Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pravda, není to bůhvíco, ale po záplavě kritik jsem čekal větší hrůzu. Scénáristicky to není příliš zvládnuté, režie se Hoffmanovi taky jakoby občas vymkne z rukou, ale aspoň herci docela ujdou a triky jsou velmi slušné. Od Vala Kilmera jsem nečekal ani náznak herectví, takže mě vlastně ani neměl šanci zklamat, čili mě překvapil aspoň náznakem jakéhosi hraní. Hrozný je z herců snad pouze Benjamin Bratt, naštěstí není na plátně až tak často, jako někteří jiní. Dějově je to chvílemi trochu chaotické, ale celkově jde o průměr. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tohle jsem viděl když mi bylo asi 13 let a tehdy mě to chytlo a nepustilo. Je sice pravda že jsem to viděl jenom jednou ale celej film jsem neuvěřitelně hltal. No a když jsem ti viděl asi o 9 let později tak už to sice nebylo ono ale i tak se podle mě jedná o dobrý sci-fi, které je neuvěřitelně opomíjené. Kilmer mě překvapil, vypadá tu dost dobře Sizemore je frajer každým coulem a fakt válí Baker občas zahláškuje a prostě všichni herci působí dobře. Příběh je celkem obstojný, je sice pravda že "když se posere robot jste v prdeli" není nijak objevný ale působí dobře. Navíc efekty at robota či těch brouků působí dobře a nejsou na obtíž. Mám pár výtek ale nejsou tak hrozné takže 4* já byl spokojen. ()

Reklama

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film. Pár skutečně dobrých nápadů a celkově dobře zvládnutý obraz technologie v blízké budoucnosti. Co se tak jako příběhu týče, není to sice asi žádná perla, ale rozhodně neurazí a místy i zaujme. V poslední části mi přijde celkem vtipné zacházení s tím ruským vehiklem. Krásný je konec kdy trinity povídá - musím lépe poznat údržbáře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,480,890Tržby Celosvetovo $33,463,969║ zlyhanie za pekný rozpočet a rovnako tak utopené peniaze, sci-fi kde triková stránka je veľmi slabúnka, kulisy o niečo lepšie, herci sa snažia ale v tak riedkom príbehu nemajú šancu niečo viac vybúchať /40%/ ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Technicky zdatné, vzhledem zajímavé, ale nudné až hanba. Scénáristicky je Rudá planeta poměrně nezvládnutá, chybí jakákoli zajímavější zápletka a tak si autoři pomáhají pomateným robotem, jinak naprosto zbytečným. Příběh skupinky astronautů, kteří letí prozkoumat Mars, protože na Zemi už dochází zdroje nutné pro život, by šlo smrsknout na slabou půlhodinku a vysloužil by si určitě o nějaký ten bodík navíc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Keď sa Gallagher (Val Kilmer) vráti na loď, dá Bowmanovej (Carrie-Anne Moss) kameň a ona sa ho spýta, či je to "memento". To je narážka na film Memento (2000), kde herečka hrala v tom istom roku. (Game90)
  • Film se měl původně jmenovat Alone. Pak došlo k přejmenování na Mars, ale později došlo k dalšímu přejmenování, aby se nepletl s filmem Mise na Mars (2000). (Beer Ceps)
  • Vetšina scén na Marsu se natáčela v lokacích Wadi Rum v Jordánsku. Dále se natáčelo v Austrálii. Točilo se se od 30. srpna do 24. prosince 1999. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama