Reklama

Reklama

Emma Lloydová má svůj pořad v rádiu, v němž radí posluchačům s láskou. Vypracovala několik bodů, včetně testu kompatibility, a svého vědeckého postupu se striktně drží. Zapomíná však na opravdovou bezhlavou zamilovanost. Sofia, která si má brát hasiče Patricka, Emmu poslouchá a začne mít o svatbě pochybnosti. Zavolá doktorce Emmě do studia a na základě jejich rozhovoru svatbu zruší. Patrick to nechápe, je smutný a na doktorku Lloydovou pěkně naštvaný. Aby se Patrick Emmě pomstil, požádá syna sousedů, aby se naboural do systému úřadu a zadal tam, že Patrick Sullivan a Emma Lloydová jsou manželé...  Emma je zasnoubená s Richardem, který vydal její knihu. Najednou na úřadě zjišťují, že se nemohou vzít, neboť Emma je údajně vdaná. Emma považuje tento údaj za chybu systému, ale napravit to může jedině tak, že musí vyplnit spoustu formulářů, které má podepsat jak ona, tak i její manžel Patrick Sullivan. Emma se hned za Patrickem vydá a chce mu vysvětlit situaci. Patrick pochopitelně ví, oč jde, a dělá nechápavého, přičemž se mu podaří Emmu opít. Emma se ráno probudí v Patrickově bytě, což ji vyděsí a bez formulářů spěchá do práce. Dokumenty jí později přinese Patrick s tím, že už domluvil i schůzku u notáře, a doprovodí ji na ochutnávku dortů. Patrick je příjemný bezprostřední muž, pravý opak Richarda. Ten se chtěl sice Emmě pomstít za zničení života, ale pak se do ní zamiloval. Emma se dál drží striktně svého vědění, ale začíná být zmatená pocity, které dosud nezažila... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (173)

zelda82 

všechny recenze uživatele

Uplne obycejna romanticka komedie, ktera jede presne podle typicke lajny a ani jednou se z ni neodkloni. Ume to ovsem naramne sekne a musim priznat, ze pan hasic je sympos. Jen Colin Firth zase chudak hraje takovyho moulu, az se divim, ze na to kyvnul. Byl jsem v pokuseni dat jen dve hvezdy, ale za svatebni veticku I´m fucked si to ten treti zarez zaslouzi:)) ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Další z klišovitých romantických "komedií", opět načrtnutá podle stejné osy, která se pomalu začíná stávat synonymem k romantickému subžánru komedie a nedivil bych se, kdyby se všechny takové filmy začaly označovat za remaky (jediný rozdíl by bylo jiné herecké obsazení a nepatrné detaily, které ale nedokáže poupravit většina tvůrců v téhle branži). The Accidental Husband se však dokázala v těch drobnostech odloupnout od skály neoriginálních a trapných filmů a díky svému rozložení postav (mimochodem ve skvělém podání hlavní trojice - Uma Thurman, Jeffrey Dean Morgan, Colin Firth -, která dohromady odvádí opravdu výborný herecký výkon) dostává svého diváka do situace, kdy si není stoprocentně jistý, jak film skončí. Já nebudu spoilerovat, ale můžu říct, že mě konec filmu mile překvapil. Ale co je hlavní, není tu žádný záporák. Jsou tu jenom dva "sympaťáci", kteří jsou zamilovaní do necitlivé (v podstatě) doktorky, která jednomu z nich zničí svatbu. Samozřejmě že tahle "drobnost" bude ve 20 minutách, možná ani ne, úplně vypuštěná a děj se začne soustředit na coby humorné scény, které opět shazují film do stereotypních nížin šedi průměru. ()

Reklama

lentilka69 

všechny recenze uživatele

Nudná komedie, která je plná typických dialogů, zápletek a klišovitých postav. Ty dvě hvězdičky jsou spíše za obsazení, než děj, který byl velmi předvídatelný. Uma je ve filmu krásná jako vždy, akorát mi trochu vadila její vystresovanost v první polovině filmu. Ale i neposednost jí slušela. :-) Ale díky za ni, protože zbytek filmu spíš uspával. ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

V jedné, kratinké, opravdu kratičké chvíli jsem zadoufala, že to dopadne jinak, než se od začátku jeví. Pak to ale dopadlo tak jak to dopadlo a proto jsem já ubrala tu hvězdičku, kterou bych dala, kdyby mě to opravdu překvapilo. Colin je totiž taky hezkej chlap i když z těch dvou vítězí Jeffrey. Na filmu je sympatické, že je z Anglie a tudíž neobsahuje "veselé"("trapné") scény, prostě zábavný romantický film na relax. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Další typická klišoidní romantická hovadina, na kterou se dá dívat jenom kvůli hereckému obsazení. Colin i Jeffrey byli skvělí, jenomže jsou jediní, co na tomto filmu můžu pochválit. Stupidní scénář, scény spíš trapné než vtipné, celkově film bez nápadu. To, co je v popisku se více méně stane v prvních pěti minutách a pak se námět vrátí do vyjetých kolejí miliony romantických filmů. Dvě hvězdičky, i když to bylo vcelku utrpení, zvládla jsem to shlédnout v jednom kuse. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Jeden večer má Emma (Uma Thurman) obě ruce pomalované hennou. Když ráno u otce snídá, má ruce čisté. "Tetování" hennou ovšem vydrží nejméně 10 dní a není lehké ho smýt. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech New York a Greenwich. (Terva)
  • Film byl uveden přímo na DVD díky bankrotu distribuční firmy Yari Film Group. (Terva)

Reklama

Reklama