Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

REBARB0RKA 

všechny recenze uživatele

Malý velký vztahový seriál, který se od podobných výtvorů pro náctileté liší tím, že za ním stojí tým, který ví, jak se dělá drama. Když si odmyslím jaksi povinné tradiční zápletky (on chce ji, ona jeho ne, přebírání kluků/holek), zůstane souboj člověka s nástrahami života. Jakou cenu má popularita? Kam až zajde nenávist k bratrovi? Co stojí splnění snů? Z těchto témat umí tvůrci vytěžit drama jako blázen, ale taky ukazují, že i ode dna se člověk dokáže odrazit. A právě hloubka seriálu a životní pravdy povyšují OTH vysoko nad průměr. Bohužel od páté série zabředává OTH do bažin konverzačního polodramatu, hlavně proto, že mu chybí pořádná záporná postava. Naštěstí se nevytratily vtip a úderné hlášky a díly napsané duchovním otcem Markem Schwahnem jsou pořád nadprůměrné. Cukrkandlovou sedmou sérii a pro diabetiky smrtící poslední díl této série zachraňuje posledních pět minut epizody. Podle první ukázky na devátou závěrečnou sérii to vypadá, že mě OTH bude opět emocionálně masakrovat. Těším se. Po shlédnutí 9. série: Emocionální masakr se vrátil a ani moje oko nezůstalo při finální epizodě a bonusové části suché. ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není seriál, na který bych se obvykle dívala, ale momentálně je pauza několika mých oblíbených seriálů, tak jsem zkusila One Tree Hill. Několik prvních dílů mi přišlo překvapivě nejslabších, ale neuvěřitelně mě to do sebe vtáhlo. První čtyři řady jsem zhlédla za 6 dní, tedy s tím, že jsem sem tam přeskakovala dopředu. Užívám si jej víc, než eg. 90210 či Gossip Girl, které jsou na můj vkus příliš "hollywood style, upper class, posh atd." Právě jsem zhlédla první díl páté série, který se odehrává o čtyři roky později, ale je tak depresivní, že si od One Tree Hill prostě musím dát pauzu a pouštím si svůj antidepresivní mix, jelikož je ho třeba. Btw. pobrukování úvodního songu se asi jen tak nezbavím. :) O 14 později - tak jsem dala One Tree Hill, resp. páté sérii druhou šanci. Depresivní nálada mě brzy opustila, ale po zhlédnutí páté a šesté série se mi původně chtělo konstatovat, že jsou doopravdy slabší než série 1-4, ale ony jsou prostě jiné. Děti dospěly. Na začátku první série jsem nemohla snést Brooke a Nathana, nyní jsem ukápla slzu právě jen kvůli Nathanovi. Nathan už prostě není ten floutek a stal se z něj strašný sympaťák (jak já mu přála, aby to dotáhl do NBA). Hayley mně vždy přišla docela otravná (nj, klasická paní učitelka), ale člověk jim tu lásku přál. Každopádně musím uznat, že pro mě hlavním motorem a důvodem sledovat tento seriál, byl v těchto řadách malý Jamie (vtipný, chytrý, chápavý - no, prostě zlatý) (+ jeho scénky se Skillsem viz vodítko na svatbě byly jedinečné). Po šesti řadách stále váhám mezi 3 a 4 *.... ()

Reklama

Barvoj 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od prvního dílu mě tenhle seriál uchvátil a první sérii jsem zkoukl v podstatě bez přestávky. Postavy byly velice zajímavé a jejich životy zrovna tak. Bavilo mě zjišťovat, jakou povahu postavy mají a sledovat jejich vývoj. Druhá sezóna začala přesně tak jako první přestala a stále to byla neuvěřitelná zábava. Tyto série hodnotím 100%. Ve třetí a čtvrté dochází z mého pohledu k určitému zvratu.Nejsem si jistý, jestli se opravdu snížila kvalita seriálu a nebo je to pouze moje subjektivní záležitost, ale postupně jsem si začínal uvědomovat, že už mě OTH nebaví tak jako dřív. Kladnými body hodnotím epizody s Jimmym Edwardsem a psycho-Derekem. Třetí série 90%, čtvrtá 75%. V páté sérii došlo k posunutí děje o 4 roky dopředu, což mi celkem vadí. Postavy jsou výrazně jiné, mají jiné cíle, jiná přání, jsou na tom jinak finančně, s prací.. Především ze začátku série pak díly obsahují jakési flash-backy do různých situací z těch čtyř let i z předchozích čtyř sérií. Ale co.. Brooke je furt tady, ten malej prcek je taky vtipnej a Skills je sympaťák.. 70%. ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

V současné době můj seriál number one. Zezačátku mě tolik nenadchnul, ale nyní je plnohodnotnou součástí mého života hlavně o víkendech :) Po odchodu všech ze střední školy cítím jistou melancholii a první série mi dost chybí. Nicméně není to tak i v reálném životě? Btw: Haley to čím dál víc sluší, kdo by to byl od první série čekal, že ta divná holka s ještě divnější čepičkou, bude jedna z nejzajímavějších postav. Už se těším na víkend, až si dám další nálož :) ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech 4 sérií se nebojím tvrdit, že jde v současné době o seriál na špičce svého žánru. U tématicky podobných záležitostí se totiž obvykle se zvyšujícím číslem série ztrácí počáteční atmosféra a pomalu docházejí nápady, nemluvě o jejich zpracování. Dovoluji si říct, že tohle není případ One Tree Hillu. Je to možná i dáno netradičním faktem, že zde jedna sezóna nepředstavuje jeden školní rok, ale jen polovinu. Takže čtyři série představují v tomhle případě předposlední a maturitní ročník našich hrdinů. Jako obvykle nelze nenalézt klišovitá témata podobná těm které už jsme viděli v jiných seriálech. Co ale dělá seriál skvělým je jejich zpracování. I když asi někdo namítne že může působit účelově (a má pravdu), tak v tomto případu jde o to nejlépe odvedné řemeslo. Setkáme se i s několika epizodami, které člověk z hlavy nedostane ani za několik let, a přesně takové díly povzvedají One Tree Hill z nadprůměru na vrchol žebřičku. Tvůrci se totiž nebáli a v seriálu zpracovali i velmi ožehavá témata, které pokud by byly zpracovány špatně tak by seriál prakticky odsoudily k jeho konci. Naštěstí se tak nestalo. Nevzpominám si snad na jedinou epizodu u které bych se nudil či která by byla víc nezajímavá. Na závěr bych ještě chtěl dodat, že One Tree Hill je nejen o basketbalu (tento sport u nás není tak populární jako v US takže můžeme jen doufat že se se seriálem setkáme dříve či později i na českých obrazovkách), ale především o vztazích, poznávání a dospívání. Pokud OTH odpustíme to že ve skutečném životě je všechno dohromady s čím se tu setkáme velmi nepravděpodobné (to ovšem není případ jen tohoto seriálu, pokud by autoři přistoupili k opačnému kroku, sledovali bychom zdlouhavé a nudné epizody, nebo by se naopak sotva vešli do jediné sezóny) odmění vás nečím nadprůměrným, kde se budete těšit na každou další minutu. 90% /// 1. série - 85%, 2. série - 90%, 3. série - 95%, 4. série - 90%, 5. série - 80%, 6. série - 85%, 7. série - 90% ()

Galerie (467)

Zajímavosti (60)

  • Lucasovo (Chad Michael Murray) tetování po nehodě zmizí, později se však znovu objevuje. (KucC)
  • V 9. epizodě 8. série hrají Jamie (Jackson Brundage) a Alex (Jana Kramer) „Rock Band“. Alex při tom pustí pražec herní kytary, ale na televizi se přesto trefuje do not, což není možné, protože v této hře je k tomu nutné pražec držet a mačkat na něm tlačítka. (Agita)
  • Ani jedna z postav se neobjeví ve všech dílech seriálu. (Rosaviva)

Reklama

Reklama