Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.7/10] | me: Výborne herecké obsadenie (skvelé typy a charaktery), zaujímavá dejová línia - hlavná ako aj vedľajšia (rodinný život Joea Pistona poznačený pracovným nasadením) v celkovo dobrej (ale nádychom netradičnej) gangsterke, ktorá stojí za to. Avšak Godfather, Scarface a Goodfellas ostávajú aj naďalej nedotknuteľnými klenotmi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dodnes som nepochopil vysoke hodnotenie tohto filmu. Je to film o mafii ale uplne postrada mafiansku atmosferu. Hlavny hrdina je polis, ktory cely cas predstiera, ze je mafian az mu z toho drbe, takze Depp tu mal po dlhsej dobe moznost zahrat normalnu postavu, ale znova ma nepresvedcil, ze je dobry herec. Pokial sa nepitvori, tak je uplne marny. Ale uplne najhorsie dopadol vztah medzi Deppom a Pacinom na ktorom mal cely film stat ale bol podany rovnako nemastne neslane ako vo filme The Devil's Own, takze zlomove sceny vo mne nevzbudili ziadne emocie. Jedine, co za nieco stalo, bol Madsen v jednej z mála kvalitnejsich roli v ktorych sa objavil. Depp by nemal tocit mafianske filmy. Zakazdym to dopadlo mizerne. 4/10. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Attanasio .. Netradiční gangstera - to musím souhlasit. Duo výtečných herců ve slušném příběhu, který potápí nevýrazné okolní aspekty a mdlý a pomalý způsob vyprávění. Mafiánský snímek nesahající legendám tohoto žánru bohužel ani ke kotníkům. Málo úderné, bez napětí, jen těch pár rodinných kliček působí nápaditě. Mafie, to je dobrá rodina! I'm a rat...? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Al Pacino a Johnny Depp v autentické gangsterce o infiltrovaném přátelství a ztracené identitě. Ocenění : Oscar 1997 - nominace: adaptovaný scénář Boston Society of Film Critics Awards - herec (A. Pacino) National Board of Review - vedlejší herečka (A. Heche také za film Vrtěti psem) ...Scénář : Paul Attanasio. Kamera : Peter Sova. Hudba : Patrick Doyle - ve filmu mimo jiné zazní - Blondie - Heart Of Glass http://www.youtube.com/watch?v=WGU_4-5RaxU CITÁT - Dlouhé povedené dialogy a povedená hudba................ Tohle ty sračko doufám nesmažeš!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rychlá a relativně zábavná story, těžící především z výtečných hereckých výkonů živelného Pacina a Deppa. První zmiňovaný přitom nehraje nic nového. Stále je to ta stará dobrá mafiánské póza. Množství vulgarismů a své uvažování aneb tak, jak jsme na to zvyklí. U Deppa je pro změnu nesmírně zajímavá jeho proměna, kterou podstoupí v průběhu snímku. Vazby mezi charaktery jsou pečlivě podány, je znát perfektní timing i vypiplané dialogy. Přesto všechno je přece jen tenhle příběh už troch provařený. A to i za faktu, že Al tentokráte není ten velký kápo, ale těžký Outsider špatně nesoucí jeho životní neúspěch. Na jeho velkém srdci to však nemění zhola nic. Zábavná věc, ale zdaleka ne tak kvalitní jako jiné milníky. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Nabídku na hlavní roli dostal původně Tom Cruise. Ten však odmítl a příležitosti se chytil Johnny Depp, který za roli obdržel velké uznání. Cruise se po letech nechal slyšet, že odmítnutí bylo jednou z jeho největších životních chyb. (Dolvich)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno