Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvec Šálek je génius, který si své loutky vyrábí sám. Když ho však po školním představení uškrtí jeho vlastní loutka, vyšetřovatelé z ústavu se dostávají před složité otázky. Dokázal břichomluvec Šálek vytvořit umělého člověka podobného golemovi? A není to začátek procesu, na jehož konci nás všechny ovládne umělá inteligence? A dá se vůbec věřit vlastním smyslům? (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ředitel Čurko(R.Stanke) zaperlil se svým sluchomatem ... .Plus různé vtipné hlášky a situace, např. lanový výtah s košíkem a s párky ve sklenici. Mimochodem autentické, byly v 80.letech v socialistických obchodech - někdy - ke koupi .Manželku zavražděného břichomluvce Šálka(J.Maryško) hraje vynikající M.Borová, tělocvikáře velmi přesný J.Roskot. Služební byty Davida Zajíce(J.Macháček)a jeho dcery Evy(D.Pavlovičová) a nad ním jeho kolegyně Lady(L.Termerová) jsou na adrese Praha 6-Dejvice č.2190/22. Loutkoherci : Matouš Valchář a Mikuláš Suchý. Seriál je koprodukcí s německou ZDF. Výborný komentář - VIZ : Tristanian, i když já osobně tomu 5 hvězd dát nemůžu, není to dotažené, chtělo by to "víc šťávy" .... . ***2.díl je na webu Č.televize, ČT 1, neděle 10.3.2024, 20.10 . ()

mnx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší, než minule. Zmizela troška trapnosti a zbytečných scén, přibyla Addamsova rodina, ale stejně jsem moc vtipu nepostřehl. Tak aspoň nějaká okopírovaná artovost, i když zdaleka ne vymazlená. A taky záhada s poletující dcerou, která aspoň udrží diváka trošku v napětí, co se z toho vyklube za kulišárnu. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl! ... tedy z těch prvních dvou ;-) Odlišný díl ve stylu Addamsovy rodiny s mysteriózním motivem. Ač správné rozřešení případu mne napadlo ještě dříve než ke zločinu vůbec došlo, to bylo o několik úrovní lepší než první díl. Rozuzlení skoro mysteriózního thrilleru se otočilo do parodicky humorné formy, která však postrádala pořádný zátah na bránici, takže jsem z toho opět trochu v rozpacích. Tak snad příště... Tomuto dílu bych dal pěkné tři hvězdy. ()

bratr.Milan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl se mi nijak zvlášť nelíbil, ale zaujala mě hravost a možnost vývoje ústřední dvojice, kteří jediní budou mít asi vývojový oblouk. Ostatní postavy jsou jen karikatury, které jim mají nahrávat a od začátku do konce zůstanou pravděpodobně stejné. Posun hlavní dvojice stejně nejspíš dopadne jenom tak, že David (J. Macháček) se z cynika promění v lidštější bytost a Vojta (J. Cina) přestane naivně věřit všem úkazům a stane se použitelnější pro běžný život. Přesto jsem dal šanci druhému dílu. První půlka mi ještě dávala naději. Když ale vyšetřovatelé vstoupili za hradby domu české Addamsovi rodiny, pochopil jsem, že to není seriál pro mě a vypnul ho. Tvůrci mají problém, že vytvořili filmový ekvivalent dortu pejska s kočičkou. Naházeli do svého díla vše, co jim chutnalo na jiných filmech (inspirace u Vorlíčka s Macourkem, parodie na Addamsovu rodinu, citace či variace na Akta X, horor Shining atd...), upekli s toho seriál a začali nám krájet jednotlivé epizody. Vy nevíte, do čeho kousnete. Chvíli to chutná cukrkandlově, v dalším soustu ucítíte krvavý biftek, následně chleba s máslem, hned na to lentilky. Z venku je to vše polité barevnou polevou a ozdobeno šlehačkou (stylizovaný barevný vizuál). Tvůrcům to asi všechno chutnalo, ale já nerad jím cukrkandl s biftekem. Slyšel jsem rozhovor s Jiřím Macháčkem, který říkal, že na prvním společném čtení scénáře se v všichni herci ptali tvůrců, co je to vlastně za žánr, ze scénáře to nepochopili. Macháček pak tvrdil, že se to během natáčení snažili objevovat. Protože nechci čekat, jestli se jim to v závěru seriálu podařilo, dál už se na něj dívat nebudu. ()

Takaru odpad!

všechny recenze uživatele

Drazí tvůrci, minule jsem ještě odolal a počkal na druhý díl. Dnes už bez zaváhání uděluji vašemu PASKVILU, nebo chcete-li, SLÁTANINĚ, jeden veliký ODPAD. Znovu se mi totiž při jeho sledování udělalo nevolno, a zhruba deset minut před koncem došlo na přepnutí. Kdysi jsem v kině shlédl bestiálnost s názvem "O kuřatech a lidech" a pociťoval jsem stejnou nevolnost jako u vašeho díla. A tu, jak jistě chápete, v neděli večer zažívat nechci. Mrzí mě to dvakrát, vzhledem k tomu, jak jsem se na nový seriál těšil. Možná jen zkoušíte, co ještě televizní divák snese, nežli u něj dojde k nevratným poškozením duševního zdraví. Možná jste jen netalentovaní neumětelové či špatně zaléčení nerdi, kteří dostali prostor ve veřejnoprávním médiu, kde se ledacos ztratí. Kdo ví. Každopádně vám upřímně přeju alespoň pár spokojených diváků, kteří váš seriál ocení a třeba si ho i oblíbí. Já už si příště pro jistotu pustím Schimanského. Ten se totiž pobleje, jen když to přežene s chlastem, zatímco mě by se to mohlo stát u dalšího dílu vašeho "skvostu". ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama