Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

BoJack Horseman

BoJack Horseman (2014)

Bojack Horseman: toť zkrachovalý herec, alkoholický kůň, nadprůměrný srdce-i-bránici rvoucí kousek. Od nejmenované žluté telenovelové rodinky se animáky pro dospělé hodně posunuly: úroveň animace, humoru, voice-actingu, komplexnost a vývoj postav, nebývalá ztotožnitelnost a aktuálnost, ale zároveň i jistá nadčasovost... ale zároveň absolutní primitivismus, prvoplánové vtípky a rozvíjení jedněch postav na úkor cartoonizování dalších. Promyšlené scénáře a zviditelňování důležitých společenských témat (závislosti, asexualita, nemožnost mít děti, feminismus, média, smrt, domácí násilí, ztracená sláva, antidepresiva...menu je vskutku bohaté), nezapomenutelná znělka a intro mi zkrátka přirostly k srdci. Seriál naštěstí skončil v nejlepším - tedy až na poslední epizodu, která částečně popírá průběžně rozvíjené hlavní idey a je typicky hollywoodsky šťastňoučká a růžová, což je škoda. Lásku ke strhující kreativitě tvůrců ale jeden jen tak neztratí!

Larry, kroť se

Larry, kroť se (2000)

Délka seriálu může odradit, ale Larry David si ji absolutně zaslouží. Dokonalé zobrazení jak člověka, který bez bariér říká to, co nás všechny napadá v těch nejobyčejnějších momentech, tak bojovníka za sociální spravedlnost v nejabsurdnějších maličkostech. Ztotožnitelné momenty každodenní trapnosti v životě úspěšného charismatického staříka (a občas vcelku kreténa) mi přirostly k srdci obzvlášť po shlédnutí jeho sitcomu Seinfeld (bez něj jedna série pozbývá na kouzlu). Roztřesená kamera, improvizované dialogy a perfektní hudba navíc dokonale umocňují atmosféru právě oné každodenní trapnosti a trapné každodennosti. Ze soundtracku se dokonce stal prvek ve skvostných memech - pokud je znáte a líbí se vám, určitě dejte seriálu šanci.

Nathan for You

Nathan for You (2013)

kreativní komediant nathan fielder dal do své "vystudoval-jsem-ekonomickou-školu-a-pomůžu-začínajícím-businessmanům" persony vše. princip "pozor na to, co si přeješ" je proveden se suchým humorem, apatickým tónem a pokerovou tváří, což přirozeně ne každému vyhoví. absurdní řešení firemních problémů a prolínání inscenovaných scén s autentickými experimenty mnohdy vede k trapnosti, která je definujícím prvkem tohoto geniálního seriálu. takhle se dělá propracovaný humor!

Řada nešťastných příhod

Řada nešťastných příhod (2017)

díky za tohle campy zhmotnění mého dětství, netflixi. cynický příběh o traumatizovaných dětech v pastelovém oblečení s vysokým IQ  + Neil Patrick Harris + suchý humor + zábavná série temných záhad + deprese a zlomené srdíčko = velký bombex. slovo, které v tomto případě znamená velká láska. harrypotterovský vibe s větší sebeuvědomělostí a muzikálovými čísly nesedne každému -  je to hodně lowcost a pozérská hipster záležitost - ale každé divadelní anebo mentálně naštrbené děcko se v tom najde.

Ikea Heights

Ikea Heights (2009)

IKEA HEIGHTS aneb samozvané melodrama z Ikei je absurdní telenovelové dobrodružství, které nesmí uniknout žádnému milovníkovi bizáru. Ne každému styl humoru sedne, za mě jde ale o nejlepší parodii, jakou jsem kdy viděla.

UnREAL

UnREAL (2015)

Výborné první dvě série, zbytek jako by neexistoval. Tvůrkyně to vymyslela skvěle: díky dvojímu napětí (z dění na place a z dění v samotné reality show) se těžko odolává bingewatchingu. Odrážejíc se od skutečných základů ukazuje silně "přikrášlenou" psychickou náročnost práce produkčního. Postavy jsou tudíž: a) labilní, b) psychopati, c) obojí; téměř jako by vypadly z Bojacka Horsemana. Občasný plot-twist potěší, ačkoliv se někdy zdá, že byl scénář psaný na koleni po cestě do střižny.