Reklama

Reklama

Alicia

Krátkometrážní
Španělsko, 1994, 8 min

Scénář:

Jaume Balagueró

Recenze (80)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

První kousek ve filmografii od Jaume Balagueró, který má na svědomí kultovní a velmi vydařené found footage horory REC a REC 2. Alicia je experimentální kraťas s těžkotonážní atmosférou, která mi trochu evokovala Lynchovu Mazací hlavu svoji industriálností, nechutností a bizarností. ()

Mr.nachos odpad!

všechny recenze uživatele

Můj ty bože, na tohle nemůžu napsat nic, ale vůbec nic pozitivního. Tenhle snímek plný zvráceností, nechutností a perverzity je to nejodpornější co jsem kdy viděla. Nechápu to hodnocení u tohoto snímku, snad jen, že to hodnotí podobně smýšlející jedinci, jinak vážně nevím. Je až děsivé, že je tolik lidí, kterým se takové věci líbí. Ale proti gustu..... ()

Reklama

belinko odpad!

všechny recenze uživatele

Buď som debil a je tam fakt skrytý nejaký význam, či posolstvo, no ja som tomu jaksik nepochopil. Mám rád úchylnosti, zvrhlosti, aj horor. Ale tento film mi prišiel, akoby sa stretli piati ľudia, každý povedal tú najúchylnejšiu vec, ktorá ho zrovna napadla a bez príbehu, bez nápadu a bez logiky to capli do 8 minútovej stopáže, ktorú hrdo nazvali ALICIA. Ja viem, že za 8 minút sa toho nedá dokázať veľa, hlavne ak z toho 2 minúty idú titulky. A ako sa občas hovorí "menej je niekedy viac", v tomto filme to platí. Lebo keby toho bolo viac, bolo by to zlé. 8 minút tejto blbosti bohate stačí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No popravdě je to hloupost, spíš směšná než nechutná, spíš nudná než zábavná, která navíc skončí ještě dřív, než pořádně začne. Každopádně jsem čekal něco s mnohem většími grády a na vyšší filmařské úrovni, s Lynchovým Eraserhead (jak jsem tu zahlédl) je tohle dílko naprosto nesrovnatelné, to není jako třeba Trabant a Mercedes, to je jako Trabant a raketa. Na druhou stranu jsem moc rád, když nějaká takováhle podobná blbůstka trochu zvedne mandle i adrenalin všem upjatým a zakyslým šosákům s pravítkem v zadku, proto ta moje třetí. ()

Peytl

všechny recenze uživatele

Chachááá, takže do Španělska na dovču pouze takhle, čímž nepřímo doporučuji tvůrcům, aby využili i mužského potenciálu. Věčná škoda nevložit do snímku interleguánský pohled na věc, skrzeva kontrastní optiku a jasně danou rozpolcenost obou hadic, tím se dokonale znázorní diference současného pokřiveného světa. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama