Reklama

Reklama

To se vysvětlí, soudruzi!

(seriál)
Trailer
Česko / Německo, 2024, 7 h 41 min (Minutáž: 57–58 min)

Kamera:

Martin Douba

Hrají:

Jiří Macháček, Jan Cina, Anna Fialová, Leoš Noha, Darija Pavlovičová, Lenka Termerová, Richard Stanke, Ján Jackuliak, Jana Plodková, Michal Kern, Tomáš Kobr (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

David (Jiří Macháček) má jediný úkol: vyšetřovat paranormální případy. Jenže jemu se nechce. Tam venku jsou 80. léta a spousta otravných lidí, kteří jeden druhého oslovují „soudruhu“. A on stejně na žádné paranormálno nevěří. Raději sedí v pohodlí své kanceláře, tváří se, že pracuje na výzkumu satanistických odkazů v západní hudbě a užívá si poslechu elpíček, která nikdo jiný v republice nemá. Svět by byl krásný, ale ředitel Ústavu paranormálních jevů, jeho nadřízený, mu do kanceláře nasadí nového kolegu Vojtu (Jan Cina). A tento přemotivovaný nováček má mnoho řečí: jak je potřeba posouvat hranice lidského poznání, bla bla, věda prý ještě nemá odpovědi na všechny záhady světa, bla bla, a jak ho hrozně inspiruje nejnovější výzkum profesora Kogana s hypnotizéry na leningradské univerzitě. Tato nesourodá dvojice nemá na výběr a musí spolupracovat při vyšetřování bizarních případů, na které jsou všechny ostatní bezpečnostní složky ve státě krátké. A aby to neměla zbytečně lehké, na záda jí neustále dýchá dvojice agentů StB – drsná agentka Snížková (Anna Fialová) a zlatíčko Hora (Leoš Noha). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (8)

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) 

No což o to, sledoval jsem to to těch nedělních večerech pravidelně, ale snad nikoho nenapadne, aby udělal pokračování. ()

Ostře sledované UFO (2024) (E01) 

Poslouchal jsem před tím rozhovor s Macháčkem, že je to snad první seriál, kde hraje. Takže trochu očekávání byla. Macháček dobrý, Cina jakžtakž, zbytek vlažný. 5/10 ()

Jak uškrtit mistra Šálka (2024) (E02) 

Tvůrci se snažili to tentokrát aspoň vizuálně dohnat. A je pravda, že jsem se u toho min. 2x zasmál, takže lepší jak první díl. A proč ta mladá furt levituje? ()

Hoří, má babičko (2024) (E04) 

Konečně celkem zábavný díl, který dá navíc odpověď na samovznícení. Kolik nakonec bylo těch pokusných prasátek? No a navíc mladý inženýr si na konci domluví rande s tou estébačkou a ještě k tomu kdo by čekal její odpověď, že se na něj dá dívat a že nic nebrání tomu, aby měli i intimní vztah. 7/10 ()

Paní, vy jste vdova! (2024) (E05) 

Jak se dostat k většímu státnímu bytu? Soused má techtle i mechtle, a je to gurmán, se zapisovatelkou na byťáku, protože ona je fakt velká holka.... Ale nedostal jsem odpověď, proč ona stále dává elektrické rány a přitahuje blesky. A taky jsem nedostal odpověď, jak je to s tím zlatým vejcem. K tomu jsou i další otazníky, ta údajně utopená manželka Macháčka taky uměla levitovat. 5/10 ()

Balada pro Kozlopíra (2024) (E06) 

Osada Trampíků, píseň, co by mohla vyhrát portu, jeden, co tam rýžuje zlato a Cina s vyrážkou. A nakonec kozlopír ve skutečnosti? O nic lepší, o nic horší jak minule. 5/10 ()

Srdečné pozdravy z lázní (2024) (E07) 

Opět slabší, věštění budoucnosti je tu udělané dost blátivě. Vyzdvihnout lze snad, že se to točilo tentokrát v malebné Karlově studánce. Jinak jsme opět o malý krok dál k levitaci. A estébačka Štěpánka má dokonce snad i kousek srdce. 5/10 ()

Reklama

Reklama