Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už během komentáře zaznívajícího pod úvodními titulky mi došlo, že tenhle film mě ničím nepřekvapí. Je důsledně sestavený z osvědčených žánrových klišé a bez jediné špetky originality. Vše korunuje diletantská režie, díky níž dramatické scény vyznívají buď nudně nebo směšně. Ani výprava připomínající televizní produkce nic nezachrání. Herce kritizovat nehodlám, stejně v podstatě nebylo co hrát. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Filmové výpravy na Mars si nevedou až na výjimky úplně nejlépe. Lidstvo si zase nepěkně pohrálo s ekologickou rovnováhou Země, Mars tak má být novým útočištěm lidí. Jenže leccos nejde podle plánů, takže na planetu míří tým vědátorů, aby zjistil, co a jak. Do kin zase mířily dva „marťanské“ projekty, Mise na Mars byla rychlejší a tenhle kousek tvůrci odložili. Můžeme se jen dohadovat, proč s výslednou podobou snímku proboha něco neudělali, když viděli, jak trestuhodně „konkurenční“ Mise dopadla. Herci jsou nezajímaví, tak nějak hrající jen pro vyplacení honoráře, některé triky nevyšly, dialogy vržou a vyznívají do ztracena. Některým ani pro jejich „odbornost“ není moc rozumět. Pár (ale opravdu jen málo) scén se nicméně vydařilo. Debutující režisér Antony Hoffman přišel, viděl a dosud nám nic dalšího nepředložil. Nedivím se. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Celé mi to skôr príde ako predbiehanie sa s originalitou scenára s filmom 'Mission to Mars', ktorý prišiel na svet tesne pred týmto, čo však bola škoda určite pre obidva filmy. Tento má až do sporného momentu celkom zaujímavý priebeh, technické spracovanie je na dobrej úrovni, ale tá záverečná polhodinka je na zaplakanie. Za každú cenu priviesť diváka do omylu pomocou všelijakých nemožných zvratov bolo naozaj na obtiaž aj mne, škoda, že bol ten potenciál až tak nevyužitý. 60%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Val Kilmer pokračuje ve svých pohříchu celkem obvyklých "špičkových" výkonech, ale zatratit tento film jen kvůli jednomu herci by nebylo fér. Ještě tu totiž máme pofidérní scénář, "zajímavý" vývoj postav a "překvapivý" závěr. Ani Carrie-Anne Mossová úroveň tohoto snímku nepozvedá (ale ani ji nesnižuje;)). Prostě a jednoduše jediným skutečným kladem Rudé Planety je AIMEE - mariňácký akrobatický čtyřnohý robot. Jen kvůli ní bych se na to podíval znovu, ale jenom kvůli ní, protože ani starý mazák Graeme Revell se při skládání hudby nijak zvlášť nevycajchnoval. Přinejlepším 60%, ale to by muselo být hodně velké scifárenské sucho - proto dávám 50%. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Podle mého docela podceňovaná sci-fi, která sice nepřináší nic světoborného, ale přichází s přímočarým schématem - po velmi krátkém úvodu je jasné, že poslání mise jde rychle stranou, a že se tady bude bojovat o holé přežití a mnohdy nevyhnutelně umírat. V "Rudé planetě" se navíc sešla sympatická sestava herců, kteří každý předvedli to svoje a někteří z nich dokonce něco navíc - nejen Val Kilmer, ale i Carrie-Anne Moss..."Rudou planetu" slupnete jako malinu a ani vás nebude tlačit v žaludku. Příjemný, oddychový film bez přehnaných očekávání, která nechce a ani nemůže naplnit. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Vetšina scén na Marsu se natáčela v lokacích Wadi Rum v Jordánsku. Dále se natáčelo v Austrálii. Točilo se se od 30. srpna do 24. prosince 1999. (Pumiiix)
  • Na jednom z ručních přístojů je možné vidět nápis "HAB GPS GROK", což je narážka na knihu Roberta Heinleina "Stranger in a Strange Land". (Mr.Hudson)
  • Keď sa Gallagher (Val Kilmer) vráti na loď, dá Bowmanovej (Carrie-Anne Moss) kameň a ona sa ho spýta, či je to "memento". To je narážka na film Memento (2000), kde herečka hrala v tom istom roku. (Game90)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama