Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že chlapácký lesby by mohly být míň otravný než normální slabší pohlaví - ale stejně se tady řeší ty samý píčoviny, co v jiných Sexech ve městě. Vlastně jsou tady ty vztahy snad ještě víc "fatální" a "podřežu si žíly", než je běžný. A všeobecný úspěch je samozřejmě předplacen díky neustálému oblejzání více či méně oblečených holčiček. Ale aspoň to nenudí, no. Shane by mě v krajním případě mohla pozvat na koktejl s půlkou rohypnolu. (2,5*) ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Průšvih. Přes pro mne velmi zajímavý námět a několik krásných hereček, na které se velmi příjemně kouká, je ten seriál plochý, špatně napsaný, utahaný a nudný. Drtivá většina postav nemá šanci navázat na sebe čtenáře ani emocionálně, ani jinak. Veškerá invence zápletek končí u nevěry a kloubení osobního života a kariéry. Doufám, že se tvůrci seriálů nenechají odstrašit od podobného tématu a vznikne něco koukatelnějšího. Jedinou hvězdu zasluhuje Katherine Moennig. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám k lesbičkám dosti rozporuplný vztah, nevěnovala jsem tomuto seriálu schválně pozornost. Ovšem stalo se a zhlédla první díl s tím, že to bude zároveň i ten poslední. Po něm jsem byla zvědavá jak to bude dál pokračovat. Bum-bác děj mě doslova ,,vcucnul" , že jsem na konci třetí série. Všechny postavy a jejich příběhy jsou zajímavě napsány a zahrány s takovou přesvědčivostí, jakoby je herečky sami žily a ne hrály. Více k tomu není co dodat jen podívejte se - stojí to za to. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Zhlédnout celý seriál je stále nad mé síly. Napoprvé mě začátek nenadchl, napodruhé překvapil. Lesbické i hetero peripetie jsem vydržěla cca do třetí řady a stále se nemohu po letech přemluvit k dalším, bez Carmen mi ona komuna už tak nevoní. V každém případě je L Word zajímavým seriálem, pravdou sice je, že vám po pár epizodách někdy solidně hrábne a člověk si potřebuje na čas oddechnout, ale i přesto stojí za pozornost. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Někdy fajn, někdy nuda, někdy moc silný kafe (díky hysterii postav - na scénu, kdy jedna postava druhé !úplně vážně! vyčítá, že se jí zdálo, že od jí jako pták odlétla, jsem koukala s otevřenou pusou). Divnou Jenny jsem si neoblíbila nikdy, stálý (později rozbitý) lesbický pár mi po pár dílech taky už pěkně lezl na nervy.... hodně mě baví Shane, Kit a v pozdějších dílech Alice. Nicméně někde uprostřed třetí (nebo snad čtvrté?) řady jsem to přestala sledovat a vůbec mě nezajímá, jak to bude dál. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Nové díly seriálu vždy vycházely v TV začátkem roku a v létě načínalo natáčení nových sérií. (ČSFD)
  • V USA vysílá seriál TV stanice Showtime. (ČSFD)
  • Pam Grier, která hraje postavu Kit, sestru Jennifer Beals, v seriálu i zpívá a skladba je na soundtracku. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama