Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Věcný Newell zpracoval dopad práce infiltrátora na rodinný život a vzniklé „zakázané“ přátelství tak dovedně, že jste si při závěrečných dvou scénách museli říct, jestli to všechno mělo nějaký smysl. Doyleův ústřední hudební motiv takřka „dalglieshovský“, Al Pacino jako přehlížený Půlpták popíjející střik tradičně bezchybný a Depp opět potvrdil, že nejen jeho pleti svědčí absence kilogramů bílého make-upu. Je to lepší než State of Grace? „Forget about it..“ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Infiltrovat nepřátelskou organizaci evidentně nemůže člověk, který při tom nedokáže vypnout své emoce. Joe Pistone šel do akce plný nadšení, aby zanedlouho zjistil, že se sblížil s člověkem z "druhé strany", zatímco jeho rodinný život pozvolna přestává existovat. Zápletka byla tedy solidní, tvůrci se nesnažili nějak tlačit na pilu, herecké obsazení bylo velmi kvalitní, zvlášť výkon Anne Heche mě příjemně překvapil a ze všech těchto důvodů můžu s klidem říct, že se mi film líbil a po celou dobu mě bavil. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Filmové prerozprávanie siedmich rokov, ktoré Joe Pistoni nestrávil v Tibete, ale medzi brooklynskými mafiánmi. Teda presnejšie v "rodine", kvôli ktorej takmer prišiel o svoju rodinu aj o svoju identitu. Obaja protagonisti príbehu sú vierohodní a vynikajúcim spôsobom stvárnení. Sklamaným priateľom "akčňákov a strieľačiek" odporúčam nepozerať filmy nakrútené podľa skutočnosti. Na filme ma okrem iného zaujalo, že úplatní policajti a byrokrati na vedúcich postoch v FBI sú porovnateľne spoločensky škodliví, ako tí drobní mafiánkovia, ktorí popri náhodných zlodejinkách míňajú svoju energiu na všadeprítomné rituály. A ak je aj koniec filmu pravdivý, nečudoval by som sa, ak by Joe Pistoni nemal nasledovníkov. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

DONNIE BRASCO je plnokrevný bratr Carlito's Way. Hvězdou filmu není Johnny Depp ani Michael Madsen, ale Al Pacino! Al Pacino je můj herecký diamant, který předvedl opět mistrovský výkon. Scénář je skvěle napsaný. DONNIE BRASCO je mafiánská chuťovka s příchutí Scorseseho vyprávění, která mě baví. Always pleasure! ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Mafiánské filmy jsou moje parketa, takže mé očekávání bylo veliké a spokojenost je na místě. Je to trochu netradiční. Volnější tempo, ne tak úderné a napínavé jako jiné legendy např. Carlitova cesta, Casino apod. ale obsazení, dialogy a také skutečný námět činí z Donnieho Brasca zdařilou gangsterku. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • V jedné ze závěrečných scén je Lefty (Al Pacino), jak ukládá do skříně své šperky poté, protože pro něj bylo „posláno“ a věděl, že bude zabit. Ve skutečnosti tohle udělal Sonny Black (Michael Madsen), který dal šperky svému oblíbenému barmanovi s vědomím, že bude zabit. (Dr Lizal)
  • Ve filmu je zmíněno úmrtí legendárního amerického herce Johna Waynea. Ten skutečně zemřel v roce 1979. (ricky4)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama