Reklama

Reklama

Love Story

Trailer

Obsahy(1)

Snímek Love Story z roku 1970 proslavila u nás nejprve jeho ústřední hudební melodie. Až teprve dvacet let po svém vzniku byl tento filmový bestseller poprvé nabídnut i našim televizním divákům. Podle původního scénáře Ericha Segala, knižně vydaného až po jeho zfilmování, jej natočil režisér Arthur Hiller. Za hudbu, která obletěla celý svět, obdržel Francis Lai Oscara. V rolích zamilované dvojice studentů, později milenců a manželů, uvidíme dvě zajímavé postavy amerického filmu: Ali MacGrawovou v roli Jenny a Ryana O'Neala v roli Olivera. Oliver studuje práva na Harvardu (jako jeho úctyhodní předkové) a Jenny zase hudbu na sousední Radcliffe College. Milenci procházejí těžkým obdobím, neboť vztah mladíka z prestižní rodiny a prosté italoamerické dívky se nesetkává s pochopením Oliverova přísného otce. Oba raději volí život bez peněz, ale ještě netuší, že přijde další zkouška v podobě Jennyiny nemoci. O několik let později bylo natočeno volné pokračování filmu s názvem Oliverův příběh. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

danecek24 

všechny recenze uživatele

28. Zlatý Glóbus za rok 1970 - cena (5) - *Nejlepší film (drama), *Nejlepší herečka (drama) - Ali MacGraw, *Nejlepší režie - Arthur Hiller, *Nejlepší scénář - Erich Segal, *Nejlepší hudba - Francis Lai + nominace (2) - Nejlepší herec (drama) - Ryan O'Neal, Nejlepší herec ve vedlejší roli - John Marley ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Zažité romantické schéma, přesto dva nesympatičtí hrdinové (ona víc) a nepříjemný slovní ping pong, kterému jsem nějak nevěřil ani slovo. To byl obrovský rozdíl např. od Linklaterovy romance Před úsvitem, kde na super napsaném krásně ukecaném sladce chutnajícím dialogu visí celá romance. Hudební trailer: http://www.youtube.com/watch?v=V7676EC06oc ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Úžasně dojemná věc, jedna z těch, u kterých od začátku víte, jak musí skončit, ale tak nějak se s tím stejně nedokážete smířit. Silná a sarkastická Jennifer a odvážný a milující Oliver, každý z naprosto odlišných poměrů, se potkají na univerzitě, bláznivě se do sebe zamilují, ale jejich láska ma samozřejmě hodně nástrah... Po chvíli s nimi začnete cítit každý jejich problém, radovat se z každé maličkosti a nakonec i truchlit pro stejnou věc. Natočit romantický film tak, aby to nebyl kýč, aby to nebylo trapné a dalo se tomu věřit musí dát strašně moc práce. Arthur Hiller to za pomoci zdatného scénáristy, skvělých herců a nádherné hudby dokázal u mě jednoznačně nejlíp. Opravdu nádhera, snad ještě nikdy mě žádný film takhle nevzal a nedojal... ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Právem oscarová hudba posouvá vyznění každé scény z obyčejné romance v něco mnohem důležitějšího a tragičtějšího. Přesto mi vadilo, že spousta důležitých témat byla jen načrtnuta, úvodní seznámení dvou sebevědomých a sarkastických lidí příliš samozřejmé (pro něj to možná mohla být výzva, já bych šel řpíště do jiné knihovny, jenomže žádný podrobnější popis film nenabídne) a závěr, od momentu, kdy se Oliver dozví pravdu, klouže od jednoho rantlu k druhému a my zůstáváme nezasvěceni a mimo pojetí času. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od prvního záběru a od první věty je jasné, oč v tomto filmu (a tomuto filmu) půjde - a je to trochu k jeho škodě, protože když pak sledujete tak sympatický uvěřitelný pár, jakým Ali MacGraw a Ryan O'Neal rozhodně jsou, pořádně si to neužijete. Neustále - třebaže podvědomě - čekáte, kdy, co a jak přijde. A když to přijde... No, je to působivé, ale není to ten šok, který bych potřeboval, aby na mě Love Story zapůsobilo ještě víc. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (16)

  • Režisér musel producentům přísahat, že s náklady nepůjde nad dva miliony dolarů. (Jirka_Šč)
  • V letech 1970 až 1984 bylo ve Spojených státech pojmenováváno nejvíce narozených holčiček jménem Jennifer. Ač již koncem šedesátých let se zájem o toto jméno zvyšoval, tak právě ohromná popularita filmu a stejnojmenné knihy, je udávána za hlavní příčinu oblíbenosti právě tohoto dívčího jména. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama