Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chanovská klasika napěchovaná vším, na co jsme u Jackieho zvyklí. Filmový cirkus, v němž se v pravidelných intervalech střídají ztřeštěná akrobatická a kaskadérská vystoupení a naivní šaškovská čísla. Zběsilá automobilová honička s poskakujícími vozidly a téměř legendární finálový souboj Jackieho se čtyřmi mužatkami patří k tomu nejlepšímu, co může tato bláznivá lehká komedie nabídnout. Prostá zábava dle mého gusta, navíc jednomu z pilířů úspěchu hongkongského artisty nemohu dát nižší hodnocení než čtyřku. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad první film, co jsem viděl s Jakcie Chanem. Už je to dávno co jsem ho viděl, a když se na něj teď podívám, tak si říkám na co sem se to probůh díval. Každopádně když se na to chvilku dívám, tak mě ten film znovu nadchne. Sice ten příběh je už trochu naivní, ale i tak se mi to líbí. Jackie Chan tam předvádí suprové kousky, které jsou občas i k zasmání. Já tomu dávám plný počet. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Poctivá old school Chanovina s klasicky kvalitnou akciou, kaskadérskymi výkonmi a gumeným Jackiem, ktorý ako vidíme v záverečných záberoch doslova riskoval život len pre dobrý záber. Humor na mňa zabral pomenej a všeobecne je Božská Relikvia na pomery Jackieho štýlu omnoho viac vážnejšia a dobrodružnejšia než býva zvykom. Za zmienku stojí ešte určite dobrá výprava (hrad Predjama a jaskyne v Slovinsku) vydarený záver s finálnym súbojom 1 vs 30 a autonaháňačka. Príbehovo to nie je nič extra a cítiť z toho aj menší rozpočet. Vo výsledku som sa ale i navzdory pár mínusom bavil dosť slušne. 75% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Děsivá hudba! Tohle si z BOŽSKÉ RELIKVIE budu pamatovat ještě hodně dlouho ... Jináááč ... Jackie Chan tu celkem ujde. Nesnáží se hrát tolik na humornou notu, což je v jeho případě vždycky dost zásadní problém, naopak dokazuje že je celkem guma (v dobrém) a závěrečná pranice s bandou rumunských zubatek stojí za to. Chanovi filmy (ani Chana samotného) moc nemusím, ale tohle je jeden z mála na který budu v dobrém vzpomínat. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Žádným extra fanouškem Jackieho Chana nejsem, ovšem před jeho kaskadérskými kousky (často i za hranicí smrti) musím smeknout své pomyslné tupé. Navrch snímky, které jsem viděl z jeho hongkongská tvorby, bych mohl spočítat na prstech jedné ruky, bylo tedy na čase doplnit si nějaké ty mezery. Božská relikvie je pro mě takovým slabším bratříčkem Indyho a Bonda, s Jackieho klasickým, pomalu až groteskním humorem, ovšem s neuvěřitelně nápaditými (taktéž pro něj klasickými) kaskadérskými výkony. Takže vlastně pomalu jako celá tvorba nejznámějšího čínského parkouristy, patřící však k těm vydařenějším kouskům. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Ústřední filmovou melodii s názvem „Flight of the Dragon (High Upon High)“ nazpíval Jackie Chan v angličtině. (Rominator)
  • Hudební sekvence s kapelou „The Losers“ je narážkou na honkongskou rockovou kapelu „The Wynners“. Členy skupiny The Wynners jsou mimojiné Alan Tam, Anthony Chan a Kenny Bee. Všichni tři se ve filmu objevili. (HellFire)
  • Jackie Chan si způsobil vážné zranění během scény, kdy skáče ze zdi na větev. Minul totiž větev a spadl hlavou na kámen. Od té doby má na pravé straně hlavy proraženou lebku a také špatně slyší na pravé ucho. (HellFire)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno