biblických eposov, tzv. kostýmových drám. (beso74)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Reklama

Reklama