Reklama

Reklama

Vynálezce

  • Francie Léo, la fabuleuse histoire de Léonard de Vinci (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vynálezce je rodinná pohádka od tvůrců Ratatouille. Ponořte se do světa geniálního vynálezce a umělce Leonarda da Vinci (Jiří Korn). Ten přichází na královský dvůr experimentovat s lidským tělem, stavět létající stroje, obrněná vozidla a další fantastické vynálezy. Našeho superhrdinu čeká nejen napínavé dobrodružství, ale také osudové setkání s odvážnou princeznou Margaritou, se kterou hledá odpověď na tu nejdůležitější otázku. "Jaký je smysl života"? (Donart Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (11)

Lucka07 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi mě šálí zrak… 76% pro tento film?! Dnes jsme na něm byli se školou v kině. Moje děti ze třídy to ohodnotily jako nejhorší film, na kterém jsme společně byli. A já s nimi naprosto souhlasím. Pro koho tato tvorba byla určena? Na děti z MŠ určitě necílili - pitva 30 mrtvol a hledání duše pro ně není. Pro ZŠ je to moc infantilní. A ze společné diskuze ve sborovně jsem našla jen jednoho nadšeného člověka a to byla kolegyně výtvarkářka. Jako dospěláky nás film zklamal. Začátek vypadal ještě slibně, pak už to bylo jen čím dál více ulítlejší… ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Tak dal jsem tomu šanci, protože mě to lákalo a taky protože to vypadalo zajímavě a na můj vkus jsem neudělal chybu. Animace je nádherná, to beze sporu, jen ten děj a postavy ten film shazují. Jak jsem říkal film je fajn, nenudíte se, protože koukáte na tu pěknou animaci a to se vyplatí. No a teď ty negativa, děj je hodně slabej. Da Vinci celý film hledá duši a o tom je vlastně celý film, pak tam staví přelomové město a hádá se s králem Francie a samozřejmě s papežem. Ta politika je taky docela slabá a myslím, že dost nepotřebná. Děj je tudíž dost chabej a já u toho pomalu umíral. Postavy taky nejsou přelomový, jsou dost nevýrazný a hnedka na ně po vyjití z kina zapomenete. Songy jsou fajn. A konec je taky pěknej. Takže já si spokojen, ale ten děj je teda hroznej. 6/10 Animace nádherná, jen ten děj a postavy jsou dost slabý! (Velký Špalíček - 19.1.2024) ()

Reklama

Milda003 

všechny recenze uživatele

Je to takový pohled do života Leonarda Da Vinciho vtipným způsobem a řekněme až příliš dětskou animaci... - proto člověk snadno nabije dojmu, že to může být pro děti.. Veme svou ratolest do kina a pak se jen rozhlíží po kině, jak všechny děti unuděný k smrti skoro tahají rodiče za rukáv z kina. Zápletka nebyla složitá -šlo v podstatě o nepochopení Da Vinciho zvědavosti, ale pro děti nudná ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho Jim Capobianco pracoval u Walt Disney Animation a Pixaru, až se nakonec naučil jejich největší trumfy. Držitel Oscara za scénář k filmu Ratatouille se pozná, protože ani tady nechybí krom poutavé stop-motion animace především příběh s výrazným přesahem. Výsledek poté možná dohromady není nejsilnější a film svým ambicím nikdy nedokáže vyloženě dostát, snaha se přesto cení. Především i proto, že Vynálezce své kouzlo a zároveň hloubku má, naplno poté dokáže dostát titulu animovaného filmu pro celou rodinu.... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Leonardo da Vinci byl fascinující osobnost. Ale natočit o něm animovaný rodinný film? To jsem si neuměl představit. Kupodivu se přes všechna zjednodušení drží historických faktů. Dokonce i da Vinciho vynálezy v jádru odpovídají. Jeho malířství je prakticky opominuto, jakkoli v ději figurují dva jeho obrazy. Začátek je sice až v roce 1516, ale to filmu spíš prospívá. Animace je výborná, byť používá několik technik. Ale pro koho film je? Dětem bude chybět všechno, na co jsou zvyklí (akce, dobrodružství, romantika, humorná zvířátka, příběh) a dospělí se budou věnovat snaze udržet potomstvo na svých místech. Jinak možná docení, že vedlejší humorné postavy jsou italský papež, francouzský, španělský a anglický král. Nakonec byl ten nápad přece jen moc bizarní, než aby to mohlo fungovat... ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama