Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Gary Sinise? Není to náhodou ten beznohej kamarád Forresta? Není to taky ten forenzní kriminalista, kterej si v NYC hraje na Grissoma? Jo, je to on, ale hlavně je to zručnej režisér! __ Říkám sice zručnej režisér, ale přesto dávám tři hvězdičky. Důvodů je hned několik, film je stokrát opakované klišé s výbornou atmosférou a opravdu geniálním výkonem Johna Malkoviche, na kterém to všechno stojí, ale bohužel i padá. Film má skoro dvě hodiny a přesto se v něm nic výrazného neděje, až na závěr, který bych tady ráýd rozebral, ale nehodlám dělat spoilery. Jak by řekl Sadwell, klenební oblouk je malý nebo něco v tom smyslu :-)) __ BTW? canakjo, můžeš mi říct, jak jsi dokázal zjistit, že je ten film u tebe na 94%? Proč ne třeba 93% nebo tak něco? ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, ale tohle mě zasáhlo přesně tak, jak mělo. Of Mice and Men je fajn film o lidech, jejich snech, omezeních a slabostech. Je to film, ve kterém exceluje John Malkovich (kde je alespoň nominace na Oscara, co?) a kde se krásně kouká na Sherilyn Fenn (proč se z té holky nestala velká filmová hvězda?) A takhle bych mohl pokračovat dál… Zkrátka a dobře, pokud máte šanci, pusťte si tento film. Více není třeba psát. 100 %. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Při výčtu úspěšných herců-režisérů by se nemělo zapomínat na Garyho Sinise, protože v případě tohoto filmu se mu podařilo vytvořit opravdový skvost. Citlivě převedl slavnou novelu Johna Steinbecka na plátno, navíc se dobře zhostil i hlavní role. Obrovskou oporu ovšem našel v Johnu Malkovichovi, který zde předvádí možná nejlepší výkon své kariéry (a to je u něj, co říct) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je důležité si uvědomit, že Sinise je dost citlivý člověk. Vykreslil brilantně nenápadný, leč velmi silný vztah mezi oběma muži a vše šikovně zabalil do drsné doby po hospodářské revoluci, kdy bylo v oblastech drsné americké přirody a velkých maloměst tisíc chudých na jednojo bohatého a o podřadné práce byly bitvy věru nevídané. I přes fakt, že je film kvalitně odvedené řemeslo se silným společenským přesahem, je to jednoduchoučká osnova o jednom chudáčkovi s dobrým srdcem. Herecký výkon je brilantní, za srdce chytne - ale to je taky zároveň jediné, na co tvůrci spoléhali. Upřímné ? Ano. Tak upřímné, že si vetšina diváků ani neuvědomí, že Sinise jel na jistotu... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý a zároveň smutný film, dobrý a zaujímavý výber hercov a pre mňa aj obľúbená doba, v ktorej sa film odohráva. Problém je stopáž a zároveň nudné hluché miesta. Postava Sherilyn Fenn mi pripomína postavu Rose z Two and Half men ako vzhľadom tak správaním - vždy príde na scénu nevhod a nik tam o ňu nestojí. Úplne zvláštna postava, až som si myslel že je imaginárna alebo duch. Proste sa tu a tam niekde objaví a pripletie. Gary Sinise hral perfektne a Johna Malkovicha som ešte nevidel hrať mentála a opäť podal perfektný výkon. Nakoniec mi z toho vychádza slušný priemer. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama