Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Koľkokrát sme to už videli, ako dvojník nahradí najmocnejšieho muža Ameriky aj celej planéty, bez ktorého by sa zemeguľa prestala otáčať. A tiež sme videli, ako ho nahradí nie dokonale, ale lepšie, a najlepším prezidentom je normálny človek, a nie figúrka ovládaná radcami ako v Pyšnej princeznej. Komediálna aj romantická linka sú pomerne slabé, film zostarol trochu viac, zato v politike sa odvtedy nič nezmenilo, iba ak k horšiemu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská šablona, tzn. velmi předvidatelný děj, černobílé postavy, patetické projevy a naivní úvahy o tom, co je správné... . Ano, to všechno v tomto filmu je, ale je to sepsané a zahrané tak dobře, že to nevadí. K. Kline to dává tak, že nemáte problém uvěřit mu jak prezidenta dacana, tak jeho dvojníka. Weaver toho prostoru nedostala tolik, ale když ano, byla radost na ni koukat. Díky její Ripley jsem si nikdy nevšiml, že to byla vlastně moc pěkná ženská. Nu a třetí do party Langella, ten to měl jako polihajzlík jednoduché, takže není prakticky co vyčíst. I přes tu naivitu na hraně hollywoodského kýče jsem se nechal lapit. Příběhy o dobrých lidech a o tom, že pořád stojí za to bojovat za správnou věc, často končí jako patetické bláboly, ale Raitmanovi se podařilo uplácat pozitivní a pohodový film, u kterého se budete většinou usmívat. Ke konci už ale bylo toho skautíkovství moc, takže 4* jsou tak akorát. ()

Reklama

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Je to pěkný film..Ale víte, když nejdříve shlédnete snímek s názvem Masquerade, zjistíte, že Dave mu sahá tak akorát na kotníky. Samozřejmě vím, že už je to druhá stránka věci. Pravdou ale zůstává, že motivy jsou téměř totožné akorát každý je z jiného roku a jiné kultury. A to se nedá nesrovnávat. Teda mě to už nejde. 7/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný film z devadesátek, který k mému překvapení krásně uteče a pobaví. Dave musí být politickým vzorem a prototyp sympaťáka pro všechny. Jakým stylem kličkuje v oválné pracovně, pozná lásku, je zábava od začátku do konce a to vše pojato tak mile růžovými brýlemi. Mimo jiné bych nikdy neřekl, že Sigourny Weaver může vypadat sexy !!!.......8/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dave Kopic (Kevin Kline), stoprocentní dvojník prezidenta Spojených států, je osloven s nabídkou, která se neodmítá. Zastoupit prezidenta, který dostal srdeční záchvat při jednom ze svých záletů, a stabilizovat tak zemi, která by nepochybně bez prezidenta kráčela do ohnivých pekel. Jenže Dave se svým dobráckým srdcem se úřadu ujme s plnou silou, což není dvakrát po chuti personálnímu šéfovi Bílého domu Bobu Alexandrovi (Frank Lagella), který by se sám chtěl stát prezidentem. Naopak si svými činy získává srdce prostých Američanů, ale i první dámy (Sigourny Weaver) ... Jojo, Ivan Reitman prostě umí. Jeho filmu sice nedostávají desítky ocenění, nicméně vždy skvěle pobaví, a je vcelku jedno jak často se je rozhodnou naše televize opakovat. Dave je typickým představitelem Reitmanova komediálního stylu - člověk se nesmí moc zamýšlet nad otázkami jak je sakra možné tohlencto nebo tamto by se určitě stát nemohlo, a film si užívat jako celku. Velký podíl na tom má Kevin Kline - jeho dvojrole je zcela bezchybná - škoda že nedostal větší prostor i jako "zlý" prezident... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama