Reklama

Reklama

Barbaři

  • USA The Barbarians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kočovný kmen kejklířů vedený královnou Canary (Virginia Bryant) je přepaden krutým králem Kadarem (Lynch), jenž prahne po kouzelném rubínu, symbolu kmene. Královna talisman včas ukryje a Kadar ji za trest uvězní ve svém harému. Spolu s ní jsou odvlečeni její dva chráněnci, dvojčata Kutchek a Gore (Peter a David Paulové). Bratři jsou drženi v pracovním táboře a od dětství jsou nuceni ke gladiátorským zápasům. Díky tomu z nich vyrostou statní a neohrožení válečníci, kteří se vydávají zachránit svou vládkyni. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Karamanlis odpad!

všechny recenze uživatele

Populárny film z dôb pirátskych VHS. Už ako dieťa som tušil, že The Barbarians sú strašný brak a projekcia po takmer 30 rokoch tento môj dojem iba umocnila. Bezostyšné vykrádanie Conana (scenár pravdepodobne pod zámienkou víťazstva v školskej súťaži v tvorbe fantasy prózy napísal žiak prvého stupňa ZŠ), slaboduché dialógy, aj v rámci svojej doby komické triky a to všetko umocnené dementne sa škľabiacimi bratmi Paulovci. Slovné spojenie "zlý herecký výkon" v ich podaní nadobúda úplne nový, obludný rozmer. Jeden z bratov, evidentne majúci problém so súvislými dialógmi, ktoré sú dlhšie než jedna veta teda namiesto rozprávania radšej celú dobu hlasno híka ako páriaci sa osol... fakt neskutočná sračka. ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný snímek, který se nebere zase tak příliš vážně (alespoň doufám, že to byl záměr) a je opravdu dobře natočený. Hned na začátku nám Ruggero naservíruje výborně zmáknutou honičku s povozem a pak valí dál a nenechá člověka vydechnout. Ústřední dvojice dementních gumáků v odporných outfitech je o dost sympatičtější, než by se dalo dle obrázků čekat a myslím, že vzhledem k tomu jak vyrůstali, je jejich tupost na místě a nedá se říci, že by byla zarážející. Tu a tam nějaká osvěžující brutalita, Michael Berryman a sexy herečky nejsou rozhodně na škodu. Když si připočtete cool atmosféru osmdesátkových vypalovaček, není co řešit. Příjemná fantasy blbina se spoustou zajímavých nápadů a zarážejících dialogů. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Tady se tvůrce slovutných (mám je rád) Kanibalů zrovna dvakrát nepředvedl. V inspiračním koši lovil tradiční italské fantasy a dal tomu trochu akčnější ráz. To vše dost pokleslým způsobem a s pekelnou dvojicí léta vězněných barbarů v čele, co jdou doslova a do písmene vybouchat zajatou královnu ze spárů zlotřilých zlodějů rubínu. Ano, je to kapku překonbinované a leckdy zbytečně, samotný vypravěč v úvodu pusu nezavře, pořád má k příběhu co říct. Kdyby to dělal aspoň vtipně, jenže humor a především nadhled zcela chybí a zůstanou oblbující macho pózy a hlášky na úrovni školky. První půlka je tedy značně nudná a nezajímavá, ta druhá to o něco vyvažuje, svoje dělají mimořádně trapné triky, které jsou hodně zábavné. Konec ovšem zase řádně naštve, díky překonbinovanosti děje se uzavírá několik okruhů najednou, což není zábavné ani za mák. Deodato se nepustil do ničeho ostřejšího, překvapivě to odmával velice krotkým způsobem (asi tak dvě scény byly násilnější). Musím uznat, že když to člověk vidí ve VHS kvalitě a duní mu v tom to nefalšované italo disco, tak to jisté kouzlo má. Ne však takové, aby se to dalo označit za dobrý film. ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Hrozná kokocina. 😀 Ruggero v akcii, alebo už asi tisícprvý pokus priživiť sa na úspechu Barbara Onana. Menší rozpočet, teda aj lacnejší vizuál, dvaja napichaní neherci ako hviezdy, ale je to občas aj zábavné a preto by si to moji obľúbenci mohli pozrieť. Najzaujímavejšie jednoznačne pekné nohy budúcej CSI vyšetrovateľky Evičky.. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Dějově i stylem mě to moc přípomínalo Barbara Conana. Atmosféra fantasy byla stejně srovnatelná, avšak kvalit Conana nedosahuje. Jde jen o nějakou kopii ve dvou. Typické hádky dvou skutečných bratrů mě celkem pobavila a rozhodování jednoho z nich,, To nechci, chci to. To se mi nelíbí chci ono'', bylo dětinské, o to vtipné. 65% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • David Paul a Peter Paul získali nominace na Zlaté maliny pro nejhorší hvězdy. (Geriel)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama