Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

malylada 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný film z devadesátek, který k mému překvapení krásně uteče a pobaví. Dave musí být politickým vzorem a prototyp sympaťáka pro všechny. Jakým stylem kličkuje v oválné pracovně, pozná lásku, je zábava od začátku do konce a to vše pojato tak mile růžovými brýlemi. Mimo jiné bych nikdy neřekl, že Sigourny Weaver může vypadat sexy !!!.......8/10 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Koľkokrát sme to už videli, ako dvojník nahradí najmocnejšieho muža Ameriky aj celej planéty, bez ktorého by sa zemeguľa prestala otáčať. A tiež sme videli, ako ho nahradí nie dokonale, ale lepšie, a najlepším prezidentom je normálny človek, a nie figúrka ovládaná radcami ako v Pyšnej princeznej. Komediálna aj romantická linka sú pomerne slabé, film zostarol trochu viac, zato v politike sa odvtedy nič nezmenilo, iba ak k horšiemu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Komentár obsahuje spoilery. Dvojník sa učí vžiť do kože "originálu", dvojník je perfektný, získa srdce chladnej ženy, nedopatrením stratí srdce chladnej ženy, sú mu hádzané polená pod nohy, dvojník polená preskočí, získa stratené srdce chladnej ženy a nájde sám seba. Ak sa za TOTO získava v Hollywoode nominácia na Oscara za najlepší scenár, tak na to poviem jediné. WTF??? Nikdy som nechápal, čo sa komu páči na Daveovi. Pobavili ma cameá Arnolda Schwarzeneggera a Olivera Stonea, ale inak som tento film nikdy nemal rád. Scenár nie je vtipný ani pôvabný, réžia rutinná, Kevin Kline nesympatický, Sigourney Weaver sa mi mimo sveta Votrelcov nikdy moc nepáčila a i katsing vedľajších rolí je mimo (Kevin Dunn, Laura Linney, Frank Langella, Ben Kingsley). Len Ving Rhames má niečo do seba). ()

#47 

všechny recenze uživatele

Taky se vždycky divíte jak můžou politici dělat taková nepochopitelná rozhodnutí? Taky se naštvete když zjistíte na jaké zhovadilosti jdou peníze ze státního rozpočtu? Myslíte si taky že politici řeší hlavně kraviny a na podstatné věci nemají odvahu, vůli, či mozkovou hmotu?...Dave je klasický případ toho, jak by politika vypadala kdyby se na nejvýznamější výkonnou funkci ve státě dostal obyčejný, nezkorumpovaný, racionálně myslící člověk, který přesně ví co národ potřebuje, nechce být pouze loutkou v rukou lobbistů a jeho primárním posláním v politice není co nejdelší udržení si pěkného korýtka a po ukončení politické kariéry odchod na nějakou pěknou dobře placenou trafiku, získanou díky kontaktům v politice nabraným. Dave skutečně chce být tím čím by politik měl být.Ty necelé dvě hodinky filmu uběhnou jako voda, já osobně jsem se nenudil ani vteřinu a pokud máte rádi politickou satiru...vřele doporučuji...tento film si nedělá srandu jen z Bílého domu, politika je totiž stejný mrdník všude na světě, jen někde větší, někde menší. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Země je nemocná. Ty ji máš odvézt do nemocnice." ----- Milé, leč neoslnivé pojednání o tom, kterak Dave ke štěstí a k první dámě přišel. A jelikož kladní hrdinové jsou ve výrazné přesile, jde v podstatě o konejšivé vyprávění na dobrou noc z téměř ideálního světa, který má s reáliemi vysoké politiky pramálo společného ... ba co víc: Kdyby mohl, štítivě by se od nich odvrátil. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno