Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp si zaslouží za ztvárnění role George Junga minimálně pochvalu, protože jej zahrál opravdu věrohodně a udělal z něj jednoznačně nejvýraznější postavu filmu (což měl trochu usnadněné tím, že šlo o hlavní roli :)) ). Divák se opět může přesvědčit, že nastoupit do vlaku, jehož koleje vedou po šikmé ploše, je velmi snadné, ale poté, co se z vlaku stane rychlík, už se z něj dost dobře nedá vystoupit. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Blow? wtf? :)" Johnny Depp a jeho svet..! Takéto filmy vážne môžem - skutočný príbeh z prostredia kartelov, dílerov a samozrejme drog! V mojích očiach skvelý snímok, ktorý si ma získal po celej dĺžke svojho predstavenia. Ted Demme a Johny dali dokopy poriadny nárez... "Prišiel som ako Bc. a odišiel ako Doc. "Pôsobivé - 5*! ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Poutavě natočený příběh drogového krále, kterého si ve velkém stylu střihnul Johnny Depp, mě bavil od první do poslední minuty. Hlavní důvod? Přibližně každých deset minut nastane dějový zvrat, který má tendenci vyrazit dech. Snaha o autentičnost prostředí je patrná, viz. skvělé kostýmy nebo scény v Kolumbii. Penélope Cruz mě nebere ani jako herečka ani jako žena, ale semetryku zahrálá skvěle. Když už nic jiného, tak je skvělý sledovat vývoj Johnnyho hypísáckýho účesu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé sliznice ani žíly nikdy nepoznaly nadpozemskou krásu užívaných drog, uvolněná mládež s úsměvem demolující ulice mi navíc poněkud leze krkem a asi proto jsem nedokázal získat sympatie k Georgeovi Jungovi - bakaláři marihuany s doktorátem z kokainu, který pašoval drogy, rozhazoval prachy, čučel za mřížemi, pašoval drogy, rozhazoval prachy, čučel ...... a asi čučí dodnes. Dobře mu tak. Jinak je snímek skvěle obsazen, má pár výborných momentů a kdyby George zůstal s Tuňákem na pláži a pohodově oblboval plážové letušky travičkou zelenou, tak by se mi na monitor dívalo daleko líp. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„There are no more white horses or pretty ladies at my door.“ Zjizvená tvář Light pro gymnazisty s vyznamenáním a ženy v domácnosti.. Depp s účesem zpěváka Blue System jako obchodník s drogami s nedostatkem talentu, ale velkou ctižádostí si mě vůbec nezískal a na konci jsem se přistihl, že mu ty zahradnické práce na vězeňském dvoře vlastně přeji. No nic, počkám si na Killing Pablo s Bardemem. Režisér Ted Demme na place zjevně kázal vodu a pil víno, protože herci museli šňupat sušené mléko a on sám zhruba rok po natáčení zemřel na infarkt, načež mu při pitvě našli v těle zbytky kokainu.. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Kokain, který Johnny Depp (George Jung) ve filmu šňupal, byl ve skutečnosti dětské projímadlo v prášku, z kterého měl herec bolesti žaludku a rýmu. (Petr23)
  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama