Reklama

Reklama

Larry, kroť se

(seriál)
  • USA Curb Your Enthusiasm
Trailer 1
USA, (2000–2024), 59 h 54 min (Minutáž: 28–45 min)

Tvůrci:

Larry David

Hudba:

Aaron Kaplan

Hrají:

Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin, Susie Essman, Jerry Seinfeld, Carla Jeffrey, Matt DeCaro, Jorge Garcia, Steve Skrovan, Bob Odenkirk, Wanda Sykes (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(120)

Obsahy(1)

Larry David má všechno – je bohatý, zajištěný, má slavné přátele, starostlivou ženu i nádherný hollywoodský dům. Proč se tedy tak úporně snaží o to, aby svůj život proměnil v nezvládnutelný chaos? Vše se dozvíte v novém komediálním seriálu HBO, který uvádí Larryho Davida... v roli Larryho Davida! (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (44)

kochanskiT 

všechny recenze uživatele

Tento seriál vypráví o každodenních starostech lechce psychotického tvůrce populárního seriálu Seinfeld Larryho Davida, jenž prožívá zdánlivě bezstarostný blahobytný život v obklopení přátel a kolegů ze showbusinessu. Po shlédnutí prvních dílů se vám to možná bude jevit jako "stupidní nudná hovadina o senilním dědkovi", jak zde napsal jeden z komentátorů. Nenechte se však mýlit a pokračujte ve sledování. Až příjdete na kloub poněkud nevšednímu, ale o to vtipnějšímu humoru, senilního dědka si zamilujete i s jeho obscedantně kompulzivní poruchou, misantropstvím, svérázným pojetím etikety a obrovským "štěstím" na ty nejtrapnější chvilky, které se jen dokážete představit. Pokud jste sledovali americké sitcomy devadesátých let (Seinfeld, Cheers), oceníte i nejrůznější narážky a populární tváře z těchto seriálů. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kdybych viděl jedinou epizodu a nevěděl, že je valná část dialogů improvizovaná, hledám za hodnocením na IMDb (9.4) komplot Davidovic rodiny (se zapojením prastrýce z druhého kolena). Ale s každým dalším dílem mi Larryho trapné příhody přišly úsměvnější a nenápadný humor, jimž je obaluje, srozumitelnější. Některé momenty jsou vtipné okamžitě, jiné až poté, co jim je dodaná pointa. Trapnost naplňující ty prodlevy činí seriál ještě ležérnějším a vtipným jaksi mimoděk. Jen o málo víc, než je život váš nebo můj. (Pakliže ve svém každodenním životě nenacházíte mnoho důvodu ke smíchu, omlouvám se za mystifikaci.) Experiment, který vyšel, ale žádá si pozorovatelovu trpělivost vůči pozorovanému. 80% ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Seriál, na který si musíte zvyknout. Hlavní hrdina totiž vůbec není takovej kretén, jak by se mohlo zpočátku zdát a s každou další epizodou vám bude připadat sympatičtější a jeho trapné trable vtipnější. A bezservítková camea slavných kolegů (namátkou Ricky Gervais, Michael J. Fox) jsou obdivuhodná. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Takze sem se konecně dostal přes první sérii (a ufff, ještě 6 dalších) a sem fanoušek! CURB YOUR ENTHUSIASM je přesně můj šálek kafe. Pomalej, suchej a nenápadnej humor pomalu gradující celou epizodou. Prvních pár dílů mi trvalo se do toho dostat, a skutečně, nečekejte žádnou řachandu servírující jeden vtip za druhým minutu po minutě, CYE si pomalu buduje prostředí a vybalí karty až v závěru. Doporučuju pokud máte rádi trochu jiný "humor". ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

V průběhu třetí série jsem si uvědomil, že nemá smysl hodnotit každou sérii zvlášť, protože je mi už celkem jasný, že bych všem dal plnej počet. Tohle je moje krevní skupina. Z nástrah sociálních interakcí asi těží většina sitcomů, ale žádný takovým způsobem jako Curb. Takhle kreativní proplétání dějových linek jsem viděl naposledy v Arrested Development, ale tady je to skoro v každé epizodě. Larry David je génius a pokud se někdy kouknu na Seinfelda, bude tomu tak nejspíš kvůli tomuhle seriálu. Btw... Odpad od LIVINGDEADa byl jako vždy skvělým doporučením. ()

Galerie (864)

Zajímavosti (7)

  • Na začiatku prvej série sa Jeff Garlin (Jeff Greene) zotavoval z mŕtvice. Herec neskôr prezradil, že práve práca, keď sa musel na natáčaní zúčastňovať každý týždeň, mu pomohla plne sa uzdraviť. (m.a.t.o.)
  • Väčšina hlavných postáv má rovnaké krstné mená, ako herci, ktorí ich hrajú. Napr. Jeff Garlin (Jeff Greene), Cheryl Hines (Cheryl David), Susie Essman (Susie Greene). (m.a.t.o.)

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama