Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

otík 

všechny recenze uživatele

Můj milý Slyi. Olejíčkem na své bicáky jsi v tomto filmu opravdu nešetřil. Stejně jako ukecanými scénami, které ti možná prošli v prvním Rockym, ale sám dobře víš, že nejlépe ti to jde s nožem velikým jak kráva, samopalem a obzvláště těžkým kulometem. Škoda, že jsi to poznal až v tolik pokročilém věku. Ale než jsi na to přišel, neodpustil jsi nám, tvým zapřísáhlým fanouškům, taky nějaký ten slabší kousek. Udělat rodinný film jistě není špatný nápad, ale sledování filmu musí rodinu bavit. S tímhle filmem jsem měl problém i já. Zvládl jsem ho na dvakrát a měl jsem co dělat. Nuda, nuda, až ten závěr je slušně natočený a docela i napínavý. Ale jinak je to fakt sračka. Nebýt to ty, nedodíval bych se. Přestaň mačkat pěst a upaluj do Barmy! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V období svojich veľkých a úspešných filmov, ako pokračovania Ramba natočil Sylvester Stallone pre béčkovú spoločnosť Cannon aj takýto relatívne malý a nevýrazný film, ale ja mám pre Do útoku odjakživa slabosť. Stallone tu síce opäť využíva ten svoj tradičný koncept o jednoduchom mužovi, ktorý si chce splniť svoj sen, ale všetko je proti nemu, no práve v tomto filme mi to sedí asi najviac, možno aj preto, že sa to netvári až tak ambiciózne ako Rocky a zároveň mi to príde aj uveriteľnejšie. Tu nepotrebuje dosiahnuť žiadny titul majstra sveta, ani nič podobné, ale hlavne získať priazeň svojho syna a ak sa podarí, vyhrať súťaž v pretláčaní a tým sa konečne trochu posunúť a nebyť len obyčajným kamionistom. A tak tu si ma Stallone získal okamžite, je to ten správny chlap, ktorý je skromný, ale nikdy sa nevzdá, všetko chce dosiahnuť len svojimi vlastnými silami a tak zatiaľ čo v prvej polovici sa snaží hlavne spriateliť so synom, na čo sa veľmi dobre pozerá a ich spoločné scény sa mi páčili, tak v tej druhej už je to trochu športovejšie. Žiadny iný film sa už pretláčaniu nevenuje a ani ma to nepekvapuje, nie je to práve najatraktívnejší šport, pri ktorom by sa toho dalo moc vymyslieť, ale tu sa mi to páčilo, hlavne tou relatívnou skromnosťou, tu nejde o nič tak veľké. Našťastie to celé podporia aj postavy, ako som spomínal, Stallone je tu výborný, rovnako aj jeho syn a k tomu charizmatický Robert Loggia ako jeho svokor, ktorý tu síce je braný ako záporák, ale tým lepším spôsobom, predsa len je to tiež dobrý muž, ktorý si rovnako ide len za tým svojim. O nejakú akciu tu očakávane moc nejde, ale predsa len tu Stallone rozdá pár úderov, k tomu nejaká tá naháňačka alebo deštrukcia sídla kamiónom a samozrejme to pretláčanie. Režijne tu nemám žiadny problém, osemdesiate roky tu cítiť z každého záberu a to mám veľmi rád. Takže Do útoku je na Stallona relatívne nevýrazný film, z ktorého necítiť žiadne väčšie ambície, ale o to viac si ho cením, mne sa páči a dokonca ho mám radšej, ako plno jeho pravých veľkých akčných filmov. 75% ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tvrďák Stallone mi byl vždycky ze všech neporazitelných ranařů nejsympatičtější (asi ty psí oči). Film je samozřejmě kýč a útok na city, ale dokoukala jsem ho docela s úžasem. Protože Slyovi soupeři v páce (zřejmě poslední potomci lidoopů) byli neodolatelní a byla jsem moc zvědavá, kdo koho nakonec zdolá:-). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodnocení filmu. Je to vynikající nostalgické drama o řidičovi, který se setkává po dlouhé době se svým synem, kterého nevychovával. Hudba je dokonalá, i skvělé písně, příběh zajímavý, dobré hlášky a skvělé souboje v páce. Film není akční, ale drama, proto se film asi lidem moc nelíbil dle hodnocení. Stallone zde má roli, kterou hraje dobře. Jedno z nejlepších drama, který jsem viděl a tečka. Takže hodnotím na plných 100% = ***** ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Hudba Giorgio Moroder, takže kvůli němu, navíc ve službě v sobotu jako kulisa, takže takové polohodnocení. Ale zpěv už v úvodu fakt dobrý. Ale Stallone, a to se podílel i na scénáři. Soukup odvedl stabilní výkon, Fakt je, že zpočátku docela civilní, když vyzvedává syna z kadetské školy. „Myslíte, že mi těch deset let nahradíte dvěma, třemi dny?“ Víc mi vadil ten malý spratek, a to je co říct. Ovšem při polidšťování syna je kupodivu lidštějším i Stallone. Byť o sílu jde až na prvním místě! Jinak zápletka nemocná matka, dědeček, otec, syn – nic moc. Fakt je, že Hospodin je můj pastýř nemusím slyšet ani ve filmu, kdyby si to občas při těch pohřbech odpustili, divák si umí domyslet, nemusí se mu všechno servírovat na podnosu. Ale Moroder stále skvělý. Jinak otcovské rady a vše ostatní už klišé, v podstatě je jasné, jak to musí dopadnout. Jenže ještě to museli prodloužit mistrovstvím v páce. A tím už je z toho klasický Stallone, ač to ze začátku slibovalo, že vykročí z vlastního stínu. On si ty svaly prostě nemohl odepřít a je to k uzoufání nudné. Tupé obličeje, chlapácké vytahování, tarzanovské výkřiky, neartikulované skřeky, řev jako od tura. A přiblblé komentáře moderátora. Jo, taky že to tak dopadlo. Ta * za první nadějné minuty a svižnou muziku. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Stallone za svou roli tehdy dostal dosud rekordní dvanáctimilionový honorář. (hippyman)
  • Kromě Ricka Zumwalta bylo ve filmu možné na krátkou chvíli spatřit i další profesionální zápasníky v páce. Jmenovitě Johna Brzenka, Clivea Deana nebo Allana Fishera. Malou roličku si ve filmu střihl i Scott „Flash“ Norton, který se později stal známým wrestlerem. (Foxhound#1)
  • Kamión, ve kterém jezdil Lincold Hawk, je AutoCar A64. (imperaToor)

Reklama

Reklama