Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době zlaté horečky se tulák Charlie, stejně jako tisíce dalších mužů, vydává na Aljašku k cestě za zbohatnutím. Ve sněhové vánici narazí na dřevěnou boudu, kde se rozhodne ukrýt. Uvnitř se shledá krom psa také s podivným chlapíkem, který jej s puškou v ruce odmítá přijmout a hladového zlatokopa Big Jima. Zanedlouho se jejich cesty rozdělí. Charlie příchází do města, kde potká místní tanečnici Georgii, do níž se na první pohled zamiluje... (Prince)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem nezkrácenou hodinu a půl trvající verzi s hudebním doprovodem. Dle dnešních měřítek příběh samozřejmě nic moc, ale tehdejší divák byl v této oblasti skromný. On pravda nevyžadoval moc ani po hercích, takže o to více překvapí výkon Chaplina. To nejsou jen gagy z grotesky, to je i kvalitní mim (naprosto bravurní etuda jedení boty, nebo slepice před níž by Čejka bledl závistí) a především herec s propracovaným výrazem. Chaplin hodně předběhl svoji dobu. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

No zadna pecka, ale verim ze soucasnemu/minulemu cloveku obzvlaste ceskemu cloveku musi byt sympaticke, jak americky hloupy liny Honza ke stesti prisel. Vsechno je jenom nahoda ;]] a kdyz je Chaplin uz ta celebrita, co na tom, ze je to docela skaredy devkar nejvetsiho kalibru a ma/mel priznanych nejakych 45 deti. Uricite udelal i lepsi veci nez toto. Hodina sest minut je na grotesku zoufale moc... ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tu sedmdesátiminutovou verzi doplněnou navíc o "dabing". Zezačátku jsem se toho děsil, ale pak jsem zjistil, že vypravěče dělal a jednotlivé postavy daboval sám mistr Chaplin a trochu se mi ulevilo. Mluvení film vůbec nerušilo, jak jsem se původně trochu bál. Jedná se o klasický Chaplinovský zábavný snímek, rozhodně více než příjemně strávená hodinka. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi tenhle snímek potvrdil, že němé filmy nejsou mým šálkem kakaa. Pro mě tak zůstává nejlepším Chaplinovým filmem The Great Dictator, který mě opravdu bavil. Navíc u tohoto snímku jsem prožil zřejmě tu nejdelší hodinu mého života (po skončení jsem si myslel, že to bylo minimálně dvakrát tak delší.) 50 %. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Par Chaplinovych filmov mam za sebou, ale to, co predviedol v tomto filme opät dokazuje, akym geniusom Chaplin bol. Nielenze som sa opät bavil, ale reziser Chaplin pridal i stipku napätia alebo dramy a ta zaverecna scena z domom nemala chybu a taktiez musim pochvalit uzasnu veselu hudbu alebo z klasickej hudby pouziteho znameho "Cmeliaka". Dnes je rok 2010 a tento film bol natoceny v roku 1925, takze ma predomnou poklonu, kedze dokaze stale bavit a dufam, ze bude bavit aj dalsie generacie. Miesto v rebricku na IMDb ma urcite zasluzene... 03.02.2010 _______ Charles Chaplin - (Osamelý zlatokop) +++ Mack Swain - (Big Jim McKay) +++ Tom Murray - (Čierny Larsen) +++ Georgia Hale - (Georgia) +++ Henry Bergman - (Hank Curtis) +++ Malcolm Waite - (Jack Cameron) +++ Produkcia: Charles Chaplin +++ Hudba: Charles Chaplin, pre verziu z roku 1970 William P. Perry +++ ()

Galerie (62)

Zajímavosti (28)

  • Podle Amerického filmového institutu jde o 58. největší snímek všech dob (2007). (džanik)
  • Kromě Kalifornie se natáčelo rovněž v Coloradu a v Truckee v Sierra Nevadě. (džanik)

Reklama

Reklama