Reklama

Reklama

Hra na oliheň: Výzva

(pořad)
  • Velká Británie Squid Game: The Challenge
Soutěžní / Reality-TV
Velká Británie / USA, 2023, 41–57 min

Režie:

Liz Oakes

Účinkují:

Bryton Constantin
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

456 skutečných hráčů vyrazí do světa Hry na oliheň, aby v náročné zkoušce schopností i charakteru zabojovali o výhru 4,56 milionu dolarů, která jim úplně změní život. (Netflix)

Recenze (96)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Úprimne nerozumiem všetkým rozčarovaným negatívnym hodnoteniam. Ide o reality show. A v rámci žánru ide o vydarený pokus. Sú tu rozmanité charaktery, intrigy i priateľstvá, podrazy i pomáhanie, napätie, emócie a nepredvídateľnosť v tom, kto vypadne. Ak človek vie, čo má čakať, tak si to podľa mňa užije. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kde původní seriál Squid Game byl spíše satirický a měl trochu jiné poselství, tady je vidět, že většinou jsou lidé dobří (když zrovna není příběh podle scénáře a nejde jim v něm o život), takže jako dodatek k původnímu seriálu sledující hodně sociologický aspekt se mi to líbilo (ostatně i v mém komentáři k původnímu seriálu jsem hodně o reality shows psal). Ale nic není sluníčkové celé. Stejně jako v jiných reality shows jsou různí "záporáci" (jak moc z toho dělá edit musí posoudit každý sám), i tady se jich pár najde - nejvíce mi utkvěly v paměti pán 432 a dvě pokrytecké dámy - jedna soudící člověka, že si vzal 2 jídla místo jednoho a následně kradoucí hamburger, který obdržel jiný hráč a druhá respektující domluvená pravidla na skleněném mostě až v momentě, když z toho má benefit. Bylo tak smutné pozorovat lidi, kteří na to doplatili - nikdo z ostatních se jich nezastal a naopak jako kdyby ti ostatní utrpěli selektivní ztrátu paměti. To je asi má jediná větší výtka - možná to tam všechno bylo, ale v prostoru 10 epizod na řadu se to ztratilo. Ironicky jsou tam momenty, které jsou dojeny nad rámec logiky a pak jsou tam momenty, kdy někdo do té doby po těžkém boji vypadne na náhodu a nedostane ani confession cam nebo chování postav nesourodé s tím, co se stalo. Klidně by se dalo natáčet/koukat dál, Netflix nemusí tolik řešit vysílací časy ani délku epizod. Podíval jsem se na making-of a evidentně tomu věnovali hodně času, tak proč ne i tomuto? Všude jinde ta odvedená práce vidět je - na podobě lokací, kostýmů, technickém zpracování i testování her. Jejich složení (her) i složení testů se mi líbilo (i ty nové), zejména flow dalgona-battleships-marbles. ()

Reklama

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Nejde o život a přesto je to velmi emotivní hra, která odhaluje charaktery. Vizuálně naprosto stejné kulisy, dobře sestříháno, napínavé konce epizod, vědí jak na to. Líbí se mi mezihry, které simulují noční likvidaci hráčů a jsou také plné emocí a překvapení. Sneslo by to více střihu, ale to by se zase nevyužila ta velkorysá produkce. Sestříháno chytře, většinu hry sledujete postavy, které se do finále nedostanou. SPOILER! To je typicky americké - gayové a asiatská imigrantka... Vytkl bych jen dvě věci - rozvláčnost a především příliš velkou míru náhody. Schopnosti hrajou spíše druhé housle. Ale záběr na psychiku to je pro hráče překvapivě enormní, přestože jim nejde o život. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě tak nízké hodnocení. Mě se to líbí, je to v podstatě stejný jako seriál, jen bez toho příběhu a smrtelných úkolů. Jen je tam pár nesrovnalostí například když dostanou první jídlo je jasně řečeno že každý má jednu porci ale číslo 161 jde dvakrát a nic se neděje a jídlo zbyde na všechny. Pak ve hře na lodě se mají rozdělit do 8 týmů se stejným počtem hráčů. Jenže jich je 118 a tam ten výsledek je 6 krát 15 a 2 krát po 14.A když začnou hrát lodě tak hraje 15 proti 14 . Což měli teda udělat 14-14 a 15-15, aby to bylo spravedlivé. Zkouška z telefonem byla dobrá, jen jí dotyčný měl jinak udělat, aby přesvědčil jinýho, aby si ten telefon vzal. Stačilo říct jedno číslo s tím, že si má vzít sluchátko a ne lákat na jídlo. A ve hře kdy měli napsat číslo koho chtějí vyřadit a tři nejvíce psaná čísla vypadnou. Tak se krásně mohlo stát že napíšou jen dvě čísla a to první a pak ten to oplatí tomu co ho napsal a všichni ostatní mohli psát jen ty dvě čísla. Pak by mě zajímalo jak by to udělali, když chtěli tři. Velmi vtipný bylo hra s kostkou kdy si jeden otevře výhodu do příští hry a další ho vzápětí vyřadí. Těším se na další díly. ()

Standaa 

všechny recenze uživatele

Nejlepší reality show formát ever, ty odpady tady jsou fakt k smíchu. Řekl jsem si, že tomu dát 5-10 minut abych viděl jak to vypadá a jdu pracovat. Dopadlo to tak že jsem naráz zhlédl pět dílů. Ty nový věci co přidali oproti seriálu byly fakt bomba. Jen mě trochu mrzí, že jsme neviděli Tug of war, ale battleships byly taky super. Jsem fakt zvědavej na další part, doufám že kuličky a most nebudou nijak měnit. Zajímá mě ovšem, jestli v posledním kole uvidíme squid game, jejíž pravidla nikdo nechápe, nebo něco jinýho. Ve svym videu neměl squid game ani Mr. Beast. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (2)

  • První kolo soutěže se konalo v Cardington Studios v anglickém Bedfordu. Na place byly velmi nízké teploty. Lze vidět, že soutěžící měli často ruce v kapsách, právě kvůli zimě. (kateisgreat)
  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem The Man With The Umbrella, konkrétně ve 26. minutě, postupuje hráč číslo 344. V českém dabingu je však místo něj řečeno číslo 334. (Zix.)

Reklama

Reklama