Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená, příjemná komedie, které opravdu chybělo málo k lepšímu hodnocení a dokonalosti filmu. Chyběl lepší příběh a vypuštění pár hloupých scén. Jinač se na to v klidu šlo dívat. Plno zvířat, zábavy mraky bylo. Eddie Murphy hrál dokonale. Takže film hodnotím jako hezký nadprůměr. Tudíž je to tak na 68% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství a opět rozumí zvířecí řeči. Záhy se seznámí s řadou němých tváří i s jejich problémy a stane se proti své vůli věhlasným zvěrolékařem, jehož vyhledávají zvířata domácí i divoká. Film byl natočen podle klasické knihy Hugha Loftinga a rozhodně ho více ocení dětští diváci. Pro dospělého je film příliš naivní, ale po trikové stránce mu nelze nic vytknout a Eddie Murphy hraje celkem obstojně. 40% ()

Reklama

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že je to průměrný film. Nejvíce se mi na něm líbila ta mluvící zvířátka a jejich hecy, to jsem se skutečně zasmál. Eddie taky nebyl k zahození. Tento snímek se hodí na zpestření dne a také docela pro nejmladší generaci. Je jasné, že od něho nemůžeme očekávat žádné brilantní herecké výkony, ale jak říkám, někdy postačí na slušnou podívanou i tohle. Já dávám 3*. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Eddieho Murphyho v tejto úlohe si ešte živo pamätám z detstva a Dolittle sa mi už vtedy celkom páčil. V súčasnosti, keď si to človek pozrie spätne, tak to nie je až také terno, ale nie je to ani taká katastofa, ako tu niektorí píšu. Taká pohodová rodinná komédia s trošku plytkejším humorom a jednoduchou dejovou linkou. Mne to ale v tomto prípade nevadilo a dokonca som sa párkrát aj poctivo zasmial. 65 % ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Ač tvůrci brnkají na správné noty neukazuje se Dr. Dolittle jako soudržný film, který by dokázal zabavit. Příběhová linie je příliš plytká a scénárista se příliš nesnažil o nějaké vrstvení témat. První půle filmu je trauma z nové schopnosti, v další části se tvůrci snaží zabavit diváka tlacháním se zvířaty a jejich legračním chováním a v poslední fázi, kdy dojde k jistému uvědomění si svého poslání jde snímek do kytek již zcela jasně. Nejlépe funguje samozřejmě první část, kde ještě drží jednotlivé linie spolu. Máme tu seznámení s rodinou, doktorem, řešení problému, psa a morče. Jenže tato krátká část brzy končí a ve zbytku již není téměř na co se dívat. Dvě hvězdičky jsou adekvátní hodnocení, jemný podrůměr, i když za půvabně "zneužité" morče jsem měl chvíli chuť dát o hvězdičku více. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama