Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Takové klasické béčko načichlé céčkem, zajímavé snad jenom závěrečným turnajem, kde to vypadá spíš jako v pavilonu opic - všichni tam hrdelně řvou a bijí se v prsa tak, až je to groteskní. Hudba ve stylu rádia Jih a Impuls je taktéž opravdu pekelná, ale Stallone je prostě Stallone, tak za něj ty dvě hvězdy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chápeme-li otcovství Sylvestera Stallona ve filmu Over the Top jako sociálně konstruovanou zkušenost, založenou na přikládání významů a interpretacích určitých situací a chování, můžeme přistoupit k analýze způsobů, jakými tento filmový otec konstruuje své vlastní otcovství na základě jednotlivých repertoárů, a tak vytváří svou nápaditou a světové kinematografii přínosnou roli. Připomeňme si ale nejprve podstatu, jež je východiskem této analýzy. Sylvester Stallone svého filmového syna prostě miluje a tak neváhá vřítit se s ním do mnohých eskapád a prožít tak mnohá dobrodružství. Ovšem je třeba si uvědomit, že Stallone zde neplní funkci živitele ani funkci autority, nýbrž funkci představitele původu a osobní rozměr (otevřenost, pomoc, jeho postava Lincoln Hawk je pro dítě významným blízkým). A to je tím hnacím motorem celého tohoto psychologického filmu. On zde totiž již nehraje typického otce, nehraje ani roli hlavy rodiny, je ale přitom stále zodpovědný za rodinu jako celek a navíc je mu přisouzeno zastávat funkci otevření pohledu dítěte do externího světa a především do světa soubojů v páce. No, uznejte sami, takový film se netočí každý den. ()

Reklama

themic 

všechny recenze uživatele

Náhodou docela dobrý snímek. Je to převážně kvůli Stallonovi a přidávám za něj jednu hvězdičku. Průměrný akční film, na který se dobře a příjemně kouká, v žádném případě neurazí. Sly se vydává na mistroství v páce, protože hlavní cenou je vysněný tahač, který chce získat. Sice je hlavní myšlenka vážně hodně slabá, ale tak proč nemůžou bejt dobrý filmy i s jednoduchou a nijak těžce pochopitelnou myšlenkou..? Mě se líbil, hodnotím 3* + 1* za Stalloneho... 70% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Prosťáček z lidu, řidič kamionu Sly Stallone, odloudil dceru zazobanému Robertu Loggiovi, který mu to nikdy nezapomněl, a tak se postaral, aby vnuk měl prominentní vzdělání (protože vojenská škola je základ, nicht Wahr?) a tatíka moc nemusel. Jenže milující matka na smrtelné posteli udělá staříkovi čáru přes rozpočet, a během hodiny a půl dojde k otcovsko-synovskému bondingu a zkouškám charakteru, nad kterými jedno oko nezůstane suché, zvlášť když se ukáže, že Stallone, nesoucí zde hustokrutopřísné jméno Lincoln Hawk, je talentovaný armwrestler, ale na shodou okolností zrovna se konajícím světovém šampionátu je těžkým outsiderem. Můžete hádat, jak to asi celé skončí;) Mimo skupinu fanoušků "páky" je tenhle film jednoznačná komedie, které nepřidává ani režie Menahema Golana, producenta legendárních sérií jako Missing In Action nebo Americký Ninja. Není to zlo, jen je to neskutečně tragický doják s pro českého diváka hodně nešťastnými rekvizitami. 50% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Můj milý Slyi. Olejíčkem na své bicáky jsi v tomto filmu opravdu nešetřil. Stejně jako ukecanými scénami, které ti možná prošli v prvním Rockym, ale sám dobře víš, že nejlépe ti to jde s nožem velikým jak kráva, samopalem a obzvláště těžkým kulometem. Škoda, že jsi to poznal až v tolik pokročilém věku. Ale než jsi na to přišel, neodpustil jsi nám, tvým zapřísáhlým fanouškům, taky nějaký ten slabší kousek. Udělat rodinný film jistě není špatný nápad, ale sledování filmu musí rodinu bavit. S tímhle filmem jsem měl problém i já. Zvládl jsem ho na dvakrát a měl jsem co dělat. Nuda, nuda, až ten závěr je slušně natočený a docela i napínavý. Ale jinak je to fakt sračka. Nebýt to ty, nedodíval bych se. Přestaň mačkat pěst a upaluj do Barmy! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • V české verzi dabingu se objeví hlas Pavla Rímského u dvou postav. Namluvil faráře na pohřbu Hawkovy manželky (Susan Blakely) a také Bulla Hurleyho (Rick Zumwalt), šampiona v páce. (Nocturno culto)
  • Malé cameo bodyguarda si zde zahrál slavný wrestler Terry Funk. (Kletus)
  • Sylvesterův mladší bratr, Frank Stallone, ve filmu zazpívá píseň „Bad Night“, kterou s ním napsal Peter Schless, v titulcích uvedený pod jménem Peter H. Schless. (Rominator)

Reklama

Reklama