Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

koniklecka 

všechny recenze uživatele

V současné době můj seriál number one. Zezačátku mě tolik nenadchnul, ale nyní je plnohodnotnou součástí mého života hlavně o víkendech :) Po odchodu všech ze střední školy cítím jistou melancholii a první série mi dost chybí. Nicméně není to tak i v reálném životě? Btw: Haley to čím dál víc sluší, kdo by to byl od první série čekal, že ta divná holka s ještě divnější čepičkou, bude jedna z nejzajímavějších postav. Už se těším na víkend, až si dám další nálož :) ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě ze začátku moc nenavnadil, ale něco mě pořád přemlouvalo, že po několika dílech si to oblíbím. A taky se stalo. Seriál měl svoje kouzlo. Skvěle vybrané herce perfektní městečko Three Hill, kde se to vše odehrávalo, skvělá hudba, nádherná a nepřehnaná romantika, drama které mě drželo v napětí, smutek, který mi nahnal slzy,zábava která mě pobavila a rozesmála a celkově příběh, který díl co díl na sebe navazoval a člověk nikdy nevěděl co bude nebo co se stane. Některé díly končili smutkem, některé neuzavřenými problémy některé zase ztrátou, některé láskou, některé s bolestí, některé zase štastně. Každá serie měla něco co mě nutilo se díval dál. V každé sérii se odehrávalo něco jiného něco krásného něco smutného něco dramatického a tohle mě hrozně fascinovalo a překvapilo. Nádherné Městečko Three Hill si u mě získal Top! ()

Reklama

T2

všechny recenze uživatele

__One Tree Hill: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,410,032 //počet predaných kusov 111,340 ║ __One Tree Hill: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,525,234 //počet predaných kusov 141,709 ║ __One Tree Hill: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,870,977 //počet predaných kusov 163,128║ __One Tree Hill: kompletná 7.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,838,833 //počet predaných kusov 130,236 ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Pocity po zhlédnutí první série: tenhle seriál je prostě naprosto RIDICULOUS. I can't even tell... Některý zápletky jsou prostě vyloženě směšný, nedávají smysl, irl jsou nemožný... Což se asi do jistý míry děje v každým seriálu/filmu, ale tady je to opravdu už přes čáru. Při sledování se popadám za hlavu a mlátím hlavou do zdi... Ale stejně to sleduju dál... Nedokážu vlastně ani vysvětlit proč. Je to vlastně hrozná blbost, ale baví mě, občas :D Podobné pocity přetrvávají i při sledování třetí série. I při sérii páté :D ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Jako jeden z mála seriálů si One Tree Hill i přes úctyhodný počet natočených dílů stále drží poměrně slušnou úroveň. Nicméně čistě „objektivně“ pro mě byly první čtyři série obrovskou srdcovkou a ztělesněním toho, jak jsem si zhruba představoval seriál o své generaci – britští Skins http://www.csfd.cz/film/229075-skins/ jdou v tomto ohledu ještě mnohem dále a zobrazují podobná témata otevřeněji a reálněji (upřímně si ta syrová a místy až drastická líčení osudů teenagerů ani nedovedu v americkém pojetí dost dobře představit). Celkově je z OTH cítit, jak je americké – dějově místy vlažnější, co do otevřenosti sexuálních scén třeba oproti zmíněným Skins dosti přízemní a v NĚKTERÝCH (zdaleka to neplatí u všech postav) okamžicích „osobních proher“ i lehce naivní. Žádné z těchto zmíněných negativ ale nic nemění tom, že je zde několik výborně napsaných postav, které je velmi těžké si nezamilovat a minimálně první čtyři sezony vás opravdu vtáhnou a nepustí. Pátá a šestá série se pak nesou v duchu „skutečnějších“ a „dospělejších“ problémů a zároveň postupně zbavují své hrdiny i těch nejposlednějších ideálů. Ačkoli se od páté série kvalita postupně snižuje (to „reálné“ prostředí dospělého života už zkrátka není tak přitažlivé, velké množství nových postav spíš vadí a i když je to samozřejmě zcela logický vývoj, tak je pro diváka, který si postavy zamiloval, dost těžké některé změny vstřebat – zvyknout si je zkrátka obtížné.), nelze upřít tvůrcům častou snahu o rozvinutí různých motivů z minulých sezón; minimálně v tomhle je One Tree Hill podstatně hodnotnější než jeho žánroví zástupci – psychologie postav zde není plochá a je schopna nabídnout více než jen sentimentální výlevy či typicky afektované archetypy běžných Američanů.)) Sedmá sezóna vinou absence dvou hlavních postav ztrácí v celkovém srovnání ještě více, ale i přesto jde stále o velmi „koukatelnou“ záležitost, i když nepopírám, že svou roli už hraje i notná dávka nostalgie.) Uvidíme, co ta osmá a snad už i poslední série přinese.) 1.řada - 90% 2. řada - 95% 3.řada - 95% 4.řada - 90% 5.řada - 80% 6.řada - 85% 7.řada - 75% ()

Galerie (467)

Zajímavosti (60)

  • Současná snoubenka Chada Michaela Murrayho, Kenzie Dalton, si zahrála roztleskávačku basketbalového týmu Ravens v dílech třetí série. (Redík)
  • One Tree Hill se natáčí ve městě Wilmington v Severní Carolině, stejně jako dříve seriál Dawsonův svět. (Redík)
  • James Lafferty byl v průběhu natáčení jediný skutečný teenager mezi hlavními představiteli. Ke konci druhé série ovšem i on dovršil dvacítky. (Redík)

Reklama

Reklama