Reklama

Reklama

Protivný sprostý holky

  • USA Mean Girls (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Plastics, to je trojice roztleskávaček, které stojí na vrcholu potravního řetězce jedné obyčejné americké střední školy. Na ni nastoupí nová nesmělá studentka Cady a pro všechny je naprostý exemplář. Dosud totiž žila s rodiči v africké přírodní rezervaci bez jakéhokoli kontaktu s vrstevníky. I pro ni je tedy všechno nové; poznává namakance, flákače, asijský dementy a favority, šprty, nepřátelský, holky, co se přecpávaj, holky, co nejedí, vymaštěnce, sexuálně aktivní blbečky. A hlavně poznává Plastics, které ovládají celou školu. Ty se rozhodnou tohohle nevinného beránka ujmout a hlavně zkrotit. Dominantní Regina, přezdívaná Včelí královna, přitom věří, že z pomyslného trůnu ji nikdo sesadit nemůže. To se spletla. Cady se postupně stává jednou z Plastics, namyšlenou bezcitnou mrchou, hvězdou školy, udává styl, každý kluk ji chce, dokonce i Reginin expřítel Aaron. To už je přes čáru. Regina je manipulátorka, která se vyzná, a co je hlavní, zná všechny drby a pomluvy. Začíná válka. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (26)

orangee 

všechny recenze uživatele

Proč? ... Proč někdo vezme klasiku a takhle jí zmrví ? To je teď až tak módní ze všeho udělat "supermuzikál" a nesmyslně změnit nejkrásnější momenty filmu původního? Tento film je toho, po Matildě, dalším jasným důkazem. Nekoukatelná fraška čehosi, co ti nebude v podstatě dávat moc smysl, pokud si neviděl film z 2004. Divím se hercům, že do toho šli znovu, ač už v původní nebo jiné roli. Za shlédnutí to ani nestojí. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Je to jako fúze původních Mean Girls s Glee, kde ale zapomněli zkopírovat cokoliv zábavnýho, včetně nenucenosti a svěžesti originálů. Skvělej příklad filmu, kterej kopíruje dva kulty, ale zapomene k nim přidat cokoliv svýho novýho a updatovat je (kromě sociálních sítí ofc, i když dost nesmyslně používaných). Finanční motivace je jasná, tak si jen pokládám řečnickou otázku: Co je autorská motivace něco takovýho natočit? ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je 20 let od původního filmu příliš brzo a potřebuje tiktokovská generace vůbec své vlastní Mean Girls? Těžká otázka. Nové Mean Girls sice skáčou do doby TikToku a instragamových filtrů, přechod muzikálové předlohy zvládá pracovat s filmovými prvky a herečtí nástupci jsou víceméně fajn (jen nástupkyně Amandy Seyfried v podobě Avantiky je na pováženou....), původní Protivný sprostý holky ovšem měly snadno v jistých ohledech blíž k tomu stát se kultovní záležitostí. Režijní debut dua Samantha Jayne a Arturo Perez Jr. to bude mít nejen u náročné tiktokovské generace těžší. Především proto, že v jednotlivých složkách nefunguje tak kompatibilně. Vzniklo už mnoho horších muzikálových adaptací i zbytečnějších předělávek původních filmů. Už by se to ovšem pomalu mělo přestát brát jako nějaká forma chvály.... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Protivné baby po 20 rokoch, Tina Fey zase písala scenár, teda len nakopírovala, čo už bolo a pridala hodnoty, ktorými sme sa za tie dve desaťročia tak výdatne obohatili. Totálna diverzita, asi aj skúmanie rodokmeňov bolo, teplý černoch a dúhové vlajky sa tiež vyskytli a že krásne spieval, jak keby porast na vajcách pinzetou trhali. A hej ten spev, to je akože novinka, lebo to vytiahli z Broadwayu či z podobnej búdy. Ani jedna pesnička nie je ale nosná, žiadna nie je dosť dobrá na zapamätanie a speváci by u Haberu neprešli ani cez vchodové dvere. TikTokova generácia ale spokojná možno bude. Najväčšia sranda: Lindsay Lohan si tu takmer nikto nevšimne, no zhrabla za rolu 500 000 dolárov. Tak fungujú naše super hviezdičky. Hrabú milióny za nič a potom zaspievajú napríklad We Are the World s odkazom pre ľudí, nech sa skladajú na chudobu. Alebo pošlú len modlitby, ako zrobila Rihanna s Beyonce a Ricky Gervais ich fantasticky vysmial: "Ó, cítim sa ako k*okot, ja som poslal len peniaze..."  ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Už původní Mean Girls nejsou zrovna moje srdcovka, ale tohle je ještě mnohem horší. Kombinace s muzikálem ala Glee tady zoufale nefunguje a navíc to má skoro dvě hodiny takže se to extrémně vleče. Podobně dopadla i snaha o “současnost” kde to celé kulhá na obě nohy. Svoje fanoušky si nové Mean girls možná najdou, ale já to určitě nebudu…20% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Lindsay Lohan sa podarilo presvedčiť, aby ako bývalá hlavná rola zobrala aspoň rolu moderátorky Mathletes. Variety informovalo, že Lohan za jej malú rolu zaplatili 500 000 dolárov. (Arsenal83)
  • Film mal byť pôvodne uvedený na trh prostredníctvom Paramount+ exkluzívne pre streamovanie. (dwdb)
  • Kvôli niektorým dialógom so sexuálnym podtextom mal mať film pôvodne rating R. Neskôr boli tieto dialógy prepísané s cieľom získať miernejší rating PG-13. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama