Reklama

Reklama

Epizody(28)

Obsahy(1)

Ve virtuálním světě počítačové hry The World žije mág Tsukasa. Zjevně je to hráčská postava, jenže sám o sobě tvrdí, že neví o žádném počítači, u kterého by seděl, nic o svém životě "venku" a nemůže se odlogovat. A navíc ho doprovází mocná nestvůra, která by neměla ve hře být. To z různých důvodů zajímá ostatní hráče. Někteří z nich jsou zvědaví, jiní chtějí pomoci a další věří, že Tsukasa by je mohl dovést k mocnému artefaktu, Klíči Soumraku. A konečně poslední ho chtějí ze hry odstranit, neboť narušuje její normální běh. Setkáme se s kamarádskou bojovnicí Mimiru, otcovským rozvážným Bearem, intrikánskou kouzelnicí B.T., laskavou Subaru, zákeřným Sorou a několika dalšími.

Anime, které vzdor zasazení do herního světa neobsahuje skoro žádné efektní souboje. Mnohem více se zajímá o psychologii jednotlivých hráčů a samozřejmě příběh Tsukasy. Tento seriál má několik pokračování a dokonce existuje počítačová hra .hack, kvůli které vlastně seriál původně vznikl. (Subjektiv)

(více)

Recenze uživatele Subjektiv k tomuto seriálu (2)

.hack//SIGN (2002) 

Většinu řekl Marius, takže já jen nějaké drobnosti. Jedna z nejzajímavějších věcí na .hack//SIGN je jakási dvojí psychologie postav. Jednak je hráč samozřejmě sám sebou, ale zároveň přijímá roli postavy ve hře. To ze seriálu činí zajímavé dílko pro lidi věnující se RPG, rozhodně nejen těm počítačovým. Jen to musí být ti hráči, co se spíše těší z interakce postav než mlácení mečem a sesílání ohnivých koulí. Příkladem je třeba Kurim, kterého Marius označil jako hrdého. Souhlasím a dodávám, že jeho hrdost spočívá i v jeho přístupu k hraní. Chce hrát v souladu se svou postavou, nevybočovat z role a povahy, kterou si pro svou postavu zvolil. K hudbě dodám, že ne všichni budou souhlasit s tím, že nejlepší je skladba Mimiru, v OST je velmi pěkných skladeb hodně. Pokud jde o naše stručné popisy duší jednotlivých hráčů, tak jsme od sebe myslím s Mariem neopisovali, oni jsou vážně takoví a podobná slova napadnou i vás ostatní. Další příklad seriálu, kde vidím psychologii postav jako propracovanější oproti tolik ceněnému NGE. hack//SIGN stojí za zhlédnutí, IMHO narozdíl od .hack//Tasogare no udewa densetsu. ()

Unison (2003) (E28) 

Tenhle bonus je úplně zbytečný. Je to prostě díl, kde se postavy z různých částí projektu hack slezou na party a pak tam trsají. Vhodné leda tak jako přehled postav. Jednu dávám za to, že jsem mohl nostalgicky sledovat staré známé. Ostatní ať dají ruce pryč. ()

Reklama

Reklama