Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Mafiánské filmy jsou moje parketa, takže mé očekávání bylo veliké a spokojenost je na místě. Je to trochu netradiční. Volnější tempo, ne tak úderné a napínavé jako jiné legendy např. Carlitova cesta, Casino apod. ale obsazení, dialogy a také skutečný námět činí z Donnieho Brasca zdařilou gangsterku. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pomalé, reálne, dlhé, skvelo zahrané... Vynikajúco zobrazené vzťahy, priateľstvo... a povinnosti. Plno napätia a atmosféri podtrhujú skvelí herci. Depp je síce akýsi "iný", než väčšinou býva, ale o to viac mu sadla jeho úloha. S prehľadom ukočírovaný kolos, ktorý ide do hĺbky a vie vyvolať emócie a sympatie... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Infiltrovat nepřátelskou organizaci evidentně nemůže člověk, který při tom nedokáže vypnout své emoce. Joe Pistone šel do akce plný nadšení, aby zanedlouho zjistil, že se sblížil s člověkem z "druhé strany", zatímco jeho rodinný život pozvolna přestává existovat. Zápletka byla tedy solidní, tvůrci se nesnažili nějak tlačit na pilu, herecké obsazení bylo velmi kvalitní, zvlášť výkon Anne Heche mě příjemně překvapil a ze všech těchto důvodů můžu s klidem říct, že se mi film líbil a po celou dobu mě bavil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul Attanasio .. Netradiční gangstera - to musím souhlasit. Duo výtečných herců ve slušném příběhu, který potápí nevýrazné okolní aspekty a mdlý a pomalý způsob vyprávění. Mafiánský snímek nesahající legendám tohoto žánru bohužel ani ke kotníkům. Málo úderné, bez napětí, jen těch pár rodinných kliček působí nápaditě. Mafie, to je dobrá rodina! I'm a rat...? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tož, takový těžký kalibr gangsterských es a takový bezobsažný a nevýrazný příběh. Na těchto filmech jde často hned vidět, kdo v tom umí chodit a kdo je v tomto tématu nezkušeným nováčkem. Mám pocit, že Mike Newell zapadá do druhé kategorie. Scénář je výborný, postavy rovněž, ale pro všechno na světě!:) Pacino, Madsen, Depp! Ale kde je to správné, nelítostné, drsné, zákeřné a špinavé mafiánské podsvětí s těžknoucím vzduchem, napětím, nejistotou a zradou na každém rohu? Mám pocit, že prostředí, do něhož se Donnie Brasco dostal, toto vše postrádalo. Dle hodnocení ostatních spadám se svým názorem zřejmě do menšiny, ale zkrátka pro mě Donnie Brasco nebyl tolik mafiánský, jak jsem očekávala. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Joseph Pistone (Johnny Depp) střílí na střelnici českou zbraní CZ 75 ráže 9x19mm. (dc125)
  • Ve skutečnosti FBI zatkla ​​Leftyho ještě předtím, než dojel na místo setkání, když pro něj Sonny Black nechal „poslat“, aby ho popravil. Lefty byl odsouzen za spiknutí, vraždy, vydírání, distribuci a kontrolu nebezpečných látek a provozování nelegálního hazardu. Byl odsouzen na dvacet let vězení, ale v roce 1992 byl předčasně propuštěn, když mu bylo diagnostikováno poslední stádium rakoviny plic. Zemřel v roce 1994. Sonny Black byl zavražděn a jeho tělo se o rok později objevilo na ostrově Staten. (Dr Lizal)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama