Reklama

Reklama

Chaplin filmovým hercem

  • USA His New Job (více)

Charlie Chaplin jde na konkurz, kde dostane filmovou roli. Během natáčení naštve téměř každého, koho potká a zkazí na co šáhne. Vše se vyhrotí až v závěrečnou rvačku. (jonyyy)

Recenze (20)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších Chaplinových grotesek, ale rozhodně ne špatná, ba právě naopak, pořád je ohromně vysoko. Chaplin pořád zakopává, boří kulisy, naráží do ostatních... je to fajn, ale ne tolik jako v jiných groteskách s podobným schématem. Nejlepší byl začátek, ke konci už to jelo trochu na setrvačnost... I tak ale pořád super zábava, která je skvělá i dnes. 70%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavý především několika momenty. V první řadě mě zaujalo, že v roce patnáct sahá Chaplin soše do rozkroku a chlápkovi na zadek. Také můžeme slavného komika vidět v kozácké uniformě. Jinak je to ale klasická přehlídka kopanců a pádů přesně ve stylu tehdejších let. Nic průlomového ani nic nadprůměrného. ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Rané chaplinovské filmy mají dost zásadní problém s rytmem, kadencí a nepříliš velkou škálou gagů, nezřízenou improvizací, která kašle na sevřenější strukturu a pohyb zápletky vpřed. Chaplin filmovým hercem se tak rozpadá do řady izolovaných situací bez výraznější spojovací linky a ani nevede k uspokojivé pointě. Přesto Chaplinův posun k typu potrhlého a vlezlého nešiky nabízí přeci jen přijatelnější zábavu než jeho ryze negativní poloha agresivního a samolibého houmlesák, kterého se za žádnou cenu nelze zbavit. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že se jedná o ranou Chaplinovu tvorbu, kde ještě hledal, jak zaujmout publikum. V tehdejší době to asi bylo super, nicméně tenhle kraťas už dnes bohužel dost zestárnul. Není tam žádný obsah, přesah, jen sled gagů, kde ty alespoň trochu povedené spočítám na prstech jedné ruky. (Blu-ray, orig.) ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

První kroky Ch. Chaplina.¬         Rok 1914 byl úvodním rokem Chaplinovy tvorby filmové. Na třicet pět krátko- případně středometrážních grotesek plus jeden dlouhometrážní snímek ve směs postrádaly větší kvalitu, žertéřství rovnalo se sotva tak jednomu a půl míčku artisty, místy bylo až rozpačitě trapné. Je zřejmé, že společnost "Keystone Studios", s níž měl Chaplin uzavřenu roční smlouvu, si spíš než na kvalitu potrpěla na množství.¬                 Podobně tomu bylo i následujícího roku a počátkem roku 1916, kdy Chaplin pod hollywoodskou společností "Essaney" natočil svých dalších patnáct krátko- příp. středometrážních snímků. Ač v té době už znám a oblíben natolik, že mohl diktovati podmínky producentům a vybírati z nich, nebyla úroveň Ch. snímků ve směs vysoká, ze jména hledíme-li na ně nedobovýma očima.¬                 Není však třeba odsunouti tyto první filmové krůčky a kroky někam do zapomnění, svou kvalitou spolu s vkusností se vyrovnají řadě nynějších zábavných pořadů tak jistě, jako že Ch. Chaplin natočil později taková díla jako "Moderní doba" či "Diktátor".¬                 [Zdroje: 1. Wikipedie, English (en.wikipedia.org/). 2. Filmová databáze IMDb (imdb.com/)] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Jediný Chaplinův film natočený v chicagských ateliérech společnosti Essanay. (everlong)

Reklama

Reklama