Reklama

Reklama

Americký umělec Tom Warshaw (David Duchovny) žijící v Paříži hledá odpovědi na své problémy v dospělosti ve vzpomínkách na svoje neobyčejné dětství… Píše se rok 1973 a třináctiletý kluk z Manhattanu právě dozrává v muže. Zatímco jeho matka truchlí po zemřelém manželovi, Tom se vyrovnává se svým smutkem jinak, útěky ze školy a kamarádstvím s Pappasem (Robin Williams), slabomyslným uklízečem. Poté, co Tomovým životem otřese nečekaná tragédie, je postaven před těžké rozhodnutí., kterému po třiceti letech musí čelit. V roli slabomyslného uklízeče uvidíte Robina Williamse, hvězdu filmů Mrs. Doubtfire, Insomnie a Noc v muzeu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel film, ktorý by ma dokázal rozosmiať, rozplakať a prinútiť rozmýšľať zároveň. Anton a Robin, ktorý sa naozaj našli a hrajú to excelentne, akoby spolu naozaj vyrastali. David Duchovny, ktorý si vo filme zahral a aj sa uchopil réžie nezaostáva a príbeh predkladá vynikajúco, čím sa jeho debut stáva jednoznačne mojim filmom mesiaca... ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Jde sice o vcelku zajímavý snímek (asi jen díky tomu nenudí a vysloužil si alespoň ty tři hvězdičky), ale jinak kde nic tu nic. Ačkoli jakýsi hlavní nápad se mi líbil, byl docela špatně a dost mělce zpracovaný. Nakonec pak člověk ani neví, o co tam vlastně jde, kde je ten problém, který nám tam servírují, ani co si z toho má vůbec odnést. Každopádně jestli je pravda, co jsem tu někde četla, že scénář vznikl během šesti dní, tak by to tomu tak akorát odpovídalo... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

D. Duchovnyho nevyhľadávam, ale tento príbeh ma oslovil a som rád, že som mu dal šancu. Duchovny tu toho veľa nenahral. Svoj part odohral až v záver a niečo málo sa mihne hneď v úvode, kde nám začína rozprávať príbeh svojho detstva. Celé detstvo, ktorým nás postupne sprevádza sa striedajú humorné pasáže, v ktorých vystrája s retardovaným kámošom Pappasom s dramatickými , kde to má so svojou mamou niekedy ťažké. Pripočítajte si k tomu jeho prvú lásku a všetky tie detské kecy okolo dospievania, do ktorých zapadá i vekovo podstatne starší retard Pappas a máme tu solídny filmový základ. Atmosféra 70-tych rokov je slušná, ale chýbali mi tam slávne songy tej doby. Tempo a atmosféra upadla až tesne pred záverom, kde sa vrátime do súčastnosti, ale aj tak nejdem pod štyri. 70%. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Na čtyři hvězdičky to třebas úplně není, ale tady dávám body k dobru již za samotné téma, tenhle žánr nostalgického vzpomínkového melodramatu patří mezi mé oblíbené. Prostě pohodový příběh o přátelství, lásce a návratu do rodného města, natočený standardně, s pár těžkopádnějšími momenty, které mu dokážu odpustit. Mě něco takovéhoto vždycky hodně potěší, i když toto zrovna není úplně to pravé ořechové, nějaký ještě výraznější dopad na city by rozhodně nezaškodil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo. David Duchovny nenapsal úplně špatný scénář, i když zajímavější je rozhodně vzpomínání než konečné rozhřešení. Anton Yelchin už před těmi jedenácti lety ukázal, jak je skvělým hercem, Robin Williams už to dávno dokazovat nemusel. Sešla se skvělá parta, díky které je ten film pěkně poetický a milý, i když má svoje depresivní momenty, ale ty k tomu také patří. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • David Duchovny v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama