Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Prvá relikvia ma nikdy moc nebavila, po úvode s kanibalmi ( počas ktorého śi Jackie rozrazil lebku ) sa až do konca prakticky nič nedeje ( respektíve nič zaujímavé ). Hrdinovia cestujú, kujú sa nejaké tie pikle, tu a tam dáke pitvorenie. Za zmienku snáď stojí Jackieho Bondovské auto s vychytávkami ktoré sa postará o trochu zábavy. Až na záver sa konečne rozbehne akcia v kláštore a Jackie sa začne mlátiť so zločineckými mníchmi a amazonkami ktoré mu nakopú riť vysokými opätkami. Nebyť toho, tak to prakticky nestojí za reč. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

V prvních momentech filmu vidíme Jackieho, jak se snaží sebrat artefakt africkému (?!?) kmenu. Upřímně, vypadá to divně. Pak nás čeká expozice, kde zjistíme, že Jackie byl v popové skupině s kamarádem a rozešli se ve zlém kvůli dívce. Tu teď unesl náboženský kult a chce po Jackiem, aby jim doručil Božskou relikvii. Uff. Tady už jsem začal pochybovat jestli tady Jackie nezaváhal. Jenže za chvíli vypukne divoká automobilová honička. Dynamická, destruktivní, s kaskadérskými kousky při nichž začnete pochybovat o pudu sebezáchovy zúčastněných kaskadérů. Každopádně to vrátí film na koleje. Následuje nějaká ta komedie (v US verzi výrazně prostřihaná) a pak akční finále, kde se Jackie porve s mnichy a "amazonkami". To vše klasicky s propracovanou choreografií. Prostě další klasika s dalším kaskadérským kouskem na konec (balón). Jackie se ve své autobiografii vyznal ze svého obdivu k Indymu a Stevenu Spielbergovi. Možná, že Božská relikvie není tak uhlazená bezchybná podívaná jako vzor, ale po akční stránce je to špička. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hurá, první hongkongská komedie, u které jsem se opravdu bavil a která se mi opravdu líbila! Tak přece jenom taková existuje... Pár nepovedených a lehce trapných scén se sice našlo, ale naštěstí jich bylo natolik málo, že mi to zážitek z filmu nijak zvlášť nekazilo. Jinak mě to totiž skutečně chytlo - je to příjemně ztřeštěné, se slušnými akčními scénami, sympatickými postavami, podmanivou atmosférou, nemalým počtem vtipných scén a to mi u takového typu filmů ke spokojenosti bohatě stačí. A určitě si to někdy rád pustím znova :-) 4* ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Pre mňa neskutočne nostalgický film. Jeden z prvých filmov, ktoré som ako malý chlapec pozeral na kazeťáku načierno natočeného z telky, prvý film kde som sa stretol s Hongkongskou kinematografiou a hlavne prvý film, ktorý som dokázal pozerať stále dookola a neprestal ma baviť. Jackie Chan má aj lepšie filmy, čo si budeme nahovárať, mňa však neskutočne udivuje ako pekne je tu vyvážená akcia so zábavou, niečo s čím ako som si mal možnosť všimnúť, majú hongkongské filmy problém. Nikdy ma neprestanú udivovať scény ako skákanie na balón, alebo miniautíčko :D Okrem toho, tento film ma neskôr priviedol k Indiana Jonesovi (obaja sú lovci pokladov) a tam vznikla moja láska pre film, takže inak asi ani nemôžem. Ak by to ale malo byť objektívne bolo by to 75% ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Bohužel tak tohle mi moc nesedlo po znovu shlédnutí. Hlavně mi tu chyběla akce. Dostane se na ni na začátku, pak jedna jízda autama a pak až na konci což mi na Jackieho přijde málo. Jasně, závěrečná akce je dlouhá a dynamická, i bitka s ženkýma, jak to bejvá ve zvyku, ale bohužel to film nezachrání. Pátrání po relikviích je nudný a mluvení bohužel taky. Hlavně to není tak dobrodružný jak to vypadá. Místo různých cest jak je to třeba ve dvojce, tady je to pouze v klášteře v nějaký skále tak nevím proč to má být dobrodružný jako třeba Indiana. Celkově nemám tak dobrý pocit jako např ze dvojky, která mi přišla daleko lepší ve všech směrech i splňuje dané žánry. Bohužel pro mne průměr, Jackie to umí opravdu líp. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Distribuční verze studia Miramax, určená pro americké publikum, je oproti originálu o 9 minut kratší. Snímek existuje v několika verzích sestřihu, z nichž nejdelší je honkongský, který má 97 minut. (Rominator)
  • Na začátku, když Jackie skočí z jedné skály na druhou, má rukavice, v dalším záběru je nemá, ale v dalších záběrech je opět má. (DruidKarel)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama