Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2654 a válka s agresivními Kiletary je na spadnutí. Hlavní velitelství na hvězdě Vega, kde je umístěn nepostradatelný Navcom, umožňující skokové přesuny při vesmírných plavbách, hlásí nečekaný útok nepřítele. Země se tak ocitne v bezprostředním nebezpečí a nezbývá mnoho času na záchranu. Poblíž se nachází pouze kosmická loď kapitána Taggerta s dvoučlennou posádkou - piloty Marshalem a Blairem. A právě Chris Blair, aniž to tuší, se stává poslední nadějí lidstva. Jeho matka, po níž mu zbyl tajemný medailon, totiž patřila k vymírající rase "poutníků". Byli to první vesmírní výzkumníci, u nichž se vyvinul speciální dar vnitřní prostorové a časové orientace, k níž nepotřebovali žádné navigační přístroje. Chris, který tyto výjimečné schopnosti zdědil, tedy musí dokázat to, čeho žádný jiný smrtelník není schopen - skok z pulsaru Charybda směrem k ohrožené Zemi. Kdyby se mu to nepovedlo, lidská civilizace zanikne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

corpsy 

všechny recenze uživatele

U 20th Century Fox boli ale koumáci! Na rok 1999 chystali premiéru snáď najočakávanejšieho filmu všetkých čias, a to SW : EPIZÓDA I. Prečo teda nevyslať dva mesiace pred tým do kín snímok, ktorý je podobne strihnutý ako najslávnejšia space opera v histórii? Pomôžu si navzájom, WING niečo splaší na hype SW, no a Skywalkerovská sága získa možno ešte viac fanúšikov. Toľko ekonomická úvaha. WING COMMANDER je záchvev, ktorých sa na prelome tisícročí rojilo snáď až príliš veľa ( hlavne brané zo strany kritikov ). Je to rýchle, je to občas aj zbesilé, má to vtípky, sympatických hrdinov, akurátny rozpočet ( nie až tak zbytočne veľký a je to vidno ) a stal sa veľkým prepadákom. Čas mu ale doprial. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Papírově to řeci mělo vyjít, jména mezi herci rozhodně nejsou nevýrazná a navíc je tu velice silná podpora legendárního vesmírného simulátoru Wing Commander. Možná bohužel (nebo bohudík?) je režisérem samotný game designer celé počítačové série a to mu dává do vínku i dost sentimentu, který brání filmu stát se něčím lepším než béčkovou cestou do vesmíru. V dabingu bohužel dochází i k mnoha mystifikacím a překladům, za který by se měl řezat jazyk. Mělo to být o tolik lepší... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

ako Michael Cimino ma svoju Heaven´s Gate, tak aj legendy svetovej kinematografie obcas natocili nejaku planobu /konkretne James Stewart ma dementny Firecreek, Brano ma slaboduche Zastaveni na Missouri, John Wayne ma vyslovene dementne Zelene barety/ no a rejza Chris Roberts ma tuto hlupost. Film v kinach doslova zhorel, nebolo ani na vyplaty hercov a stabu, o zisku mohli tvorcovia len snivat. pribeh je umelina, nedava zmysel, Saffron Burrows je sice krasna,l ale ani ona to nedokazala zachranit. Spatne : 5 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi se odehrává v polovině 27. století, kdy Pozemská konfederace bujuje s impériem Kilrathi, jež obývá zlovolná rasa. Poté, co je zničena pozemská základna,se Kilrathi zmocní navigační jednotky, která umožnuje skoky červími děrami ve vesmíru za linie nepřátel. V cestě jim stojí jen speciálně vycvičenýoddíl, který vedou 3 mladí piloti. Film v režii Chrise Robertse byl natočen podle oblíbené stejnojmenné video hry a praklticky v ničem nevyniká. Vlastně vyniká....jsou zde špatní herci a je to špatný film.... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Occhh nie, cakal som od tohoto sci-fi filmu viac, ze konecne uvidim poriadnu scifarnu vo vesmire. Ani neviem preco som si to myslel, ved staci sa pozriet na samotne hodnotenie kolko ma tento film percent. Ja som mu daval sancu, ze sa urcite vacsina myli, ale opak je pravdou. Dokopy sa vo filme tej akcie ani poriadny priestor nedostavil, len sa vacsinou obkecavalo na palube vesmirnej lode, ktora sa plavila v tmavom vesmire. Film by sa skor hodil ako nejaky pilotny film k nejakemu sci-fi serialu, ale ako samotny film to neni moc presvedcive, ze by ste to sledovali s potesenim az do konca. Co sa tyka pocitacovych efektov vyzeralo to dost zastaralo a ani moc toho vo vesmire stihaci moc nepredviedli. Az pri konci filmu sa aj dostavil priestor pre mimozemske tvory, ktory skor vyzerali vzhladovo na detsky sposob smiesny a nie ze by ste mali z nich strach, ako vyzeraju. Skoda, ze boje viac nepredlzili, ako aj to nepatrne dobijanie na mimozemskom korabe, kde likvidovali ludia mimozemstanov chodbicku po chodbicke. V tomto pripade je hra jasnym vitazom a tento film mu skor robi hanbu, ako by mal samotnu hru obohatit na poli filmovom. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Filmový Wing Commander nedostal jediné ocenění a na portálu metacritic.com si drží průměrné recenzní skóre 21 %. Jedinečný kontrast mezi ním a původní videohrou stejného názvu, která po světě sklízela největší ocenění, z něj tak dělá pozoruhodné dílo. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Režisér Chris Roberts se na okamžik objevil ve filmu. Zahrál si cameo roli pilota, který na konci filmu vyzvedává hlavní postavu Blaira. (Caszidy)
  • Natáčelo se od 5. února do 14. července 1998 v Lucembursku. (BMW12)

Reklama

Reklama