Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti matky se odstěhuje otec (James Nesbitt) se svými syny do nového domu v Anglii. Starší 9letý syn Anthony (Lewis McGibbon) je praktický, mladší 7letý Damian (Alex Etel) věří v Boha a ve svaté, kteří se mu zjevují a mluví s ním. Jednoho dne, kdy si Damian hraje ve svém kartonovém boxu, spadne mu doslova "do náruče z čistého nebe" taška se čtvrt milionem liber. Damian to považuje za dar od Boha a chtěl by nejraději všechny ty peníze rozdat na dobročinné účely a těm, komu se jich nedostává. Svěří se s tím ovšem i svému bratru, který jeho nadšení pro dobročinnost příliš nesdílí. Vše se ještě komplikuje skutečností, že se vše odehrává asi týden před koncem platnosti liber, protože Anglie přechází na eura a navíc původ peněz není tak poetický, jak si Damian myslel... (otula)

(více)

Recenze (84)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hřejivý filmeček. Danny Boyle je umělec. vytříbená audiovizuální stránka zkloubená s krásně ironickým scénářem, skvělými herci ( i ti malí kluci).. Umí natočit rozvernou komedii se spoustou Zjevivších se Svatých líznutou kriminálkou a v jednu chvíli se mu daří budovat úžasně strašidenou atmosféru. Přesně takové jsou milióny. Film jehož myšlenka osloví snad každého a jehož poselství je při tom strašně jednoduché. Voda je potřeba všude a všichni bysme měli pomoct, pokud můžeme :)) Jsem nadšen a dojat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi sa netreba na Milióny sústrediť ako na film Dannyho Boylea, ale ako na klasický vianočný film, ktorého funkciou je "zahriať na duši". Tin Tina tiež neberieme v porovnaní so Shindlerovým zoznamom ako Spielbergovu stratu súdnosti, ale ako oddychovku, nadýchnutím sa pred niečím väčším. Bohužiaľ aj ako pokus o vianočnú klasiku Boyle úplne neuspel, chvíľami je to neprehľadné a poriadne to nevie, kam to kráča. Únosnú mieru otravnosti ale film v mojich očiach nikdy neprekročil. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Danny Boyle je všestranný režisér, ktorý nám s novým filmov vždy ponúkne aj niečo nové. Nedrží sa striktne pravidiel a strieda štýly ako ponožky. Millions je malým , príjemným, trocha detským a trocha chaotickým snímkom , ktorý je nadpriemerný a ponúka nám osvedčené životné múdra a hodnoty, bez pátosu a trápnosti, s pohľadu detí. Myslím že spracovanie je originálne a tá originalita sa dá nájsť v každom druhom zábere - stavanie domu, odlet do afriky, stretávanie sa zo svätými, telefonovanie. Hlavný predstavitelia, teda dvaja bratia sú totálne protiklady a aj keď každý chce s peniazmi naložiť inak, jeden pre dobro, druhý pre vlastnú potrebu, majú sa radi a ich dohadovanie je skôr len poučením o skazenosti sveta, kde hlavnú úlohu hrajú peniaze. Posledná pieseň, kde znie detský zbor je krásna a úchvatná a je takým malým zavŕšeným tohoto filmu, každopádne aj keď Boyle je skúsený režisér, niektoré miestá skrátka nezvládol. Miestami je to chaotické a strih pôsobí nedotiahnuto a kŕčovito , takže dakedy neviete prečo zrazu herec čo bol na pravo je zrazu o trocha ďalej. inak aj napriek prázdnoty, a bez napätia sa jedná o krásny filmík, ktorý nie je to najlepšie ale na druhú stranu ani neurazí a celkovo je to natočené hravo a pekne takže to ani nikoho neurazí. Typický anglický humor podfarbuje atmosféru a myslím že je to jeden s tých filmíkov ku ktorým sa rád vrátim. Danny Boyle nesklamal ale zase vie točiť aj lepšie ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Millions jsou podceňovaným klenotem stejně jako Angel-A (no jo, uznávám, že sexy Rie Rasmussen chybí), s ním se dá nalézt hned několik styčných ploch. Boyle je opravdu citlivým režisérem a mnoho záběrů připomíná obrazy právě jako Bessonův černobílý snímek. Btw: Celá stylizace mi hodně připoměla Tima Burtona - a pak že se umí vykrádat jen on sám, včetně hudby, která se inspiruje Elfmanem hóóóóóódně... 70 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me velmi prijemny prekvapeni, kde Boyle ukazuje, jakej je hracicka. Zacatek vas totiz absolutne ohromi hravym stylem vypraveni, skvelejma vizualnima napada a celkove takovou pohodovou az pohadkovou atmosferou. Postupne behem celeho filmu to sice ubejva, az na konec se jedna o vcelku normalni film, ale to uz nepokazi vyslednej dojem. Navic pribehove to je fajn, film je sviznej, deti nejsou nijak otravny, je tu ozvlastneni v podobe svatejch a tatika hraje James "Jekyll" Nesbitt. Takle pohodovej film jsem dlouho nevidel. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Danny Boyle a scénárista Frank Cottrell Boyce zmiňují v komentářích na DVD, že jeden z herců hrajících ugandské mučedníky tvrdil, že je potomek skutečných mučedníků z Ugandy z roku 1881. (CliffLee)
  • Namísto výroby triček pro štáb a herce produkce darovala peníze organizaci Water Aid k postavení studen v Africe (jako to udělala rodina ve filmu). (CliffLee)
  • V jednom záběru sleduje rodina soutěž Chcete být milionářem? v televizi. Tato soutěž hrála samozřejmě velkou úlohu v pozdějším filmu Dannyho Boyla – Milionář z chatrče (2008). (CliffLee)

Související novinky

Luxusní digitální „animáky“?

Luxusní digitální „animáky“?

12.09.2008

Možná. Danny Boyle chce natočit něco pro mladší publikum a vybral si k adaptaci knížky Terryho Pratchetta. Fanoušky humoristické fantasy ságy Úžasná Zeměplocha však musíme zklamat. Boyle totiž… (více)

Reklama

Reklama