Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

malylada 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl vulkánec, není to logické, na Star Trek tento díl opravdu ne. Nicméně to kompenzují výborné akční scény, povedený záporák a především poslední vydechnutí Kirka je po tak dlouhé pouti fanouška Star Treku opravdu emocionální. Film má nedostatky, neboť se střídají nudné pasáže s výbornými a jsou to příliš velké skoky. Určitě film patří k tomu lepšímu a je to pocta střídání dvou velikánu, kapitánu hvězdné flotily......7/10 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli bych tento film nechal být filmem. Kdyby se třeba jednalo o dvojepizodu v TNG mohl to být trhák.Takhle je to jen film, který sází na herecký koncert Stewarta a Shatnera, a na zničení Enterprise (ano Troi, můžeš za to ty u kormidla), btw pokud chcete posekat hodně trávy pořiďte si rotační sekačku z talíře lodi třídy Galaxy. Ještě bych vyzdvihl herecký výkon Brenta Spinera alias androida Data, který se mohl konečně po těch letech hraní bezemocionálního stroje vyřádit po instalaci emočního čipu (vy jedny malé formy života, kdepak jste, vy jedny maličkaté formičky života, neschovávejte se mi) Ale rozhodně jsem se u filmu nenudil. ()

Reklama

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost. Která však asi nemá význam pro někoho, kdo není zcela tomuto fenoménu nakloněn. Pár vad sice neušlo, někdy lehce uvadající atmosféra, což je místy způsobeno možná lehkou rozvleklostí. Ale dle mého soudu se jedná o naprosto skvělý scénář, kterému paradoxně ubližuje pouze občasná přetáhlost scén. Jsme svědky několika legendárních sekvencí (oddělení Enterprise a následné ztroskotání hlavního talíře lodi na Meridian 3, setkání Kirka a Picarda...). Malcolm McDowell výtečně zahrál, podobně jako Brent Spiner. Jeden z mých nejvíce oblíbených trekie filmečků. A říkejte si co chcete, kdyby se tempo zvedlo jen o pár procent, je to horký kandidát na to, aby nahradil První kontakt na mém místě nejlepšího star trek movie. Dávám 90%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Generácia je niečo na čo si budem musieť zvyknúť. Picard rozhodne nie je Kirk a je to na filme vidieť. Pretože akonáhle sa na scénu dostane Shatner, zatieňuje samotného Stewarta takým spôsobom, že pôsobí ako kapitán lode Enterprise smiešne. Rovnako aj celá posádka. Pár členov pôvodnej zostavy sa mihne v prvých 15 minutách a počas filmu vám jednoducho začnú chýbať. Ale okej beriem to. Asi to chce len čas zvyknúť si na novú posádku a charaktery ktoré neboli zrovna geniálne vypracované v tomto filme. Celkom nevďačnú úlohu dostal ako obvykle zloduch v podaní inak brilantného herca McDowella. Jeho zloduch je šialený dedko, ktorý vôbec nepôsobí šialene, ale otravne a tak je tomu väčšinu filmu. Efekty sú o poznanie premakanejšie a havária Enterprise ako aj návšteva Nexusu a finále udržuje typickú šablónu bombastickosti a emotívnej vyhrotenosti. Chybou ale zostáva že režisér Carson sa očividne až príliš nesnažil nejako prekvapiť a len sa držal zaužívaných stereotypov, ktoré neponúkajú nič nové a nemajú čím prekvapiť. Kvôli poslednej polhodine mám silnú chuť dať 4*, ale radšej to nechám u zaslúžených troch. Uvidíme ako sa to všetko vyvynie. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Star Trek Generations mi neprišiel taký dobrý ako predošlý, ale určite sa dalo na čo pozerať. Je to menšia zmena preorientovať sa na novšie postavy a nových hercov, ale zo Patricka Stewarta mám radosť, no černoch z čelenkou cez oči mi až tak nesedí. Dej bol priemernejší ako som čakal, sam tam ma to mierne nudilo, no zopár scén sa vydarilo. Pád Enterprise na planétku bol úžasný a zopár akčnejších scén bolo tiež vydarených. Efekty sa každým dielom zlepšujú a ja sa už neviem dočkať ďalších ST. 70% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • V rámci propagace byla vytvořena webová stránka o filmu, což byla vůbec první webová stránka v historii, která propagovala konkrétní snímek. Ačkoliv v té době měl v USA přístup k internetu jen přibližně milion lidí, v době uvedení filmu do kin dosáhla stránka celosvětově několika milionů zobrazení. (mirliflore)
  • Natáčelo se od 24. března do 9. června 1994 v Kalifornii, Nevadě a Arizoně. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama