Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2654 a válka s agresivními Kiletary je na spadnutí. Hlavní velitelství na hvězdě Vega, kde je umístěn nepostradatelný Navcom, umožňující skokové přesuny při vesmírných plavbách, hlásí nečekaný útok nepřítele. Země se tak ocitne v bezprostředním nebezpečí a nezbývá mnoho času na záchranu. Poblíž se nachází pouze kosmická loď kapitána Taggerta s dvoučlennou posádkou - piloty Marshalem a Blairem. A právě Chris Blair, aniž to tuší, se stává poslední nadějí lidstva. Jeho matka, po níž mu zbyl tajemný medailon, totiž patřila k vymírající rase "poutníků". Byli to první vesmírní výzkumníci, u nichž se vyvinul speciální dar vnitřní prostorové a časové orientace, k níž nepotřebovali žádné navigační přístroje. Chris, který tyto výjimečné schopnosti zdědil, tedy musí dokázat to, čeho žádný jiný smrtelník není schopen - skok z pulsaru Charybda směrem k ohrožené Zemi. Kdyby se mu to nepovedlo, lidská civilizace zanikne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svým pojetím, atmosférou, výpravou, mladými tvářemi a zmínka o konfederaci tento sci-fi snímek hodně připomíná 'Hvězdnou pěchotu'. Je tu pouze jediný rozdíl. Zde se nebojuje s brouky. Co k tomu více dodat? Je to zkrátka takový průměrný mezihvězdný válečný film, který nijak nenadchne ani neohromí, ale na druhou stranu, proč ne? ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

nevím ale zkopírovat BSGčko mi moc nepříjde jako dobrý nápad. Navíc když připočtu efekty ala velice pokleslá počítačová hra tak to na krásu mnoho nepřidá. To že děj naprosto odfláknutý je jen doklad, že tohle byl veliký omyl. Ale jen tak na koukání když se někomu nechce ni dělat...proč ne. Ostatně je to zatím lepší než nějaká telenovela, nebo Kameňák apod. hovadiny.Update: Ani druhé shlednutí to nijak nevylepšilo. Stupidní scénář sice z části omlouvá předloha video hry, ale tohle opravdu připomínalo laciný TV film. Triky asi lepší nemohli být, to jsem u prvního kommentu trochu přehnal. Nicméně příběh opravdu odfláklý a plný klišé...druhý nej pilot, který je nenáviděný svým nadřízeným, který je mimochodem sexy francouzska, se stane hrdinou a získá jak uznání nadřízených tak srdce krásné ženy...během toho sestřelí pár stíhaček, vyhne se variaci černé díry a párkrát skočí stíhačkou pomocí souřadnic, které se nepouživají protože mapy AI je neopsahují...a samozřejmě jenom on to dokáže udělat...sorry, ale tohle je fakt trapné. BSG to může vykrádat tak starou serii s kombinací SW, podle leteckých kombinez....jinak jsem nepochopil proč vesmírné lodě vypadají jako americké letadlové lodě a staré stíhačky...v celkovém kontextu to vyšlo trochu lépe než před lety, ale hodnocení zůstavá stejné. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dodnes nechapem preco je toto sci-fi tak nedocenene, hlavne ked z novych Star Wars je taky gigahit. Pritom atmosferou to ma k Star Wars dost blizko. Tiez je to tak roztomilo naivne. Mne sa najviac na tomto filme pacia vesmirne suboje, ktore mi pripominaju suboje ponoriek vo vojnovych filmoch. Vesmirne plavidla tu nie su neznicitelne, ale prave naopak dost krehke a vesmirne suboje obsahuju taku tu typicku klaustrofobicku atmosferu. Dokonca aj dizajn interieru lodi ma k ponorkam dost blizko a ceresnickou na torte je, ze tu jedneho z velitelov hra Jürgen Prochnow z legendarnej Ponorky. Ale nesklame ani zvysok skveleho obsadenia. Ci uz starsej generacie na čele s charizmatickym Karyom tak aj sympaticka stvorica mladikov. Jedinou slabinou je dizajn mimozemstanov, ktori su dost smiesny. Nastastie vysmirne suboje vyzeraju stale dostatocne pôsobivo a vsetky akcne sceny su dokonale prehadne ako bolo v 90tych rokoch zvykom. Takze kedze mam slabost pre ponorkove filmy, tak som si toto sci-fi s netradicne pojatymi subojmi aj po rokoch vychutnal a je mi luto, ze nikdy nevznikol dalsi diel. 8/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi se odehrává v polovině 27. století, kdy Pozemská konfederace bujuje s impériem Kilrathi, jež obývá zlovolná rasa. Poté, co je zničena pozemská základna,se Kilrathi zmocní navigační jednotky, která umožnuje skoky červími děrami ve vesmíru za linie nepřátel. V cestě jim stojí jen speciálně vycvičenýoddíl, který vedou 3 mladí piloti. Film v režii Chrise Robertse byl natočen podle oblíbené stejnojmenné video hry a praklticky v ničem nevyniká. Vlastně vyniká....jsou zde špatní herci a je to špatný film.... ()

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

Ako si Chris Roberts chcel silou-mocou splniť sen o sfilmovaní jeho úspešnej hernej série, ale v dôsledku neskúsenosti, neustáleho prepisovania scenára (z Droneyho prvého scenára neostalo takmer nič), nedostatku dohľadu a neskúsenosti svojich producentov, pochybného obsadenia vydrankaného distribujúcimi štúdiami, nedotiahnutím Kilrathiov do poslednej chvíle, a nakrúcaním za pár šupov kdesi vo veľkosklade v Luxembursku, sa nakoniec dopracoval k tomuto... čudu. Nie som žiaden WC fanda, ale keď jednotlivé hry v sérii, vrátane ich videosekvencií, boli spracované presvedčivejšie a mali dokonca väčšie hviezdne obsadenie (je mi ľúto, ale taký Prinze Jr. charizmou na Marka Hamilla v roli Blaira nikdy mať nebude), viete, že tento film varí z vody, a ani to mu nejde. Je to čosi zúfalé. Spomedzi hereckého obsadenia tohto zaslúženého prepadáku s dôstojnosťou vychádzajú možno tak Burrowsová a niektorí starší hereckí veteráni (Warner, Suchet, povedzme aj Prochnow a Káryo). Inak je to taký nepodarok, že to nefunguje ani ako nechcená komédia. Celý film je dobrým varovaním o tom, prečo sa aj úspešní autori nemôžu nechať uniesť prehnanými ambíciami a vlastným egom. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Chris Roberts se na okamžik objevil ve filmu. Zahrál si cameo roli pilota, který na konci filmu vyzvedává hlavní postavu Blaira. (Caszidy)
  • Ve filmu učinkuje i Mark Hamill, ač není uveden v titulcích. Daboval palubní počítač Merlin ve stíhači hlavního hrdiny Christophera Blaira (Freddie Prinze Jr.). Tuto postavu si mimochodem zahrál v animacích samotné počítačové hry. (Caszidy)
  • Režírovaním tohto filmu si Chris Roberts splnil svoj sen a tým zakončil akúkoľvek prácu na videohernej ságe "Wing Commander". (BlueNeon81)

Reklama

Reklama