Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (717)

pepo 

všechny recenze uživatele

Trikovo je to technickej stránke občas vyložene hnusné a občas je celý film nepríjemne preplácaný. Nechcem si predstaviť ako by to dopadlo keby to mal v rukách menej schopný rozprávač ako Proyas. Hlavne jeho zásluhou je to slušná rozprávka. Nechytí síce za srdiečko ale má to super drive, postavy sú sympatické a pokiaľ to nie je bordel, je to vyložene pastva pre oči. 6/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bohové Egypta by rádi byli filmem, u něhož se divák chce vrcholně bavit. Jenže nelze až tak přehlédnout poměrně ambiciozně zaměřeného režiséra Alexe Proyase, u něhož je jeho děl znalý divák přece jen připraven na větší dávku filmové extáze. Což o to, základ jeho filmu není nijak špatný. Dva egyptští bohové spolu vydatně nesouloží, nýbrž si jdou vydatně po krku nebo po koulích, to máte jedno. Prostě jeden je superdobrák, druhý je superlotr, do toho jim sekunduje mladý zlodějíček, následně bude jeho pyj strádat, neboť mu jeho fešnou nabíječku vezme Zubatá. Do toho pomsta, dlouhá cesta plná zkoušek odvahy, vysvobození z exilu, podsvětí, atd. A Alex Proyas filmu nevtiskl působivý rozměr, občas to dokonce vypadá, že film za něj kompletně zrežírovali asistenti režie. Film trpí nevyrovnanou režií, kvalita triků je proměnlivá. Samozřejmě originální nápady nechybí, herci v podstatě plní, co mají předepsáno, jen ten divák si to v některých fázích až tak neužívá. Je znát, že režisér nechtěl zůstat jen v komerčních vodách průměru a stále hledal, jak tenhle velkofilm dostat na takovou úroveň, aby divák nestrádal a kritika ho nespráskala. Nepovedlo se mu to úplně optimálně. Film to zrovna není krátký, přes dvě hodiny se průhledný, občas až naivní příběh se nedá udržet v mantinelech super atraktivní podívané. Film má celou řadu zábavných momentů, to je docela plus, žádné brutální scény se nekonají, jede se poměrně v odlehčeném duchu. Film se dá v pohodě užít, i když o egyptské mytologii víte houby. Tenhle film v podstatě žádné odborné znalosti nevyžaduje. Vyžaduje jen, abyste se na jeho ráz vyprávění naladili, což se ne vždy může zdařit. 6/10 ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Na tohle téma už bylo natočeno hodně filmů, a to mnohem lepších. Film je to dobrý, dobře se na něj dívá a děj odsýpá. Nenabídne ovšem nic nového, protože většinu už jste viděli někde jinde. To z něj dělá jeden z těch bijáků, kterej nijak zvlášť nenadchne, ale taky vůbec neurazí. Nicméně to trochu ukazuje, že z tohohle tématu už se toho moc vycucat nedá. U dobrodružného filmu bych čekal mnohem výraznější výpravu, ale tady bije do očí zelené plátno a všechno se zdá až moc předigitalizované. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Totální fiasko. Snímek Gods of Egypt jde cestou superhrdinských filmů poslední doby a vévodí mu tak naprosto prostoduchý scénář, který se alespoň trochu snaží vylepšít pomocí trikových orgií. Leč nezdařilo se. CGI je používáno opravdu hojně a v takové míře, že tím divák naopak začne být otráven. Navíc není ani příliš kvalitní a většina efektů má tak mnohem blíže obyčejné počítačové hře než filmu. Na snímek jsem se podíval jen z toho důvodu, že jsem velký znalec egyptské mytologie a zajímalo mě tak, jak si s jejím ztvárněním tvůrci poradí. Z tohoto hlediska se zas o takový propadák nejednalo, i když nad charaktery některých bohů jsem přesto musel kroutit hlavou. Ve výsledku tedy není příliš co pochválit a Gods of Egypt může být za jednu hvězdu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľná fantasy báchorka. Alex Proyas si chcel proste natočiť svoj Súboj titanov. Samozrejme, dejom je to volovina a znalci egyptskej mytológie by mali utekať opačným smerom... ale má to sympatických borcov a krásne bohyne, veľmi rýchlo to odsýpa a tie triky nie sú až také príšerné, ako sa zdalo z trailerov. Plus teda je to triumf dizajnu - kostýmy, rekvizity, dekorácie, všetko pastva pre oči. Veľkolepá hudba úspešne kopíruje Goldsmithovu Múmiu. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Film sa nakoniec natáčal v púšti v Austrálii, ktorá nahradila zamýšľanú Saharu. Tá sa filmárom zdala príliš nebezpečná. (beso74)
  • Tvorcovia filmu sa ospravedlnili za kontroverzný kasting. Reagovali tak na vlnu kritiky, ktorá im vyčítala, že do filmu, odohrávajúceho sa v starovekom Egypte, obsadili predovšetkým belochov. Režisér snímky, Alex Proyas, zverejnil vyhlásenie, v ktorom uviedol, že výber hercov mal určite priniesť viac rozmanitosti. „Úprimne sa ospravedlňujem všetkým, ktorých naše rozhodnutia urazili,“ vyjadril sa. (JančiBači)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama