Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

amim 

všechny recenze uživatele

Na rovinu nejlepší pirátský film, který jsem kdy v životě viděl. Možná ze mě mluví trochu nostalgie, neb jsem Ostrov pokladů poprvé viděl v pěti letech, ale to vůbec nevadí. Kromě skvělého v té době mnou ještě neznámého Christiana Balea, nezapomenutelného Hestona v roli charakterního Johna Silvera, skvělou hudbu a pirátské prostředí, hovoří pro film i fakt, že se jedna o snímek, který se snad nejvíc ze všech mou viděných filmů drží předlohy. Jedním slovem brilantní a scény jako např. "Vypadá to, že ti zvlhnul prach Jimme" nebo "Huntere! Zadovku" se mi v paměti udrželi i 10 let od prvního zhlédnutí. Zapomeňte na chabé Piráty z Karibiku. Takhle má vypadat správný pirátský film! ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím spamäti. Ale ak si z neho aj po viac ako 20-tich rokoch pamätám aj iné, než názov, neváham a pálim 4 ako v Sarajevu. Aj keď tam ich vlastne bolo 6. Či 7?.. Každopádne hneď, ako splaším funkčný prehrávač Video Home System-u, oprášim si detstvo a možná s nostalgickou slzičkou pridám aj piatu do páru.. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela řemeslně nezvládnuté dobrodružné vyprávění, kterému chybí snad úplně vše. Je zde skutečně evidentní televizní výprava, zbytečné zdlouhavé ekecané scény, nesmyslné zvraty a hlavně ubohý děj. Oproto třeba Ostrovu hrdlořezů je to ubohé dílko. A nezachrání to ani Charlton Heston v poněkud přehrávající roli kapitána Silvera. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Jako malému klukovi mi táta četl Stevensonův originál, já si obkresloval mapy ostrova a v plastové flašce je házel do potoka (nebo spíš do stoky). Ze slepého Lavičky (v téhle filmové verzi Slepejše) jsem měl vždycky hrůzu. Tenhle film je spíše průměrnou adaptací věrnou předloze. Nic víc, nic míň. (113.) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem či zle hľadám, ale filmov o pirátoch je pramálo, ak nerátam okukaných Pirátov z karibiku a aj tie filmy čo sú, sú väčšinou nudné a staré. Toto je jeden z nich. Snímku som si pozrel kvôli mladučkému Christianovi Baleovi, ktorý už vo svojom mladom veku podával slušné výkony, avšak nepamätám si, že by som ho vôbec registroval vo svojom detstve. Snímka je v skutku nudná, možno za pochvalu stojí úvod. Tešil som sa na Christophera Leeho, ktorý tu skoro ani nehral a navyše mal celý film okolo hlavy šatku, pretože bol slepý, takže som ani nevedel že je to on a mohol ho hrať hocikto iný, nie taká superhviezda. Bohužiaľ táto snímka vám ani nespriemni prípadnú upršanú sobotu či nedeľu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)
  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)

Reklama

Reklama