Reklama

Reklama

Vlk samotář a mládě 2: Řeka smrti

  • Japonsko Kozure Ôkami: Sanzu no kawa no ubaguruma (více)

Obsahy(1)

Vlk samotář a mládě. Legendární série podle komiksu Kazua Koikeho, autora předlohy filmu Lady Snowblood. (oficiální text distributora)

Recenze (48)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběhy o cti, alespoň tedy ty japonské, jsou prostě skvělé. Já mám pocit, že v tomhle se jim nikdo nevyrovná, protože žádný národ v sobě nemá čest tak zakořeněnou. Tyhle příběhy chcete sledovat, protože jsou dobré, jsou kruté, mají skvělé akční scény a nebojí se. Navíc jsou zde opravdu silné emoce. Tohle se mi líbilo více než první díl. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rieka smrti je podtitul druhého pokračovania príbehov Osamelého vlka a mláďa. Vyznačuje sa rýchlejším tempom a je priamočiarejší ( nezabúda sa ani na priehrštie poutínaných končatín ). Začína sa prejavovať súdržnosť otca so synkom, kde scéna o raneného otca nemá chyby. O atraktivitu sa postarajú ženské ninji a trojica zabijackých bratov... ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Ve druhém dílu ještě přibývá akce, obrazy evokují komiksový styl asi nejvíce ze všech epizod, dobře zvolená jsou prostředí (loď, poušť...). Akční scény jsou typicky brutálně poetické, stylizace je maximální, zábava rovněž. Ke slovu se zde také dostává Daigorův kočárek, jako pak ve všech následujících epizodách..:) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

O dost slabší, než-li první díl, příběh je totiž snůška podivunehodných pitomin, ve kterých se utápí i jinak jistě zajímavé postavy, jakými je například trio tajemně se tvářících samurajů, z nichž každý používá méně často viděné zbraně místo katan a to ve filmech vždycky rád vidím. Jenže co je to do háje platné, když jsou tam třebas jakési bojovnice, které bojují se samotářským vlkem pomocí... Bojové zeleniny! Vrhací vražený tuřín, poslední hit v oblasti nájemného zabíjeni, jak jinak! Sice chápu, že tahle série míří spíš směrem Exploitatací (víc krve a usekaných údů, víc krve a usekaných údů!!), než-li cestou klasických samurajských dramat, ale čeho je moc... Hlavně z počátku totiž působí akce až moc béčkově a trapně (ehm, to opravdu nikoho nenapadlo uhnout tomu kočárku, co mu z koleček trčeli čepele?) a vlastně jen díky dobře vygradovanému závěru, kde je již akce skvělá a atmosféra výborná si druhé dobrodružství Osamělého vlka zaslouží alespoň průměr. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Druhý film ze serie Lone Wolf and Cub (Vlk samotář a mládě). Ogami Itto bojuje o svůj život se skupinou ženských ninjů a musí zlikvidovat zrádce, který chce prodat klanové tajemství Šógunátu. Od prvního snímku přibylo akce a dozvíme se další tajemství kočárku. Fínální souboj se třemi bratry ("Gods of Death") stojí za to. ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama