Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

gotham 

všechny recenze uživatele

Sice je to trochu přeslazená hollywoodská pohádka, ale díky sympatickým hercům i nenásilné formě vyprávění se na to krásně kouká, taková romantická oddychovka. Příběh je samozřejmě už po 10 minutách brutálně čitelný, nejdřív se nesnášejí, pak se milují, pak se odloučí, no a jak to asi skončí, že ? 60% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Ano, tak si představuji pohádku po dospělé, respektive pro dívky a ženy, které se na chvilku mohou zasnít. A snad ani nevím, proč si to tak představuji. Je to sladké, plné hezkých lidí, se spoustou vznešenosti a urozenosti a neustálým pokoušením o roztomilost. Moderní pohádka o Popelce musí mít svůj jasný průběh i cíl. Technicky je to zvládnuté velice dobře, ale tak nějak mi to přijde bezduché a příliš načančané. A mě to příliš neoslovuje. Snad zaujme, že se na výrobě filmu podílelo hodně Čechů. Paige Morgan (Julia Stiles) je obyčejná americká dívka. I když obyčejná není to správné slovo. Je pohledná, inteligentní, svědomitá, zodpovědná, cílevědomá, citlivá, spořádaná, ochotná a milující. Edvard, neboli Eddie (Luke Mably), je obyčejný korunní princ království dánského. Rozmazlený floutek, vzdělaný a urozený kavalír, který se snaží oddálit svojí budoucí povinnost. Ona se líbí jemu, on se líbí ji a všechno je tak sladké. Proč já nedokáži snít o nějakém princi, který mě vezme na svého bílého koně?! Z dalších rolí: princův opatrovník Soren (Ben Miller), přísná královna matka Rosalind (Miranda Richardson), laskavý král otec Haraald (James Fox), obětaví rodiče Morganovi (Alberta Watson a John Bourgeois), rozpustilí bratři Morganovi (Zachary Knighton a Stephen O'Reilly) a malá roztomiloučká princeznička Arabella (Eliza Bennett). A já si musím zamáčknout slzičku. Jen nevím, zda díky té přeslazenosti. Nebo proto, že se sám sebe ptám: proč mám příležitostně ty masochistické choutky se na takový druh filmů dívat? Že by mi scházela láska? ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nebudu se opakovat. Přísahám, že jsem chtěla něco takového napsat jako kolega "golfista". Je to skutečně oddychový film, kde nemusíte přemýšlet, jenom čekáte jak se to vyvrbí. A protože by Američané film bez Happy Endu těžko přijali, tak se to zakončilo sladkým polibkem. Jenom se divím našim hercům jako Dáši Bláhové ( guvernantka v královské rodině) a Lence Termerové (statistka v davu na ulici při vítání mladého krále), že přijaly takové "štěky" byť v americkém filmu. Bláhová je tam asi 20 sec. a to ještě z boku a Termerová asi 5 sec. vykukuje z davu. Nechápu to za žádné prachy. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Dánsko není na královnu jako já zralé." Ach, ta zaostalá Evropa. Je to zvláštní svazek Evropy a Ameriky, na jednu stranu Američané považující se za ty progresivní, na druhou stranu stále pokukují po evropském lesku a kultuře. A Evropa se naopak považuje za kulturně nadřazenou, na druhou stranu dělá Američanům poskoka kdykoli si vzpomenou. No a asi tak podobně bych ohodnotil i ten ústřední pár, nevzhledná Američanka s rozsedlým obličejem a nevýrazný princ z nepohádky. Ale ty české lokace si ocenění zaslouží. Proti romantice jinak nic nemám, naopak, ale tady mi vlastně právě romantika chyběla. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádkovou romantickou komedii činí snesitelnou především J.Stilesová v roli emancipované studentky Paige. Její mdlý partner (nechce se věřit, že by měl být tím playboyem, za jakého jej vydávají tvůrci) je natolik podobný J.Francovi, až se skoro vyplatí sázka, kdo držel scénář v ruce jako první. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Film obsahuje záběry z filmu Chyťte zloděje s Grace Kelly, která se podobně jako postava Julie Stiles stala princeznou, když si vzala monackého prince. (imro)
  • Natáčelo se v Praze, Kodani a USA, ale také na zámcích Boskovice, Libochovice a Ploskovice. (M.B)
  • Během přestávky na filmové zkoušce v Torontu si Luke Mable a Ben Miller vyrazili do hotelu Four Seasons a chovali se jako postavy, které hráli ve filmu. Přesvědčili všechny, že Mably je dánský princ a žádali si čaj, koláče a šest číšníků. (imro)

Reklama

Reklama