Reklama

Reklama

Zločinci by se měli začít bát. Do služby totiž nastupuje seržant Ma. Bylo mu přiděleno velení v okrsku Saj Wan, kde podsvětí vládne gangster, který si říká Tygr. Maův předchůdce se nechal snadno podplatit a Tygrovi tak procházelo vše, co udělal. Ma je ale čestný policajt a úplatkářství z duše nenávidí. Má jediný cíl - zbavit svůj rajon zločinu. Výhrůžky ho nemohou odradit a zkorumpovaní kolegové už vůbec ne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Projekt A 2 - Režie se opět ujal sám Jackie Chan. Ve filmu už bohužel nejsou Sammo Hung a Yuen Biao. Naopak ve filmu hraje výborná herečka a dobrá kamarádka Jackieho Chana - Maggie Cheung. V sérii Police Story hrála jeho přítelkyni May, potom se ještě objevila po boku Jackieho Chana v akční komedii Dračí dvojčata (1991). Druhý díl navazuje na jedničku s několika stejnými postavami. V tomto dílu už neni tolik akčních scén a bitek jako v prvním Projektu A. Ovšem atmosféru si to drží stejnou, sice zde není tolik soubojů ale zato je tu hodně kaskadérských kousků Jackieho Chana, hlavně na konci filmu a ty jsou perfektní jako vždy, musím říct že tady se mi líbily mnohem víc než v předchozím dílu. Scény na bambusovém lešení jsou výborně natočený :) Jackie padá, skáče, hází sebou, prostě klasickej Chan. Souboje jsou taky dobře udělaný. Scéna kdy si narve do huby chilli papričky a rozžvejkaný si je vyflusne na ruce aby je mohl protivníkům otřít o ksicht byla fakt prdel. Další dobrá scéna byla, kdy je Jackie hozen do díry kam sjíždí drtící válec a jeden ze záporáků mu tam leje olej aby se nemohl vyšplhat a zachránit, pak toho zmrda chytí za kravatu a v díře pod válcem skončí on. Skvělá a napínavá scéna. Jako vždycky na konci filmu v titulcích nepovedené scény a Jackieho song, jsou tam rovnou vidět záběry jak je Jackie ve studiu a zpívá do mikrofonu. Projekt A 2 je slušný pokračování :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ani druhé pokračování mě nijak zásadně nedostalo, ale musím říct, že jsem se místy docela bavil. Když se na Jackieho Chana koukáte, je jeho herectví prostě nakažlivé a on vás dokáže strhnout. Je neskutečně živelný, lítá jako míč, je výborný. Jenže ani tentokrát mě prostředí nějak zásadně nenadchlo a já jsem si film prostě nedokázal naplno užít. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru je dvojka zcela rovnocenná prvnímu dílu. Příběh je opět prostinký, navíc místy nepřehledný, neboť postavy a jejich postavení v ději se trochu pletou, ale o nic takového zde nejde. Celý film je koncipován jako příležitost vytvořit pro Jackieho Chana terén k neuvěřitelným ekvilibristikám akrobatického umění, k bojovým scénám a ke stále přítomnému humoru. Celý štáb se při natáčení zřejmě sám bavil a dokázal to přenést i na diváka. ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Kráľovná medzi akčnými komédiami. A v skutočnosti široko-ďaleko presahuje žáner. Zas iba potvrdzuje, že žánrové delenie je od veci. Také zbytočné šuplíkovanie, hehe. Film demonštruje, ako to vypadá keď sa réžie i scenára chopí Jackie Chan. Druhý diel Projektu A podáva tie najúchvatnejšie kaskadérske výkony, akými len môže byť jeden celovečerák nabitý. A vrcholí asi najlepšou záverečnou akciou v kung fu filmoch. Výnimočne sa choreografiou bez všetkého vyrovná Sammovi Hungovi. Lepšie bojové scény mal už len samotný Drak - Bruce Lee. (A prosím vás - tí, ktorí to snáď vidíte inak, musíte mi odpustiť, ako Leeho skalný fanda som skrátka nenapraviteľný.) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvojka je sice již bez Sammo Hunga, ale paradoxně je o něco lepší. Má totiž ukázkové tempo a opravdu hodně trademarkové "chanovské" nápadité kaskadérské exhibice. Ano, rozhodně to znáte v bleděmodrém i z jeho jiných filmů, ale tam je to vždy spíše jako taková třešnička na dortu, zato zde je to v množství větším než nemalém. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Scéna s pouty byla inspirována článkem, který Jackie Chan viděl v časopise „60 minut“. (Rominator)
  • Seržant na strážnici má stejnou uniformu jako Dragon Mao (Jackie Chan) z minulého dílu, také číslo 213. (Tsukikage)
  • Jako jeden z důvodů vzniku dalšího dílu byla podle Jackie Chana záliba japonského císaře Hirohita v předchozím díle a jeho touha vidět pokračování. (Raztubyl)

Reklama

Reklama