Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Při revizích svých hodnocení v naprosté většině případů snižuji počet udělených hvězdiček, tentokrát jsem ale mimořádně jeden kousek přihodil, a to prostě proto, že jsem se skvěle bavil. Myslím, že jde o film, na který je nutné podívat se v původním znění. Český dabing úplně utopil parádní výkon Roberta Carlyla i tu parádní angličtinu- originál, která dodává snímku grády. Netvrdím, že by se tady nenašly nedostatky, ale rozhodl jsem se je okázale ignorovat. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sranda, co mi byla dlouhou dobu utajena. Samuel ve své nejlepší formě, výborný anglický burák Carlyle, jemná vražedkyně Mortimer a parádní magor Ifans. Má to velmi dobré chvilky a velmi nudné chvilky. Připadal jsem si jak na houpačce. Chvilku s ekrálovsky bavíte a pak přijde naprosto nulová desetiminutovka. Kdyby se těch několik hluchých míst vyplnilo, tak je to parádní ujeťárna. ()

Reklama

Decker 

všechny recenze uživatele

Zacatecni tri minuty jsou temer genialni, prvni pulka vyborna, druha je uz nuda a zaver je odflaklej. Film ma dobre obsazeni, ale z hercu je vyuzit pouze maly potencial (hlavne z Roberta Carlylea). Bohuzel co nejvice film podrazi je scenar, ktery proste v zaveru nestiha a zacina se potacet na pomezi nudy a trapnosti. Podruhe uz bych si to asi nepustil hlavne kvuli spatne druhe polovine filmu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Elmo McElroy (Samuel L.Jackson) je jedním z nejlepších chemiků na této planetě. Své znalosti ale překvapivě (nebo možná ne) nedává k využítí vědě, ale výrobě nových drog. Nyní přijíždí do Anglie, kde chce prodat svoji novou (a lepší) drogu POS 51 některému z Liverpoolských drogových kartelů. Zde se dává do paktu s místním mafiánským přicmrndávačem Felixem DeSouzou (Robert Carlyle), mimo jiné vášnivým fanouškem místního fotbalového týmu (kdo jiný by vlítl do konkurenčního Manchersterského baru s hymnou Liverpoolu na rtech). McElroy ale netuší, že na jeho hlavu je vypsána odměna, o kterou se snaží nájemná vražedkyně Dawn (Emily Mortimer), čirou náhodou bývalá Felixova přítelkyně. Kolotoč peněz, drog a podrazů se může rozject - ale znáte to, kdo se směje naposled ... Film jsem viděl před několika lety, a tenkrát mě moc neuchvátil, a vlastně jediné co jsem si z něj pamatoval, bylo to, že mne "seznámil" s Robertem Carlylem (dokonce jsem si tenkrát nějak "nevšiml" Samuela L. Jacksona :) ). Ale opakování je matka moudrosti, a tentokrát mne film zaujal mnohem víc. Filmy z anglického/irského podsvětí docela můžu, a Carlylovo "fok" je tady naprosto úžasné. Samuel L. Jackson je v kiltu minimálně dost zajímavej, Emily Mortimer krásná a Rhys Ifans je super cvok. Navíc je ve filmu dost slušná hudba. Tak proč ne.. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Výrazná inspirace Ritchiho filmy je patrná na každém kroku. A i když to není úplně "ono", tak já se fakt pobavil (S.L.Jackson a R.Carlyle byli v úžasný pohodě a Emily zase moc pěkná). Jestli byl do dneška "Podfu(c)k" film s největším výskytem "fucků" na minutu, tak už není :) ... Při přidělování hodnocení je to přesně to rozhraní - 70%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 180krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Při fotbalovém zápase na konci filmu, můžeme na hřišti v dresu Liverpoolu spatřit hráče s číslem 5 a 18, v té době nikdo taková čísla dresu neměl. Teprve o rok později převzal číslo pět Milan Baroš. (Baltazzar)
  • Felixe DeSouzu (Robert Carlyle) nosí celý film červený dres týmu FC Liverpool s číslem 9 a jménem Fowler. Fotbalový hráč Robbie Fowler patří mezi nejlepší střelce Premier League; za FC Liverpool vstřelil 128 gólů. Za tento tým hrál v letech 1993-2001 a 2006-2007. (Yardak)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama