Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Kanada Pathfinder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Indiánská žena najde k smrti vyděšeného malého chlapce. Je to potomek nájezdníků ze severu, kteří vybíjejí indiánskou rasu a indiáni je nazývají Dračí lidé. Žena vezme chlapce do své vesnice a rada starších nakonec rozhodne, že chlapce, kterému začali říkat Duch, přijmou mezi sebe. Duch vyroste v silného muže, ale když má zasednout k ohni s ostatními bojovníky, je vyzván, aby nejprve zjistil, kdo opravdu je. Duch se tedy vydá do džungle. Když zaslechne útočné troubení, rozběhne se zpátky do vesnice. Tam zjistí, že všichni z jeho vesnice jsou mrtví, a sám se dá do boje s nájezdníky, z něhož se dostane se zraněním. Duch se schová v jeskyni, kde ho najde indián Stopař se svými lidmi. Duch jim řekne, aby hned odešli, ale oni ho vezmou k sobě. Když se Duch zotaví, vysvětlí Stopařovi, že musí vzít svůj lid a jít pryč, neboť Dračí lidé brzy přijdou do vesnice. Duch se vydá Dračím lidem naproti a je odhodlaný jich co nejvíc zabít, než přijde sám o život. Ze Stopařova kmene se k Duchovi přidá němý indián, který se ukáže jako zdatný pomocník. Duch ví, že sám nemá šanci, a tak líčí různé pasti, které mu pomáhají postupně likvidovat bandu Dračích lidí. Duch s němým indiánem se na noc ukryjí v jedné jeskyni, kam za nimi dorazí i Stopařova dcera Starfire. I ona jim pak pomáhá s líčením pastí; ve třech hodně Dračích lidí dostanou, ale když na ně nachystají velkou past, přijdou indiánští bojovníci. Ti nemají tušení o strategii Duchova boje, vrhnou se na Dračí lidi útokem, a tak skončí v obří pasti sami. Stopař, Starfire a Duch jsou pronásledováni a nakonec polapeni. Vůdce Dračích lidí po nich chce ukázat, kde je další indiánská vesnice. Poté, co zabijí Stopaře a Starfire hrozí useknutí ruky, Duch svolí, že je k indiánům dovede. Starfire se zlobí, ale pak pochopí, že Duch je sice povede k vesnici, ale velmi nebezpečnou cestou, a doufá, že ji mnoho Dračích lidí nepřežije... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale: „Zlatá třináctka Banderas potírající neandrtálce…“ Nispel nevyspěl a natočil abstraktně bezkrevnou řež, která jde z bodu A do bodu B totálním příběhovým vakuem a přitom krade, kde může (Král Artuš, Apocalypto, Pán prstenů, sáňkování Jamese Bonda, Posledního mohykána dokonce sebral celého i s R.Meansem). Urbanovi buď stojí od mrazu bradavky (naštěstí jen ony), nebo se tváří, že mu provádějí koloskopii indiánským kopím, vikinský předák vypadá jak šéf bachařů Shawshanku po ztrátě žiletek a jeho ostří severští hoši pomazaní motorovou naftou? Ti mají vycpané ramena hokejovými chrániči, kameraman je bere z takových úhlů, aby vypadali, že měří 2,5 metru a předvádějí tak vyspělou válečnou strategii, že by je pobila i Pocahontas ztvrdlou kukuřičnou plackou. Suma sumárum, nejhorší událost v dějinách Vikingů od činu náčelníka Olafa Vlasatého, co omylem objednal osmdesát tisíc helem s rohy dovnitř.. ()

nigga 

všechny recenze uživatele

Obrazově sice velmi působivé (některé obrazy bych si přímo rád vyvěsil), tu temnost Nispelovi žeru, stejně jako kostýmy a výpravu, ale scénář je jedno velké béčko bez nápadů, herecky i hudebně je to dost nevýrazné a hlavně to má extrémně nepřehlednou akci, která naprosto sráží celý film, po kterém zůstane … no, vlastně nic. 40% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Žijú a umierajú mečom. Majú to v krvi.“ Čakal som horšie. Príjemne brutálna zimno-jarná horská masakra, obohatená hŕstkou dobrých nápadov (finálne lano), pár známymi „ksichtami“ (Clancy Brown z HIGHLANDERA a Russell Means z POSLEDNÉHO MOHYKÁNA – CESTA BOJOVNÍKA oba filmy sčasti pripomína, plus PREDÁTORA, APOCALYPTO, VIKINGOV alebo o rok mladších VIKINGOV II s Caviezelom) a nesympatickým Karlom Urbanom v titulnej úlohe. Jedná sa o Nispelovu prípravu na CONANA – je to úplne to isté (odvážnemu mladíkovi cudzinci zmasakrujú lesnú rodnú dedinku a zvyšok drsnej snímky je o krvavej pomste v tvrdej divočine). Bohužiaľ, podstatná časť akcie sa odohráva v neprehľadnej tme a dĺžka (hodina 40) tiež nie je nič neúnavné (na taký jednoduchý scenár). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nejen, že mě zaujala ta " jednobarevná " kamerová scenérie ( Daniel C. Pearl ) ale ozvučení a hudba ( Jonathan Elias ) jsou skoro dokonalé. Neustále je něco v pozadí slyšet a film nemá hluchá místa. Dějově je to masakr, ale to se dalo očekávat. 600 let před Kristem nebyl život žádná slast. S příchodem chlapce se jménem Stín ( Karl Urban ) začalo to správné vzrůšo a vše vyvrcholilo o patnáct let později. Připravte se na masakr. CITÁT : Matko !!!! Honička na saních byla povedená. V srdci člověka se rvou dva vlci. Jeden je láska a druhý nenávist....zvítězí ten, kterého víc sytíš... Bez lásky by to ale nebylo ono. Podvodní scéna s Vykladačem a souboj na skále stojí za vidění. ...duch proroctví obešel kruh.... Dračí lidé = Vikingové. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nápad a námet tohto filmu je úplne skvelý, ale Marcus Nispel bol zlá voľbá - nedokázal z tohto snímku vyťažiť nič. Ako režisér zlihal. Už v roku 2004 som čítal článok, že začínajú prípravy na tento film - nesmierne som sa tešil. Čakal som veľké súboje medzi Vikingmi a Indiánmi. Hlavného hrdinu som si predstavoval niekoho ako Barbara Conana a nie muža strednej postavy s ovysnutým bruchom ako zachráncu Indiánov a zabijaka Vikingov :-( Úplne som sa sklamal - scény su nepriehľadné, príbeh je naivný bez nejakej myšlienky, hudba pominuteľná. Karl Urban tu nemá čo robiť a o hereckých výkonoch sa tuna nemôžme baviť, žiadne neboli. Za zmienku stoja snať Vikingovia so svojou germančinou a zo svojimi postavami (Robocop) a príroda, ktorá vyzerá realisticky. Dúfam, že sa k tomuto snímku niekto vráti a pozdvihne ho na patričnú úroveň... 2/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Přestože Vikingové ve skutečnosti rohaté přilby nikdy nenosili, tvůrci se rozhodli je použít. Jednak proto, že je tak diváci mají zažité a také proto, že s nimi válečníci vypadají děsivěji. (-bad-mad-wolf-)
  • Přilby bojovníků se vyrobily ve dvou verzích - gumových a kovových. Gumové se používaly při natáčení akčních scén, jelikož s kovovými hrozilo zranění. (-bad-mad-wolf-)
  • Celý film byl natočen za 53 dní. (Amplifier)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama