Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl. :( Škoda. Původní posádka se Neobjevenou Zemí rozloučila velmi důstojně, nebylo tedy třeba tahat ji znovu na povrch. Tím spíš, že jsou zde jen Kirk, Scotty a Čechov, navíc jen chviličku. Zároveň však jejich přítomnost stačí na to, aby si každý průměrný divák uvědomil, že každý z členů posádky původní Enterprise má větší charizma, než celá nová Generace dohromady a potože jsopu to přece jen oni, na kom je stavěn film, nějak toprostě působí dojmem, že o nemůžou bez Spocka, Kostry apod utáhnout. Triky jsou ovšem úžasné a místy je to docela sranda, o humornou složku se stará především Data. Malcolm McDowell není špatný. Jinak ale šedý průměr. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* po shlédnutí dvou filmů s původní posádkou mě už trošku omrzela, a proto jsem chtěl změnu a tak jsem si pustil první film s posádkou Jean-Luc Pickarda. Je to rozhodně zpestření a třeba mě překvapila účast Whoopi Goldberg ve vážné roli, v které jsem ji snad ještě neviděl. Záporňák je taky zdařilý a tentokrát jako správný závislák touží po své droze a je schopný pro to udělat vše. Občas to vtipně oživuje přehnaně emocionálně laděný android Dat. Ale jinak je to stále standardní Star Trek příběh se svými klady i zápory, tak to na čtyři hvězdičky u mě nedá. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Příběhově je to dost nic moc, ale nikde jinde nemáte možnost vidět najednou oba dva největší kapitány vesmírné budoucnosti (nepočítaje Zappa Brannigana) bok po boku v akci. To převáží i plytkost zápletky a s notnou dávkou tolerance i trapného Data. Musím ještě reagovat a navázat na komentář uživatele berg.12. Bergu, důvod, proč mám tak rád sci-fi, je to sci a i fi, fi bez sci je jako comics bez obrázků...pak už je to totiž úplně jiný žánr. Ale máš pravdu, že Star Trek je jedinečný fenomén. Naprostá většina sci-fi (a z těch umělecky uznávaných skoro úplně všechny) varuje před technologiemi, budoucností, jsou to antiutopie, reagují na problémy dneška i dnů příštích. Upřímně je to další důvod, proč si science fiction tak vážím, protože je to velmi potřebná věc. Star Trek je ale jiný. On se z pokroku raduje, je to jedna z mála pravých utopií a proto mu jsem schopen občas i odpustit to, že vybuchující hvězda zasáhne jednu ze svých planet 3 vteřiny po zážehu, nehledě na rychlost světla....je to prostě Star Trek. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších trekkies filmů, který oproti nim má tu výhodu, že v něm je naposledy legendární kapitán James T. Kirk (ano dědečku, ten z původní série :o)). Pro fanoušky povinnost stejně jako všechny ostatní filmy, ale tento má právě díky setkání Picarda s Kirkem neopakovatelnou příchuť. Originální série odchází, aby její místo zaujala nová posádka s novým kapitánem, který snad jako jediný zeST světa dokázal překročit stín Jamese T. Kirka. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli bych tento film nechal být filmem. Kdyby se třeba jednalo o dvojepizodu v TNG mohl to být trhák.Takhle je to jen film, který sází na herecký koncert Stewarta a Shatnera, a na zničení Enterprise (ano Troi, můžeš za to ty u kormidla), btw pokud chcete posekat hodně trávy pořiďte si rotační sekačku z talíře lodi třídy Galaxy. Ještě bych vyzdvihl herecký výkon Brenta Spinera alias androida Data, který se mohl konečně po těch letech hraní bezemocionálního stroje vyřádit po instalaci emočního čipu (vy jedny malé formy života, kdepak jste, vy jedny maličkaté formičky života, neschovávejte se mi) Ale rozhodně jsem se u filmu nenudil. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • V rámci propagace byla vytvořena webová stránka o filmu, což byla vůbec první webová stránka v historii, která propagovala konkrétní snímek. Ačkoliv v té době měl v USA přístup k internetu jen přibližně milion lidí, v době uvedení filmu do kin dosáhla stránka celosvětově několika milionů zobrazení. (mirliflore)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama