Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

akisha 

všechny recenze uživatele

Film, kde pasažéry letadla terorizuje Hercule Poirot bez knírku a všechno se snaží zachránit multi-kulturní parta správnejch americkej chlapů v čele s machrem Russellem. Jméno Stevena Seagala je na druhý pozici poněkud závádějící, neboť je vysát z letadla během první čtvrt hodiny. Dabing navíc dost úděsnej, jelikož machr Russell mluví hlasem Marcela Vašinky. Nicméně tenhle film jsem měla dřív hodně ráda a po znovu zhlédnutí jsem zjistila, že moc toho svýho tupýho kouzla neztratil. Akce je OK (ne výborná, jen OK), některý herci taky (hlavně Suchet), Halle Berry to sekne a pak jsou tu i moji oblíbenci John Leguizamo a Oliver Platt a sem tam to je docela napínavý. Že to je natočený podle totálně profláklýho schématu se dá v tomhle případě odpustit, je to prostě béčko se vším všudy, ale právě takhle si stojí docela dobře. 55% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

solidny (hlavne co sa tyka technickej stranky) i ked zabudnutelny akcnak ktory je hlavne nenavideny pre rychle zneskodnenie seagala hned v uvode. za pozretie ale urcite stoji, lebo po udalostiach z 9/11 si som isty ze hollywood nepride s napadom arabskych teroristov co unesu lietadlo s planom zautocit na ameriku. navyse pred zaverecnym pristatim som len cakal ze do kabiny vstupy leslie nielsen a hlavnym hrdinom popraje vela stastia... ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Sice tohle není skoro vubec akční, ale zase je to dost napínavý a já se po celý film skoro vubec nenudil. Libil se mi zde Steven Seagal (který byl ovšem jen v první třetině filmu), pak Rat John Lequizamo a Kurt Russel mě první půlku filmu sral jak byl ze všeho posranej, ale pak byl taky dobrej. Hercule Poirot jako záporák dobrý nápad, ale mě moc jako hl. záporak nenadchnul abych řekl pravdu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

S lepším režisérem by to mohla být opravdu bomba (to se k tomuhle filmu hodí :-) Chvílema je to fakt strašně napínavý, ale vždy to sklouzne k nudný vatě, což je docela překvapivý vzhledem k hvězdný herecký sestavě. Nejvíc se mi líbil (herecky samozřejmě, vzhledově to má Halle Berry v kapse) John Leguizamo, pro kterýho mám prostě slabost. Malá role Stevena Seagala potěší, velmi potěší. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Další film o přepadení letadla!! Čekal jsem, že tam bude nějaký hlavní hrdina, který letadlo zachrání, něco ve stylu Air Force One nebo Přepadení ve vzduchu. Nic takového se nekonalo. Hlavní hrdinové se drží jen v podpalubí a řeší co budou dělat dál. Akce je téměř minimální ale to není na škodu, protože je vykompenzována hutnou dávkou napětí. Scéna s vniknutím do letadla je velmi dobře natočená, avšak naprosto nesmyslná. A vůbec, ve filmu bylo celkem dost nesmyslů. Skvělé herecké obsazení. Sympaťák Kurt Russel, krásná Halle Berry a plachťák ve vzduchu Steven Seagal, jehož role byla velmi dobrá, nejspíš proto, že sme se ho rychle zbavili. David Suchet předvedl coby padouch excelentní výkon .Výbornou práci odvedl Jerry Goldsmith s jeho hudbou. Zdálo se mi, že podobonou hudbu složil o rok později k Air Force One. No a konec? Hodně moc přehnaný a sráží to celkový dojem z filmu. Průměrný film zasluhující 3*. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Oceanic Airlines sú falošné aerolínky a sú používané v mnohých filmoch a TV seriáloch. (Seag)
  • Podle autobiografie Johna Leguizama se Kurtu Russellovi nelíbilo, jak často Leguizamo improvizoval, až se kvůli tomu mezi nimi strhla menší šarvátka. Zapříčila jí Leguizamem improvizovaná hláška "Doufám, že nás ten smrad neprozradí" - po tom, co si Kurt Rusell zuje boty. (akisha)
  • Leguizamo ve své autobiografii také tvrdí, že ho Steven Seagal během natáčení fyzicky napadl, aby tím vystrašil ostatní. (akisha)

Reklama

Reklama